Vanspor, kupaya 5. turda veda etti

Ziraat Türkiye Kupası 5. Tur rövanş maçında Van Büyükşehir Belediyespor kendi sahasında konuk ettiği Boluspor ile 2 – 2 berabere kaldı. İlk maçta rakibine 5 - 1 mağlup olan Van Büyükşehir Belediyespor, kupaya 5. turda veda etmiş oldu.

SPOR 19.12.2018 12:45:00 0
Vanspor, kupaya 5. turda veda etti
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van Büyükşehir Belediyespor maça Salih Şenbaş, Soner Birinci, Emre Toptan, Ahmet Şahbaz, Burçak  Özkanca, Şerif Doğan (Dk. 70 Mesut Saray), Cemal Doğu, Serdar Cansu, Barış Sağır, Sedat Komi (Dk. 89 Şiyar Sayyiğit) ve Çağrı Tekin (Dk. 44 Tahir Kurtuluş) ilk 11'i ile çıkarken, Boluspor ise sahaya Gökhan Köstereli, Mamadou Diarra, Ümit Kurt, İsmail Haktan Odabaşı, Bilal Sebaihi, İshak Çakmak, Mutlu Güler (Dk. 79 Guido Koçer), Emre Gültekin (Dk. 70 Bentley), Mustafa Durak (Dk. 58 Hayrullah Bilazer), Abdurrahman Çağlar ve Batuhan Altıntaş ilk 11'i ile çıktı.

Maça hızlı başlayan taraf konuk ekip Boluspor oldu.

Maçın henüz 2. dakikasında Boluspor etkili geldi. Sol kanattan ceza sahasına yapılan ortaya Bilal Sebaihi kafayla vurarak meşin yuvarlağı ağlara gönderdi ve mücadeleye Boluspor adeta golle başlamış oldu. 0  - 1.

Van Büyükşehir Belediyespor kalesinde gördüğü erken golün şokunu üstünden çabuk atmayı başardı. 4. dakikada gelişen Van Büyükşehir Belediyespor atağında Cemal Doğu ileri uçta önüne aldığı topu sürükleyerek ceza sahası içine girdi. Kalecinin önde olduğunu gören Cemal, düzgün bir vuruşla topu kalecinin üzerinden aşırarak filelerle buluşturdu. 1 – 1.

Karşılıklı gollerle başlayan mücadelede her iki ekip de rahat bir futbol oynayarak, zaman zaman da gol yollarını zorladı.

Maçın ilk devresi 1  - 1 berabere tamamlandı.

Maçın ikinci devresinde de karşılıklı ataklar söz konusu oldu. Zaman zaman Boluspor, zaman zaman da Van Büyükşehir Belediyespor etkili ataklar geliştirdi.

Maçın 66. dakikasında konuk ekip Boluspor'un geliştirdiği atakta Emre Gültekin bitirici bir vuruş yaparak takımını yeniden öne geçirdi. 1 – 2.

Ancak Van Büyükşehir Belediyespor oyun disiplininden kopmadan mücadele etmeyi sürdürdü.

77. dakikada Van Büyükşehir Belediyespor etkili geldi. Bu dakikada Tahir Kurtuluş maça dengeyi getiren golü kaydetti. 2 – 2.

Mücadelenin geri kalan dakikalarında takımların çabaları sonuçları değiştirmeye yetmeyince maç 2 – 2'lik skorla tamamlandı.

İlk maçı kendi sahasında 5 – 1 kazanan Bolusppor Ziraat Türkiye Kupası'nda son 16'ya kalırken, Van Büyükşehir Belediyespor ise kupaya 5. turda veda etmiş oldu. Haber: Umut Tarhan