Yenitürk: Borcun yarısını ödemeye hazırız!

B.Vanspor Kulüp Başkanı Servet Yenitürk, takımın eski borcunun 4 milyon TL, yeni borcunun ise 2.5 milyon TL olduğunu belirterek, "Bu borcun yarısını biz ödemeye hazırız! Diğer yarısını da Van'daki işadamları, esnaflar ve spor

SPOR 19.01.2019 10:47:25 0
Yenitürk: Borcun yarısını ödemeye hazırız!
Tarih: 01.01.0001 00:00

Bölge Gazetesi Spor Müdürü Salih Deniz'in 'B.Vanspor Kulüp Başkanı Servet Yenitürk’ün görevi bırakacağı' yönündeki paylaşımı, büyük ses getirirken, B.Vanspor Kulüp Başkanı Yenitürk açıklamalarda bulunmak zorunda kaldı.

    Yenitürk, katıldığı televizyon programında süre vererek 30 Ocak'a kadar takıma gerekli destek verilmezse görevi bırakmak mecburiyetinde kalacağını belirtti.   

   Geçtiğimiz sezonun ikinci devresinde kulüp başkanlığına getirilen ve bir buçuk sezondur söz konusu görevi yürüten B.Vanspor Kulüp Başkanı Servet Yenitürk'ün başkanlık görevini bırakacağı iddiaları artınca, Yenitürk Kanal M'e katılarak konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

    Kanal M'ye konuk olan B.Vanspor Kulüp Başkanı Servet Yenitürk, "30 Ocak'a kadar takımın başındayım. Eğer bu süreye kadar takımımıza gerekli desteği göremezsek, mecburen istifa edip, transfer ettiğimiz futbolcuların da mağdur olmamaları için transfer dönemi kapanmadan kulüp bulmalarını isteyeceğiz" dedi.

    İkinci devrenin ilk maçında İzmir'de Karşıyaka ile deplasmada mücadele edeceklerini söyleyen Yenitürk, "Yeni transferlerimiz var ve ödemeleri yapamıyoruz. Geçmiş dönemlerden gelen dört milyon TL bir borcumuz vardır. Bazı futbolcuların Federasyona koyduğu icralar vardır. Tabi bunlar geçmişte yapılan işlerdir. Bu takım herkesindir. Bu takıma destek olalım ve borçlarını kapatalım istiyoruz. Bu çağrımızı defalarca yaptık. Ama maalesef çağrımıza çok az bir yanıt geldi" dedi.

   Takıma bu yıl verilen maddi destekleri de açıklayan Yenitürk, "Tüm çağrılarımıza rağmen gerekli desteği alamadık. Van TSO 15 bin TL, Lokman Hekim Hastanesi 15 bin TL, Van TB 18 bin TL, YYÜ 5 bin TL, Ak Parti 10 bin TL, Şoförler Odası 3 bin TL, İş adamı Zahir Kandaşoğlu 20 bin TL, İşadamı Suat Damgacı 5 bin TL destek vermiş. Yani toplam 86 bin TL destek verilmiş. Ama B.Vanspor'un zaten bir önceki döneme ait 4 milyon bir borcu vardır. Bizim dönemde ise 2 milyon 500 bin TL bir borcu oluştu. Yani toplamda 6.5 milyon TL bir borç söz konusu" ifadelerini kullandı.

    Karşıyaka maçı öncesi yaptıkları ödemeleri anlatan Başkan Yenitürk, "Sigorta yapılandırmasını yaparak 220 bin TL ödeme yaptım. 187 bin TL Federasyona ve Spor Toto'ya konulan futbolcu icra parasını ödedim. Peşinatı kalan futbolcu arkadaşlarımıza 100 bin TL ödeme yaptım. Yani sadece bugün toplamda 550 bin civarında bir ödeme gerçekleştirdik. İnşallah kentimizdeki işadamları, esnaflar bizim çağrımıza yanıt verirler. 30 Ocak'a kadar eğer bize destek verilmezse, bizler tek başımıza bu takımı götüremeyiz. 20'ye yakın futbolcu var, eğer katkı sunulamayacaksa, bu oyuncular transfer dönemi kapanmadan oyuncularımızı başka takımlara yollayalım. Biz diyoruz ki yazıktır B.Vanspor'a. Eğer futbolcular ve hoca giderse, B.Vanspor ligden çekilmek zorunda kalır. İstiyoruz ki takıma sahip çıkılsın. Şampiyonluk uzak değil, yakındır. Ama maddi sıkıntılar bizi çok zorluyor. Bu borç bu şehir için çok değildir. Bugüne dek 6-7 yönetim değişti. Bu borçlarda hepsinin payı büyük. Elbette ki ayrılsak da takımın yanında olmaya çalışacağız. Çağrımız 30'una kadardır. Eğer katkı sunamayacaksak, futbolcu kardeşlerimizi mağdur etmeyelim ve onlar kendilerine takım bulsunlar" ifadelerini kullandı.

Takıma destek sunulmaması halinde 30 Ocak sonrası kesinlikle görevi bırakacaklarını söyleyen Yenitürk, "Takımın borçlarının yarısını karşılamaya varım. Ama geriye kalan borçları da kentimizdeki esnaflar, işadamları, futbolseverler karşılasın istiyoruz. Bu takıma yazık günahtır" dedi.Van Bölge Gazetesi