Vanspor'un ilk devre karnesi!

TFF 3. Lig 2. Grup'ta mücadele eden Van Büyükşehir Belediyespor, ligin ilk devresini, topladığı 26 puanla 6. sırada tamamladı.

SPOR 18.12.2018 10:05:40 0
Vanspor'un ilk devre karnesi!
Tarih: 01.01.0001 00:00

Lige şampiyonluk parolası ile başlayan ancak istikrarlı bir grafik çizemeyen Van Büyükşehir Belediyespor, ilk devrenin son maçında kendi sahasında konuk ettiği Düzcespor'u 3 – 2 mağlup ederek, 5 haftalık galibiyet hasretine son vererek devre arasına girdi.
Ligin ilk devresinde beklentileri karşılayamayan Van Büyükşehir Belediyespor, buna rağmen liderin 4 puan gerisinde 6. sırada ilk devreyi tamamlamış oldu.

İÇ SAHA PERFORMANSI

Van Büyükşehir Belediyespor, ligin ilk devresinde kendi sahasında maç kazanma konusunda sıkıntı yaşayan takımlardan biri olurken, aynı zamanda kendi sahasında maç kaybetmeyen iki takımdan biri olmayı da başardı. Grupta lider durumda bulunan Kırşehir Belediye Spor ile Van Büyükşehir Belediyespor, kendi sahasında mağlubiyet almadan devreyi kapatan iki ekip oldu. Ligin ilk devresinde kendi sahasında 9 maça çıkan Van Büyükşehir Belediyespor, bu maçların 3'ünü kazanırken, 6'sında ise rakipleri ile berabere kaldı. 9 iç saha maçında 14 kez rakip fileleri havalandıran Van Büyükşehir Belediyespor, 11 gole ise engel olamadı. Van Büyükşehir Belediyespor, iç saha maçlarında 15 puan topladı.

DIŞ SAHA PERFORMANSI

Van Büyükşehir Belediyespor, özellikle sezon başında dış saha maçlarında büyük bir başarı gösterdi. Son haftalara doğru dış saha maçlarında da performansı düşen Van Büyükşehir Belediyespor, ligin ilk devresinde deplasmanda en çok puan alan 4. takım oldu. Van Büyükşehir Belediyespor, ligin ilk devresinde 8 deplasman maçından 3'ünü kazanırken, 3'ünü de kaybetti. 2 deplasman maçı ise berabere tamamlandı. Deplasman maçlarında toplam 12 gol atan Van Büyükşehir Belediyespor, buna karşı kalesinde 7 gol gördü. Van Büyükşehir Belediyespor, ligin ilk devresinde deplasmanda 11 puan toplayabildi.

GENEL DURUM

Ligin ilk devresinde özellikle kendi sahasında oynadığı maçların avantajını iyi kullanamayan Van Büyükşehir Belediyespor, grubunda Elaziz Belediyespor ile birlikte en çok berabere kalan iki takımdan biri oldu. Van Büyükşehir Belediyespor, ligin ilk devresinde oynadığı 17 karşılaşmanın 8'inde rakipleri ile yenişemedi ve sahadan 1 puanla ayrıldı. İlk devre maçlarında 3 kez sahadan mağlubiyetle ayrılan Van Büyükşehir Belediyespor, 6 kez de sahadan 3 puanla ayrılan taraf oldu. 17 maçta 26 gol atan Van Büyükşehir Belediyespor, kalesinde de 18 gol gördü. Ligin ilk devresini Kırşehir Belediye Spor 30 puan ve averajla lider tamamlarken, aynı puana sahip Altındağ Belediyespor ise flaş bir çıkış yaparak ilk devreyi 2. sırada tamamladı. İlk devreyi 3. sırada tamamlayan Kızılcabölükspor, 4. sırada tamamlayan Sultanbeyli Belediyespor ve 5. sırada tamamlayan Hüseyin Koçer İnşaat Çatalcaspor 27 puana sahip olurken, devreyi 6. sırada tamamlayan Van Büyükşehir Belediyespor ise 26 puana ulaştı.

2. DEVRE

Lige devre arası verilirken, ikinci devre maçları ise 20 Ocak 2019 tarihinde başlayacak. Bu tarihte Van Büyükşehir Belediyespor ikinci devre ilk maçını deplasmanda Karşıyaka ile oynayacak. Özel Haber: Umut Tarhan