Vanspor'da son durum!

Antalya'da kamp çalışmalarını sürdüren Van Büyükşehir Belediyespor'da kampın sonuna gelindi. Teknik Direktör Erkin Şimşir yönetiminde iyi bir kamp dönemi geçirdiği belirtilen Van Büyükşehir Belediyespor'da futbolculara

SPOR 9.01.2019 10:17:07 0
Vanspor'da son durum!
Tarih: 01.01.0001 00:00

Antalya'da gerçekleştirilen kamp çalışmalarını, telefonla katıldığı Kanal M televizyonundaki Spor Aktif programına değerlendiren Van Büyükşehir Belediyespor Kulüp Başkanı Servet Yenitürk, “Kampımız güzel geçti. İstekli, neşeli, güzel bir kamp dönemi oldu. Yeni teknik heyetimiz takıma da bir heyecan getirdi. Takım ayın 12'sinde Van'da toplanacak. Ayın 17'sine kadar Van'da çalışacak ardından İzmir'e, Karşıyaka maçına gidilecek.” dedi.

“HEDEFİMİZ ŞAMPİYONLUK”

Takımın başarısı için elinden geleni yaptığını da söyleyen Yenitürk; “Takım için elimizden geleni yapıyoruz. Maddi manevi katkı sunuyoruz. Hedefimiz şampiyonluktur. Şampiyonluğa kilitlendik. Ama tabiki tek başına gitmesi mümkün değil. Desteğe ihtiyacımız var. Başladığımız günden beri destek davetlerimiz oluyor. Ama maalesef şuana kadar bize yapılan katkı belediye ve vaski'den ibaret kaldı. Bize hiçbir destek yok. Servet Yenitürk'ün yapacağı da bir yere kadardır. Takımı sahipsiz bırakma durumunda değiliz elbette ama talip olan varsa gelsinler biz de destek olalım. Yeter ki takıma sahip çıksınlar. Beklemedeyiz ama şuana kadar da kimse çıkmadı. Vanspor'u bırakmayı da düşünmüyoruz tabiki. Van, Vanspor'suz olmaz. Taraftar Vanspor'suz, Vanspor taraftarsız olmaz. Bu nedenle Vanspor'un layık olduğu yere gelmesi için elimizden geleni yapmamız gerekiyor. Bunun mücadelesini veriyoruz.” diye konuştu.

TRANSFER KONUSU

Transfer konusuna da değinen Kulüp Başkanı Yenitürk, “Transfer çalışmalarımız devam ediyor. 2 transfer yaptık. 2 veya 3 transfer daha düşünüyoruz. Transfer çalışmasının ağır yürümesinin bir nedeni futbolcuların Van'a gelmek istememeleri veya çok yüksek para talep etmelerinden kaynaklanıyor. Tabi biz de aceleye getirmiyoruz konuyu. Amacımız iyi transferler gerçekleştirmek. İnşallah başaracağız. Elimizden geleni yapacağız. Mutlu İlengöz, Uğur Karakoç, Ömer Yanık gibi birkaç futbolcumuz ile yollar ayrıldı. Ancak takıma katkı sunabilecek futbolcu arayışımız ve görüşmelerimiz devam ediyor. Bu konuda Feyyaz Uçar hocamız da bizim adımıza görüşmeler gerçekleştiriyor.” ifadelerini kullandı.

“ŞAMPİYONLUĞUN EN GÜÇLÜ ADAYIYIZ”

Şampiyonluk adaylarının en güçlülerinden birinin de Van Büyükşehir Belediyespor olduğunu kaydeden Yenitürk, açıklamalarını şu ifadelerle tamamladı; “Yeterki birlik beraberliğimizi sürdürelim. Taraftarlarımız yeter ki sabırlı olsun. Takıma güvenmelerini istiyorum. Vanlı iş adamlarımıza, siyasilerimize de sesleniyorum. Güçbirliği yapalım, destek olalım, Vanspor'u layık olduğu yere getirelim.”

TEKNİK DİREKTÖR ERKİN ŞİMŞİR'İN DEĞERLENDİRMELERİ

Aynı programa canlı telefon bağlantısı ile katılarak Salih Deniz'in sorularını yanıtlayan Teknik Direktör Erkin Şimşir de iyi bir kamp dönemi geçirdiklerini söyledi.

Şimşir, katıldığı programda şu açıklamaları yaptı; “Vanspor, geçmişte 1. Lig tecrübesi olan bir takım. Bu olgunluğa sahip bir kent Van. Ve bu anlamda başarıya aç bir il var karşımızda. Yeniden bu başarıyı yakalamak için de sadece seyirciyle değil, şehirle bütünleşmeliyiz. Geçmişte Vanspor 1. Lig'de mücadele ettiği zaman bunu yaşadı. Bunun altında bir lig bekleneni vermiyor. Biz de bu başarıyı sağlamak istiyoruz inşallah. Tabi takımla devre arasında çalışmak bizim için avantaj oldu. Bazı eksikleri tespit etme şansımız oldu. Takım ve takımdaşlık anlamında eksiklerimizi telafi etmeye çalıştık. Bir yol katettiğimizi düşünüyorum. Artık küskünlük kırgınlık zamanı değil. Takıma destek olmak lazım. Transfer konusuna gelirsek; isim söylemeyelim ama birkaç transfer tespitimiz var. Kulüp başkanımız ve Feyyaz hocamız ilgileniyorlar. Eksik yönlerimizi tamamlamaya çalışacağız. Devre arasında transfer zor oluyor tabi. Kimse kendi iyi futbolcusunu vermiyor. Biz de eksiklerimizi telafi edecek transferler yapacağız. Nihayetinde şampiyonluk kolay elde edilmiyor. Ben de hem antrenörlük hem futbolculuk hayatımda şampiyonluklar yaşadım. Acı çekmeden başarı olmuyor. Şampiyonluklarda bile acı çekmek vardır. Çünkü hedef takımsınızdır. Bizim şampiyon olmak için, diğer takımlar kadar dirençli olmamız, dayanıklı olmamız, en az onlar kadar koşmamız lazım. Bu da bizim işimiz, inşallah kimseye mahçup olmayız. Allah yardımcımız olsun.”

Son olarak ligin ikinci devresine ilişkin de kısa bir açıklama yapan Şimşir; “İkinci devre oynayacağımız her maç önemli. Takımların klasmandaki yerleri bizi aldatmamalı. Her takım birbirini yenebiliyor. Bir iki maçlık değil, 5 – 6 maçlık bir periyot yakalamamız lazım. İyi çalışıyoruz, kamp iyi geçiyor, şampiyonluğu da el birliği ile başarmamız lazım. Vanspor taraftarı saygı duyulacak bir taraftar. Rakipken de gelmiştim Van'a. Taraftarı tanıyorum ve onun için takdir ediyorum. Hep birlikte bu işi başarabileceğimize inanıyorum.” dedi. Haber: Umut Tarhan

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi