İnanç, hakkındaki iddialara cevap verdi

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 3. Lig 2. Grupta mücadele eden Van Büyükşehir Belediyespor'un Yönetim Kurulu Başkanı Servet Yenitürk, önceki gün katıldığı bir televizyon programında Gençlik ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç'

SPOR 13.02.2019 10:42:27 0
İnanç, hakkındaki iddialara cevap verdi
Tarih: 01.01.0001 00:00

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü il binasında basın mensuplarıyla bir araya gelen İl Müdürü Nevzat İnanç, televizyon programında hakkında dile getirilen iddialara cevap vermek istediğini söyledi.

“DAHA ÖNCE DE İDDİALARDA BULUNMUŞTU”

Programda kasıt olduğuna değinen İnanç, “Yani bir ilin 3. Lig takımının veya stadyum sorununun yılların biriktirdiği bir takımın sorunlarını bir il müdürü üzerinden direkt hedef gösterilerek paylaşılmaya çalışılması, bunun üzerinden bir söylem geliştirilmesi kesinlikle kasti ve kişiye özel belki de bir projedir. Çünkü bu konuda daha önce de Servet Bey bir başka televizyon programında sosyal medya ve basın aracılığıyla yine bu tür iddialarda bulunmuştu.” dedi.

“İZLEMEK ZORUNDA DEĞİLİM”

İddialara tek tek cevap veren İnanç, şunları söyledi: 

“Dün akşamki programda vurgu yaptığı bir Çatak cümlesi geçiyordu. Aslında konu oralara dayanıyor. Geçtiğimiz yıl Vanspor’un burada bir müsabakasının olduğu gün. Biz Çatak ilçemizde gururla ve onurla yaklaşık 20 ilden 500 sporcumuzu ve federasyon başkanlarıyla beraber misafir ederek Çatak’ta Türkiye rafting şampiyonasını yapıyorduk. O gün benim Vanspor müsabakasında da görevli olduğum doğrudur. Ama ben il müdürü olarak, müsabaka müdürü olarak her maça görevli olarak yazılmak zorundayım. Müsabakada sayın kulüp başkanımızın yâda futbol takımının ya da seyircilerin maçtan 10 dakika 20 dakika yarım saat önce gelip maçın bitmesiyle beraber bitmiyor. Yani bu müsabakanın oynanacağı sahada organizasyon bir gün önceden başlıyor. Görevli ekip sabahtan sahayı oynanabilecek duruma getiriyor ve maç sonunda da tekrar sahayı eski haline çevirmek için saatlerce emek veriyorlar. Dolayısıyla ben il müdürü olarak herhangi bir organizasyonda görevli olsam bile bu görevimden dolayı bana bir ücret düşse bile ben bu müsabakanın tamamını orda izlemek zorunda değilim.”

“VERİLEN ÜCRET 90 DAKİKA İÇİN DEĞİL”

Birçok branşa aynı anda bakmak zorunda olduklarını ifade eden İnanç, “İl müdürü olarak Van’da 54 tane branşta faal olan 13 tane ilçede özellikle her hafta sonu Cumartesi-Pazar günleri yüzlerce spor ve yüzlerce gençlik faaliyetine imza atıyoruz. Her bir faaliyetin organizasyonu tek tek gezmek görmek durumundayım. Dolayısıyla Vanspor maçında bana bir görev ücreti yazılmış olması benim 90 dakika orda beklememden ibaret değil. Maçın sabahından itibaren sahanın hazır hale getirilmesi ve maçtan sonra sahanın temizliği ve diğer işlemleri sağlıklı bir şekilde yürütülmesi benim sorumluluğumdadır. Personele yazılan 70 TL ücret sadece 90 dakika orda verdiği hizmetten ibaret değil. Sabahtan akşama kadar verilen hizmete karşılıktır.” diye konuştu.

ÜCRET TARTIŞMASI

Özel hayatını ilgilendiren iddialarla ilgili de konuşan İnanç, şunları söyledi: 
“Bütün bunlarla beraber kendi özel hayatımla ilgili bir cümle paylaşmak istiyorum. Ben devlet memurluğunda yaklaşık 20 yılını doldurmuş Nevzat İnanç olarak, geçmişimde hiçbir kurumda yürütmüş olduğum onlarca çalışmada asla böyle bir iddia ve ithamla karşı karşıya gelmedim. Ancak dün akşam söz konusu programda beni hırsızlıkla yolsuzlukla itham eden, seviyeyi bu kadar alaşağı eden kulüp başkanımızın iddiada bulunduğu bahse konu rakam sadece 70 liradır. 70 lirası için bir kulüp başkanı bir il müdürünü yolsuzlukla itham ediyor. Gençlik ve Spor Müdürlüğü Mali İşler Müdürlüğüne yazmış olduğum dilekçede bana yazılan bu ücretin bünyemizde görev yapan personellerimiz F. T. ve H. L.'na eşit oranda verilmesini talep ettim.”

