Tuşba’daki sahil yolu çalışmaları sürüyor

Van’da Tuşba Belediyesi tarafından İskele Mahallesi ile Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi arasında yapımı etap etap devam eden sahil yolu çalışmaları sürerken, 3 bin 500 metre uzunluğunda ve yaklaşık 10 metre genişliğindeki sahil yolunun

TUŞBA 18.12.2018 10:52:59 0
Tuşba’daki sahil yolu çalışmaları sürüyor
Tarih: 01.01.0001 00:00

 Van’da gelmiş geçmiş hiçbir belediye başkanına, bürokrata ve siyasiye nasip olamayan ‘Sahil Yolu’nu yapma; 2014 yılında Van’ın Büyükşehir olması ile sıfırdan kurulan Tuşba Belediyesi’ne nasip oldu.

    İskele Mahallesi Feribot İskelesi ile Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi arandaki yaklaşık 7 bin metrelik mezbelelik ve moloz yığınları ile dolduran sahil kesimi adeta modern bir görünüme ve yaşanabilir bir duruma kavuştu.

   Sahil Yolu düzenlemesi ile 3 bin 500 metre uzunluğunda ve 9,5 metre genişliğine sahip çift şeritli sahil yolunun bir tarafında, 2 metre genişliğinde bisiklet yolu ve diğer tarafta 2 metre genişliğinde yürüme yolu mevcut.

   Konuyla ilgili yapılan açıklamada, “Kadastro kayıtlarında Eski Erzurum yolu olarak bilinen fakat zamanla işgaller ile kapanan yolu 2014 yılında Van’ın Büyükşehir Belediyesi statüsüne kavuşmasıyla kurulan Tuşba Belediyesi tarafından karayolları standartlarına uygun olarak hazırlanan proje ile Van’a ve dolayısıyla Tuşbalılara kazandıran Tuşba Belediyesi Turizm ve gezi amaçlı kullanılmak üzere halkın hizmetine sunmak üzere projelendirdi. Kültür ve Turizm Bakanlığına sunulan proje ile alınan destek ve Tuşba Belediyesinin iş gücü ile 1652 metre kodunda 2018 yılının fen koşulları sonuna kadar sahil yolun temeli ve bisiklet yolu ile yürüme yolu Van-Erciş yoluna ulaştırıldı. Sahil yolunun gelecek iş sezonunda BSK Asfaltı ve Bisiklet yolunun betonu dökülerek vefalı ve kadirşinas halkımızın hizmetine sunulacaktır. İskele Mahallesindeki 15 Temmuz Şehitler Parkı ve Darüsselam Parklarındaki bisiklet yolu, koşu yolu ve yürüme yolu ile birleştirilmesi amaçlanan Sahil Yolu ile bugüne kadar Van Merkezde sırtını Van Denizine dönen ve hiçbir şekilde Van Denizinden yararlanamayan Vanlılar daha etkin kullanması hedeflenmektedir” denildi.

   ÖZGÖKÇE’DEN SAHİL YOLU AÇIKLAMASI…

   Konuyla ilgili açıklama yapan Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe ise, “Yürüyüş parkurları, spor alanları ve bankların yer alacağı ‘Sahil Yolu’nun çalışması esnasında ilk dikkat edilen en önemli husus; doğaya zarar vermemeyi esas aldıklarını, sahil ve kıyının tabii yapısını bozmadan insanların rahat nefes alabileceği mekânları oluşturmaya gayret ettiklerini dile getirdil.

    Özgökçe, “İskele Sahil Yolu’ projesiyle ilçe sakinlerinin kesintisiz bir sahil şeridine kavuştuğunu vurgulayarak, “450 km’lik Van Gölü’nün 100 km ile en uzun sahil şeridine sahip olan Tuşba ilçesinde parkların ve rekreasyon alanların yetersiz olması nedeniyle halkımız sahilden hiç ama hiç yararlanamıyordu. İskele 1. Etap Rekreasyon Alanı (15 Temmuz Şehitler Parkı) ve oto parkı ile yaklaşık 100 bin metrekarelik yeşil alan oluşturulurken hemen akabinde yapımına başladığımız ve bitme aşamasına gelen 2. Etap Rekreasyon Alanı (Darüsselam Parkı’nın) yapılmasıyla 150 bin metrekarelik yeşil alan ile vatandaşlarımız yaşanan temiz bir Van Gölü sahiline kavuştu. Projelendirilmesi tamamlanan 3. Etap (Deprem Temalı Millet Bahçesi) ile Yapımı tamamlanan ve bunlarla birleştirmeyi planladığımız İskele Sahil Yolu’nun hizmete açılmasıyla 7 bin metrelik bir sahil kesimi halka kazandırmış olacağız. Tuşba’mız, Van’ımız, Bölgemiz ve Türkiye’ye hayırlı, uğurlu ve bereketli olmasını temenni ediyoruz” dedi.