Van'da Genç Ağaçlar Kök Salıyor Projesi Değerlendirme Toplantısı

Van Valiliği Tarafından Yürütülen Genç Ağaçlar Kök Salıyor Projesi Değerlendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

SPOR 20.02.2019 19:00:29 0
Van'da Genç Ağaçlar Kök Salıyor Projesi Değerlendirme Toplantısı
Tarih: 01.01.0001 00:00

 Van Valiliği tarafından yürütülmekte olan “Genç Ağaçlar Kök Salıyor Projesi”nde başarılı gençler ödüllerini aldı. Van Valiliği toplantı salonunda gerçekleştirilen ödül takdim töreninde “Genç Ağaçlar Kök Salıyor Projesi” kapsamında yıl içerisinde bölgesel ve ulusal başarılara imza atan gençlere Vali Yardımcısı ve SODES İl Koordinatörü Faruk Bülent BAYGÜVEN tarafından başarı belgesi ve hediye takdimi yapıldı.

Proje kapsamında gerçekleştirilen kurslarda eğitim alıp ilimizi başarılı şekilde temsil gençler, Vali Yardımcısı Faruk Bülent BAYGÜVEN tarafından kabul edildi. Oryantiring Milli Takımı’na seçilerek Ülkemizi Avrupa ve Dünya Şampiyonasında temsil edecek olan sporcular ile “Minikler Halk Oyunları Türkiye Şampiyonası”nda Türkiye 3.’sü olan ekibin de aralarında bulunduğu gençler, başarıya giden yolda yaptıkları çalışmaları Vali Yardımcısı ve diğer davetlilerle paylaştı. Gerçekleştirilen programda ayrıca “Genç Ağaçlar Kök Salıyor Projesi”nde emeği geçen ve süreç içerisinde tecrübeleriyle projeye önemli katkılar sunan Proje Genel Koordinatörü Bülent VEZİROĞLU, Gençlik ve Spor İl Müdürü Nevzat İNANÇ, Gençlik Merkezleri Koordinatörü Sunullah ERCEK, Mali İşler Sorumlusu Faruk BALTA, İpekyolu İlçe Koordinatörü Cevdet ARSLAN, Tuşba İlçe Koordinatörü Yusuf AYDIN, Edremit İlçe Koordinatörü Ö. Faruk TANRITANIR, Erciş İlçe Koordinatörü M. Arif TAŞDEMİR, Çaldıran İlçe Koordinatörü M. Necip ÇINARCI, Gürpınar İlçe Koordinatörü Vural İNAL, Gevaş İlçe Koordinatörü Mehdi TEKCE’ye de Vali Yardımcısı Faruk Bülent BAYGÜVEN tarafından plaket takdim edildi. Projenin uygulanmasında ve projenin gençlere başarılı bir şekilde ulaşmasında sundukları katkılardan ötürü proje ekibine de Vali Yardımcısı tarafından teşekkür belgesi verildi.

Bir yıl gibi kısa bir sürede bünyesinde başarılı sporcular ve gençler yetiştiren “Genç Ağaçlar Kök Salıyor Projesi” kapsamında 26 farklı branşta 208 ayrı Kültür Sanat ve Spor kursları gerçekleştirildi. 9 Gençlik Merkezi ve 12 farklı tesiste verilen kurslardan toplam 5.846 genç faydalandı. Gençlik Merkezleri’ne Kültür, Sanat, Spor ve Müzik Kurslarında kullanılmak üzere 403 müzik aleti, 6.000 spor malzemesi ve 2.000 kültür-sanat malzemesi dağıtımı gerçekleştirildi. Kurslarda verilen eğitimler sonrası gençlerin katılımı ve katkılarıyla spor turnuvaları, sergiler, gösteriler gerçekleştirildi ve çeşitli branşlarda gençler tarafından birçok başarıya imza atıldı.

Ayrıca projeyle yaz döneminde 495 Vanlı genç, İstanbul, Bursa, Çanakkale, Edirne ve Bilecik şehirlerini kapsayan 7 günlük İl Dışı Tarih-Kültür Gezileri’ne katıldı. İl İçi Gezileri kapsamında 1.650 genç Van Tarih-Kültür Gezisi ve Van Gölü Havzası Kültür Gezileri’ne katıldı. Ekim ayında sosyo-ekonomik olarak dezavantajlı olan bölgelerden davet edilen 450 genç, Van Şehir Gezisi Programı’yla şehri gezdi. Proje süresince toplamda 2.580 genç, gezi programlarından faydalandırıldı.

Proje kapsamında eğitime destek amacıyla ilçe Kaymakamlıklarıyla işbirliği içerisinde Sürekli Eğitim Merkezleri’nin tadilatları gerçekleştirilerek mekân iyileştirmeleri sağlandı. Çaldıran, Muradiye, Özalp ve Saray ilçelerdeki Sürekli Eğitim Merkezleri’nde üniversiteye hazırlanan 550 gencimize üniversiteye hazırlık kitapları, soru bankası, deneme kitapçıkları, yaprak testler ve kırtasiye malzemelerinden oluşan hazırlık setleri dağıtımı yapılarak üniversite hazırlık yolundaki gençlere katkı sunuldu. Ayrıca Sosyal etkinlikler çerçevesinde ilçelerdeki Sürekli Eğitim Merkezleri’nden davet edilen 480 genç “Sinema ve Gezi Organizasyonu” programıyla stres atma imkanı buldu ve gençlerin motivasyonları artırıldı.

Gençlere dağıtılmak üzere Van’ın ve ülkemizin değerlerini anlatan “Mazide Acı Bir Hikaye - 1915 Zeve”(2.000 adet),“Bilim Adamlarımız”(5.000 adet), “Gönlünüzde Olalım” (3.000 adet), “120 Vanlı Kahraman”(5.000 adet), “Dedemden Dinlediklerim” (5.000 adet) ve “Gençlik Sosyal Gelişim Programı El Kitapçığı” (5.000 adet) kitapları olmak üzere 25.000 kitap basımı gerçekleştirildi. Kitaplar, Gençlik Merkezleri ve Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullarda gençlere dağıtıldı.

“Genç Ağaçlar Kök Salıyor Projesi”yle bir yılda kurslar, eğitimler, geziler, kitaplar, yarışmalar, şenlikler ve diğer etkinlikler aracılığıyla 25.000’den fazla gence erişilerek gençlerin kişisel ve sosyal gelişimlerine katkıda bulunuldu.