“ALINAN ÜCRET 70 LİRADIR”

İnanç, “Değerli arkadaşlar göreve başladığım günden bugüne kadar tarafıma tevdi edilen görev ücretlerinin bir tek tanesinin ödeme emrinde şahsıma ait imza göremezsiniz. Tamamı bu iki personel arkadaşımıza başladığım günden bugüne kadar zaten ayda 2 maç içerde oynanır. Bu iki personele iki maçın görev ücreti eşit oranda paylaştırılıp verilir. Bunu Gençlik Spor İl Müdürlüğü bünyesinde şube müdüründen, güvenlik görevlisine, temizlik personelimizden antrenörümüze kadar bilmeyen bir arkadaşımız yoktur. Bu o kadar aşina olmuş herkes tarafından bilinen il müdürünün Vanspor’dan asla ücret almadığı konusu bu kadar açık ve nettir. Tarafıma hırsızlık ve yolsuzluk iddiasında bulunan arkadaşımızın iddia ettiği rakam bir maç için ön görülen 70 liralık ücrettir ve bu da benim tarafımdan değil, 2 personel tarafından alınan ücrettir, helali hoşları olsun.” dedi.

“HAKKIMA DÜŞENDEN FERAGAT ETTİM”

Ücretin neden kurum çalışanlarına verildiğine açıklık getiren İnanç, şu bilgileri paylaştı: 
“Gençlik Spor İl Müdürlüğü bünyesinde 7/24 mesai çalışan asla sabah 08:00 akşam 17:00 mantığını gözetmeden çaba sarf eden, gençliğe hizmet etmeye çalışan bir anlayışla hareket ediyoruz. Dolayısıyla takdir edersiniz ki ben il müdürü olarak mesaimin akşam 17:00’da bitmesine rağmen zaman zaman 18:00’da,19,00’da gün olur gece 23-24:00’da çıktığım olur iş yoğunluğundan dolayı ve her hafta sonu Cumartesi-Pazar bu faaliyetler içerisinde zaman zaman kuruma gelip birde büro hizmetleri verdiğim zaman benimle bu bahsettiğim 2 arkadaş sürekli bu mesaiyi ifa etmek durumundalar. Bundan dolayı bu arkadaşlara mevzuat gereği bir ek mesai veremediğimiz için ben de vicdani bir sorumluluk addederek şahsıma düşen bu haktan feragat edip onların bu fazla mesai çalışmalarına karşılık onlara tevdi ettim.”

“GÜNDEM DEĞİŞTİRMEK İÇİN YAPILIYOR”

Kulüp başkanının gündemi değiştirmek adına iddialarda bulunduğunu iddia eden İnanç, “Ancak bu kadar seviyenin aşağıya çekildiği bir kulüp başkanına yakışmayacak üslup ve ithamlarla dün akşam adeta belki de geliyorum diyen bir takım tehlike sinyalleri ile beraber takımın son durum akıbetinin ne olacağı belli olmayan bir durumun belki de kamuoyundan kaçırılmak adına gündem değiştirilmesi, gündem saptırılmasına yönelik olacağı kanaati bende hasıl oldu.” ifadelerini kullandı.

İŞTE ÜCRET YAZILAN KİŞİLERİN SAYISI

"Sahada görevli olan ve maçlarda 30 kişiye ücret yazılıyor" iddialarını da cevaplayan İnanç, şöyle konuştu: 

