Salih Akman, Tuşba için yol haritasını açıkladı

Tuşba’yı acısıyla tatlısıyla tüm anılarını içerisinde barındıran sıcak bir yuva gibi gördüklerini aktaran AK Parti Tuşba Belediye Başkan Adayı Salih Akman, “Tuşba bizim doğup büyüdüğümüz, doyup yaşadığımız, iki gözüm?

TUŞBA 24.03.2019 12:45:53 0
Salih Akman, Tuşba için yol haritasını açıkladı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Tuşba’yı acısıyla tatlısıyla tüm anılarını içerisinde barındıran sıcak bir yuva gibi gördüklerini aktaran AK Parti Tuşba Belediye Başkan Adayı Salih Akman, “Tuşba bizim doğup büyüdüğümüz, doyup yaşadığımız, iki gözümüzün nuru evlatlarımızı yetiştirdiğimiz, geleceğe hazırladığımız, çocukluğumuzun geçtiği, düğünlerimizi yaptığımız, sevinçlerimizi ve hüzünlerimizi paylaştığımız, acılarımızla yoğrulduğumuz her şeyimizdir” diyerek Tuşba’ya bu hassasiyetle hizmet etmek istediklerini söyledi.

Van Büyükşehir ile birlikte koordineli bir şekilde iş ve istihdam oluşturacak, kenti geliştirecek projeleri birlikte yürütmenin yanında, Tuşba Belediyesi olarak da kendilerine özel projeleri ve hizmetleri olacağını belirten AK Parti Tuşba Belediye Başkan Adayı Salih Akman, belediyecilik anlayışını ve seçilmesi halinde yapacağı hizmetleri açıkladı.

HERŞEYİN BAŞI HUZUR
Belediyecilikteki yol haritasını açıklayan AK Parti Tuşba Belediye Başkan Adayı Salih Akman, yaşamın da yatırımın da başı huzur olduğunun altını çizdi. Huzurun olmadığı yerde insanların yaşamak ve yatırım yapmak istemediğine değinen Akman, “Tuşbalılar olarak huzura sahip çıkmak ve 31 Mart’ta hem Van Büyükşehir Belediyesi’nde, hem de Tuşba’da huzuru seçmek ile hizmetin önünü açmamız gerekiyor” dedi

BELEDİYE İNSAN VE KENT HAYATININ MERKEZİNDEDİR
Belediyeciliğin sadece kurum ve kurallardan ibaret olmadığının altını çizen Akman, “Belediyecilik de bir insanın doğumundan ölümüne kadar hayatını sürdürdüğü her an ürettiği hizmetler ile insan hayatına ve ruhuna dokunan hizmetler üretir. Her şeyimiz olan şehrimize her anımızla ve tüm gücümüzle hizmet etmek üzere yola çıktık. Bu nedenle kapı kapı dolaşıyor, belediyecilik anlayışımızı halkımızla paylaşıyoruz. Kendimizi anlatıyoruz. Tanıdığımız insanımızı huzurlu bir kentte, mutlu yaşaması için ibadet duygusu ile gece gündüz çalışacağımızı söylüyoruz” dedi. 

HALKIN MUTLULUĞU BELEDİYECİLİKTE REHBERİMİZ OLACAK
Halka hizmetin ibadet duygusu ile yapılmasının önemine değinen Akman, “İnsan aşk ve samimiyetle bir şeyi yapmak isterse, onun önünde hiçbir engel kalmaz. Tüm mazeretler ortadan kalkar, tüm sorunlar çözümün parçası haline gelir. Hem şehri geliştirmek, hem işsize iş kapısı oluşturabilmek, hem de yatırım ve hizmetleri aksatmadan insanımızın mutluluğunu esas alarak verebilmek tek gayemiz” diyerek gönül belediyeciliği yapacaklarını ifade etti.

SIRA DIŞI BELEDİYECİLİK YAPACAĞIZ
Tuşba’yı şehirleştireceklerini söyleyen Akman, “Rutin belediyecilik çalışmalarını herkes yapar. Bizim asıl amacımız, Tuşba’yı bir adım daha ileriye taşıyabilmek, Van’ın en gözde ilçelerinden birisi haline getirebilmek. Bunun için benzeri olmayan prestij projeleri hayata geçirerek hem Van içinde, hem de bölgenin güzel bir örneği haline getireceğiz” dedi.

İLK KURAL SAMİMİYET VE DÜRÜSTLÜK
Toplumda yok olmaya yüz tutmuş olan güven duygusunu yeniden inşa edeceklerini söyleyen Salih Akman, “Güven duygusunun olmadığı yerde hiçbir projenin gerçekleştirilemeyeceğini, ekip ruhu ile çalışma yapılamayacağını çok iyi biliyorum. Bu nedenle samimiyet ve dürüstlük tüm faaliyetlerimizin değişmez kuralı olacak. Günü kurtarmak için, insanları geçiştirmek için, gerçek olmayan söz söylemeyeceğiz. Yerine getiremeyeceğimiz şeyin sözünü vermeyeceğiz, söz verdiğimiz her ne varsa yerine getireceğiz. Her zaman sözümüzün arkasında duracağız.” diyerek dürüst bir belediyecilik yapacaklarını belirtti. 

