Vanlılar kritik maça kilitlenecek

B.Vanspor yarın deplasmanda Lider Kırşehir Belediyespor’a konuk olacak. Haftanın en kritik maçını TRT Kürdi canlı yayınlayacağı için, Vanlı sporseverler TRT Kürdi’ye kilitlenmiş olacak.

SPOR 16.02.2019 10:23:12 0
Vanlılar kritik maça kilitlenecek
Tarih: 01.01.0001 00:00

  TFF 3. Lig 2. Grupta 22. Hafta karşılaşmaları bugün ve yarın oynanacak.
Grupta bugün 1 karşılaşma oynanırken, kalan 7 karşılaşma ise yarın oynanacak.
Ligin bitimine 13 haftalık bir maraton kaldı.


        Grupta yer alan 18 takım Zirve. Play Off ve kümede kalmak için daha çetin mücadeleler vermeye başladı.
Grupta ne zirvede, ne Play Off nede küme düşme potasında kapanmayacak bir kopma yok.
Bunu göz önünde bulunduran takımlar her maça galibiyet için çıkıyor, küme düşme riski yaşayan takımlar zirve takımlarını rahatlıkla yenebiliyor.

 
        Geçen hafta zirve takımlarından Lider Kırşehir haftayı 3, B.Vanspor, Altındağ Belediyespor Kızılcabölükspor ve Esenler Erokspor 2 puan kaybıyla kapattı.
Ligin 22. Haftasında kritik karşılaşmalar oynanacak. Haftanın en kritik karşılaşmasında Lider Kırşehir Belediyespor sahasında güçlü rakibi B.Vanspor’u konuk edecek.


          Altındağ Belediyespor Elaziz Belediyespor’u ve Esenler Erokspor ise Karşıyaka’yı konuk edecek.
Lider Kırşehir Belediyespor yarın saat 13.30’da Şampiyonluk hesapları yapan B.Vanspor’u konuk edecek.
2 Takım açısından olduğu kadar haftanın da en kritik karşılaşması olarak görünüyor.


              B.Vanspor kazandığında rakibiyle arasındaki puan farkını düşürecek ve Şampiyonluk benimdir diyecek.
Kırşehirspor kazandığında belki de Şampiyonluğun en büyük adayı olmuş olacak.
Bu önemli karşılaşma için hafta boyunca sıkı bir şekilde hazırlanan B.Vanspor Kırşehir Belediyespor deplasmanına galibiyet için giderken, hem Van’dan hem de İstanbul’dan çok sayıda taraftar B.Vanspor’a destek için Kırşehir’e gidecek.
Kendi sahalarında mağlup olmayan ve Şampiyonluk mücadelesi veren 2 takımın karşılaşması yarın saat 13.30’da başlayacak. Karşılaşmayı TRT Kürdi kanalı canlı yayınlayacak.


        Orta hakem Cihan Ataş’ın yöneteceği karşılamayı izlemek için Van yarın TRT Kürdi’ye kilitlenecek.  Ligin 5. Haftasında Van’da oynanan ilk karşılaşma 2-2 sonuçlanmıştı. Ligin 21. Haftasında B.Vanspor sahasında Esenler Erokspor’la 0-0 kalırken, Lider Kırşehir Belediyespor ise deplasmanda Elaziz Belediyespor’a 2-0 mağlup olmuştu.
Bu sezon kendi sahasında mağlup Kırşehir Belediyespor ve deplasman maçlarının başarılı takımı olan B.Vanspor maçında çıkacak sonuç Zirvede dengeleri değiştirecek bir karşılaşma olarak da görünüyor.


           Yenitürk ve Şimşir…
 B.Vanspor kulüp Başkanı Servet Yenitürk, teknik kadromuza ve futbolcu kardeşlerime sonuna kadar inanıyor ve güveniyorum.
Kimse merak etmesin takımımız bu karşılaşmayı kazanacak güçtedir.


         İnşallah Van’a 3 puanla döneceğiz diyen Yenitürk, . Bu arada geçen hafta oynadığımız Esenler Erokspor karşılaşmasın da kötü tezahürat ve sahaya atılan yabancı cisimler nedeniyle takımımız 6.500 Tl. Para cezası aldı.
 Tüm taraftarlarımızın bu konuda daha duyarlı olmalarını bekliyoruz. Zaten sıkıntılar yaşıyoruz. Bu cezalarda bize ek olmasın. Maçlarda sadece takımı desteklemek lazım. Sahaya yabancı cisim atmakla değil, mücadeleyle maç kazanılır. Takımımızda sahada zaten bu mücadeleyi veriyor.


         Tüm taraftarlarımız sadece takıma inansın güvensin ve 90 dakika boyunca Van’a ve Vanlıya yakışır destek versin gerisi gelir dedi. B.Vanspor teknik direktörü, Hasan Erkin Şimşir, kazanmak için gidiyoruz.
 Takım olarak bu maçın bilincindeyiz. Çalışmalarımızı bu çerçevede tamamladık. Takımda moraller yerinde. Ben takımıma ve takımımda görev yapan tüm futbolcularıma sonuna kadar güveniyorum. Van ve Vanspor taraftarları her şeyin en iyisine layıktır” dedi.


         Yarın saat 13.30’da Kırşehir Ahi Stadında oynanacak olan karşılaşmayı TRT Kürdi canlı yayınlayacak B.Vanspor ligin 23. Haftasında ise grupta 2. Sırada yer alan Altındağ Belediyespor’u konuk edecek.Van Bölge Gazetesi