TUŞBA’NIN ÇARŞISINI OLUŞTURACAĞIZ
Tuşba’nın bir çarşısının bulunmadığına vurgu yapan Akman, “Tuşba 5 yıl önce kuruldu, Üniversite, Organize Sanayi Bölgesi, Küçük Sanayi Sitesi, Oto Sanayi Sitesi,  Marangozlar Sanayi Sitesi, Galericiler Sitesi gibi farklı kümelenmeler yer alıyor. Bunların dışındaki yerleşim yerlerinin önemli bir kısmı kırsal mahalleler ve konutlar yer alıyor. Dolayısıyla Tuşba ilçemizin bir şehir merkezi, çarşısı henüz yok. Öncelikli çalışmalarımızın başında Tuşba’nın çarşısını oluşturmak geliyor. Tüm kurumların yer aldığı, işyerlerinin yanı sıra kültürel ve sosyal alanların da bulunduğu örnek bir şehir merkezi yapılması için tüm gücümüzle çalışacağız” dedi

TUŞBA’YI SPORUN MERKEZİ YAPACAĞIZ
Sporun gençler ve toplum için büyük önem taşıdığına dikkat çeken Akman, “Spor insanımız için bir yaşam tarzı, toplum için bir eğlence, ekonomi için de önemli bir sektör haline geldi. Biz de bu nedenlerle Tuşba’yı sporun merkezi haline getirmek, insanımıza bu imkanları sunmak, hem ilçemizin tanınmasına, hem de ekonomik olarak kazanç sağlamasına imkan sağlamak istiyoruz. Bunun için ilçemizde yerini belirlediğimiz uygun bir alanda, içinde futbol sahalarının olacağı, bireysel sporların yapılabileceği, farklı sportif etkinlik alanlarının olacağı, otel ve AVM gibi hizmetlerin de verilebileceği büyük bir kompleks yatırımını gerçekleştireceğiz. Burası adeta bacasız fabrika olacak, işsizimize iş, insanımıza etkinlik alanı, profesyonel spor klüplerine kamp merkezi olacak.” dedi

HAYVANCILIKTA LİDER OLACAĞIZ
Tuşba’nın hayvancılık açısından çok uygun arazi koşullarına sahip olduğunu belirten Akman, “Tarım ve hayvancılık alanında Van Büyükşehir Belediyemiz ile işbirliği içerisinde hayata geçireceğimiz projelerin yanı sıra bizim yapacağımız, insanımıza iş kapısı olabilecek projelerimiz var. Örnek yaylacılık projemiz ile, hayvancılığımıza destek vereceğiz. Doğal koşullarda organik olarak yetiştirilen hayvanlarımız ve hayvansal ürünlerimiz ile hem insanımız kazanç sağlayacak, hem de topluma sağlıklı hayvansal ürünler sunmuş olacağız” dedi.

ÜRETİCİ PAZARINI KURACAĞIZ
Tuşba ilçesinde birçok tarım ürününün yetiştirildiğine ve el işi ürünlerin yapıldığına dikkat çeken Akman, “Halkımız üretiyor, ancak ürününü pazarlamakta sıkıntı çekiyor. Araya giren komisyoncular halkımızın tarım ürününü değerinden düşük alıyor, halkımıza da pahalı satıyor. Biz bunun önüne geçerek, üreticinin ürününü doğrudan halka satabileceği üretici pazarını kuracağız. Ayrıca el işi ürünler üreten halkımızın da ürettiklerini satabileceği alanların olacağı üretici pazarımızda hem üreticimiz ürünlerini değerinde satabilecek, hem de halkımız daha ucuz alışveriş yapma imkanına kavuş olacak. Böylece Tuşbalı hemşerilerimizin bütçelerini doğrudan desteklemiş olacağız” dedi.

SABİT KAPALI SEMT PAZARLARI OLUŞTURACAĞIZ
Tuşba ilçesinin farklı haftanın belirli günlerinde semt pazarları kurulduğuna değinen Akman, “Semt pazarları pazarcı esnafımız için bir ekonomik kazanç, halkımız için de alışverişini yakından ve seçerek yapma fırsatını oluşturuyor. Ancak gelişi güzel kurulan semt pazarları kurulduğu yerdeki insanlarımızı bir anlamda mağdur ediyor. Pazarların kurulduğu sokakta Allah korusun acil hasta olsa ambulans giremez, yangın olsa itfaiye giremez. Biz bu mağduriyeti ortadan kaldıracak şekilde sabit ve kapalı pazar yerleri oluşturacağız. Hem esnafımız rahat edecek, hem de halkımız mağdur olmayacak. İçinde lavabo, mescid ve çay ocağı gibi temel insani ihtiyaçların da karşılanacağı bölümlerinin olacağı kapalı semt pazarları Tuşba ilçemize yakışır bir şekilde yapılarak halkımızın hizmetine sunulacak” dedi. 

MAHALLELERİMİZDE SEMT SAHALARI YAPACAĞIZ
Gençlerin boş zamanlarını değerlendirmeleri açısından mahallelerde semt sahaları yapacaklarını söyleyen Akman, “Mahallerde kuracağımız semt sahaları amatör spor kulüplerimizin daha başarılı olmasına destek olacak. Amatör spor kulüplerimizi ayrıca destekleyerek hem gençlerimize sahip çıkacağız, hem de adeta Van Büyükşehir Belediye Spor’un altyapısı olacak şekilde çalışmalarını sağlayacağız” dedi. 

SAHİL YOLU PROJEMİZİ TAMAMLAYACAĞIZ
İç ve dış turizmden Tuşba’ının daha çok pay alması için önemli yatırımlar yapacaklarını ifade eden Akman, “Sahil yolu projemizi tamamlamak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Sahili Tuşbalılar ve tüm Vanlıların hizmetine açacağız. Artık kimse bize Van Gölüne sırtınızı dönmüşsünüz diyemeyecek. Sahil bandında yayacağımız çeşitli rekreasyon projeleri ile adeta çiçek bahçesine çevireceğiz. Yürüyüş yolları, bisiklet yolları, kültürel ve sportif etkinlik alanları, kafeleri ile sahillerimizi yaz kış herkesin ilgi odağı haline getireceğiz” dedi

İSTİHDAMA DOĞRUDAN KATKI PROJELERİ
Nüfusun yaş ortalamasının 21 olduğu ilçemizde gençlerin işsizliğine çözüm üretmek istediklerini anlatan Akman, “İşsizliği ortadan kaldırmak için hayata geçireceğimiz ve iş imkanları oluşturacak projelerimizin yanında Halk Eğitim Müdürlüğü ile birlikte halıcılık, kilimcilik, savatlı gümüş işlemeciliği atölyeleri oluşturup, hem geleneğimizi sürdüreceğiz, hem de kadınlarımıza, genç kızlarımıza ev bütçelerine katkı yapma imkanı oluşturmuş olacağız” dedi. 

SOSYAL BELEDİYECİLİK YAPACAĞIZ
Yoksulluğun kimsenin tercihi olmadığını belirten Akman, “Yoksullukla yoksul olanların sabrının yanında varlıklı olanların destek olup olmadığı da imtihan vesilesi oluyor. Biz de bu açıdan imtihanı kazananlardan olmak istiyoruz. Bu nedenle maddi imkanı iyi olan işadamlarımızdan alacağımız destek ile oluşturacağımız gıda marketlerden, vereceğimiz kart ile yoksullarımız ihtiyacını giderecek. Kimse kimseyi görmeyecek ve kimsenin onuru zedelenmeyecek. Yoksul insanlarımızı içinde bulundukları durumdan kurtulmaları için onlara özel farklı projelerimiz de var. Tuşba 7’den 77’ye herkesin mutlu yaşadığı bir ilçe olacak” dedi. 

KÜLTÜR MERKEZLERİ YAPACAĞIZ
Kadim kültüre sahip olan Van’ın ve Tuşba’nın aynı zamanda bir kültür merkezine dönüştüreceklerini söyleyen Akman, “İlçemizde kuracağımız kültür merkezleri ile toplantılar, konferanslar ve kongreler için tercih edilen merkez haline geleceğiz. Aynı zamanda çeşitli kültürel etkinlikler, resim ve fotoğraf sergileri, sinema gösterileri gibi bir çok etkinliği kültür merkezlerimiz aracılığı ile halkımızla buluşturacağız. Ayrıca gençlerimizi ilgisine göre farklı kültürel alanlarda gelişmeleri için destekleyeceğiz” dedi

İMAR DÜZENLEMELERİ İLE SORUNLAR ÇÖZÜLECEK
İmar’dan kaynaklı yaşanan bir çok sorunun çözümü için ısrarlı bir çalışma yürüteceklerini vurgulayan Akman, “Afet kodundaki değişiklikten kaynaklı, sahilde ortaya çıkan imarsız alanın bir an önce imarının tamamlanması için yoğun bir çaba harcayacağız. Buralarda oturan halkımız, imar durumu gerçekleşmediği için doğalgaz da dahil olmak üzere bir çok hizmetten yararlanamıyor. Bu mağduriyeti ortadan kaldıracağız. Ayrıca imar planları tadilatları ve arsa takasları ile kimseyi mağdur etmeden Tuşbalı kendi sahilinde piknik yapıp göl ile buluşacak çalışmaları gerçekleştireceğiz. Yatay şehirleşmenin güzel örneklerini gerçekleştirerek Tuşbayı şehirleşme açısından da model bir kent haline getireceğiz” dedi.
 

Kaynak: Van Postası Gazetesi