“İl müdürü 30 kişiye ücret yazıyor ve aynı programda 6 kişi ile bu işlem yürütülebilir diyor. Böyle bir iddiada bulunuyor, 6 kişi ile yürütülebilecek bir organizasyona ben 30 kişi görevlendiriyormuşum. Görevlendirmemiz gereken kişileri ve görevlerini sayısıyla vereceğim ancak görev ücreti yazılan kişi sayısını ve parasını da paylaşacağım. 1 müsabaka müdürü mevzuat gereği olmak zorundadır, umumi kontrol yapılmak zorundadır, tesis amiri orada görevli olmak zorundadır, sahanın müsabaka öncesi ve özellikle müsabaka sonrası temizlenmesi gerekiyor bunun için 3 kişiye görev yazıyoruz. İl protokolünün tribünde ve devre arası ağırladığımız makam odasında ki hizmetine 2 personel görevlendirilir. 1 arkadaşımız basın tribünü sorumlusudur, 2 arkadaşımız protokol tribününün iç kontrolünü yapmak zorundadır. 1 arkadaşımız sporcu giriş kapısında görevli olmak zorundadır; protokol giriş kapısında 1 arkadaşımız göreli olmak zorundadır, yine kale arkası seyirci girişleri olan misafir takımla beraber 3 tane kapıda birer tane görevli olmak zorundadır. Onun dışında araç ambulans ve itfaiye girişi yapılan araç girişinde 1 arkadaş görevli olmak zorunda, yine sahayla onun arasındaki tel örgülerin arasında ki kapıda 1 arkadaş emniyet görevlilerini içeri almak ya da tahliye etmekle görevli olmak durumundadır. Açık tribün seyirci girişinin 2 kapısından içeriye alım yapılırken 2 kişi görevlendirilmek zorundadır. Skorbord sorumlusu bir arkadaş başında dakika dakika oradan ayrılmadan orada bulunmak zorundadır. Yine bir anonsçu personelimiz ve ses sistemi sorumlusu orada bulunmak zorundadır, bir elektrik teknisyenimizin her dakika oradan ayrılmadan bulunmak zorundadır. En ufak bir enerji arızasında yine aynı şahıslar bizim üzerimizden bu defa işte şunu yapamadılar diyecekler, biz bunu burada bulundurmak zorundayız. Yine her iki takımın soyunma odalarına bir görevli vermek zorundayız, sahanın çim kontrolünü ve bakımı için 2 personel görev yapmak zorundadır. Yine yaklaşık 12-13 kapıda bulunan güvenlikçilerin anahtarlarını sürekli onlarla koordineli olarak dağıtan, toplayan gerektiğinde açan bir görevli olmak zorundadır. Bu saydığım sayı toplam 29 kişidir, buna rağmen biz temizlik işlemlerini de bu arkadaşlara yaptıraraktan 3 temizlikçiyi yazmayıp 26 kişilik bir personel görevlendirmesiyle kendilerine ücret ödetiyoruz, olması gereken 29 kişi.”

“YILLIK 30 BİN LİRAYI BULUYOR”

İnanç sözlerini şöyle sürdürdü, “Türkiye 3’üncü liginde bizim iç sahada oynadığımız lig maçı sayımız 17’dir bu görev ücreti de kendisinin de akşam ifade ettiği gibi toplamı 70 liradan 26 kişinin bin 800 liradır. Bin 800 lirayı biz 17 maçla çarptığımız zaman toplamı 30 bin lira. Bugün 10 milyonu aştı denilen borçlardan bahsedilen Vanspor’un, trilyonlarca paraların yönetildiği bir kurumun, 30 bin lira, emekçinin alın terinin karşılığına göz dikmesi ve bunu tartışma konusu etmesi kamuoyunun takdirine bırakılacak, emeğe saygısızlıktan dolayı da vicdanlarda mahkum edilecek bir girişim ve söylemdir. Yılda bütün bu personelin emeğinin karşılığı 30 bin liradan bahsediyoruz. Bir kişinin günlük 70 lira. Ben 70 lira yolsuzlukla itham ediliyorum. Fakat hiçbir iddiası olmadığı deplasmanda ilk maçı 5-1 kaybettiği Bolu Spor maçında takıma vaad edilen, hiç bir faydası olmayan, bir beraberlik priminden takım 50-60 bin lira zarara uğratılıyor, bunun hesabını kim verecek?” dedi. 

“BAKKAL DÜKKANI ÇALIŞTIRMIYORUZ”   

Yetkisinde bulunan kurumun önemine de değinen İnanç, şunları kaydetti:

“Benim Erzurum’da olduğumu söylüyor. Benim Erzurum paylaşımım 3 Şubat 2019, Vanspor’un Alibeyköyspor deplasmanında olduğu gündü. Benim de aynı tarihte izinden dönerken Erzurum’da yaptığım paylaşım. Yine bir önceki paylaşımda yolda Erzurum’a giderken yapmış olduğum paylaşımdır. O da 28 Ocak’tır. Çatak’tayken ben selfie yapmış ve görev ücreti almışım. Ya ben sana mı hesap vereceğim? Ben Gençlik Spor İl Müdürüyüm, bakkal dükkanı yönetmiyorum. Yüzlerce faaliyete imza atan bir kişi olarak Çatak’taki Türkiye Rafting Şampiyonasına Sayın Valimiz Murat Zorluoğlu’nun döneminde katıldım. Sayın valimiz Çatak’a gidemeyeceğini söyledi, ben de kendisine ben gideyim dedim. Ben o maçın öncesinde çalışmaları takip eden isimim, maç sonrasında da yine stadyumu takip eden benim. Maç saatinde ise onurla, gururla sunduğumuz Rafting Şampiyonasındaydım. Bunun hesabını ben ona vermeyeceğim. İlin tek profesyonel takımının kulüp başkanı işadamı. İşadamlarıyla ilgili serzenişte ve taleplerde bulunuyor. Bu konuda haklıdır. Ancak bizim de taleplerimiz var. Dün akşam Gençlik ve Spor İl Müdürünün tek işinin stadyum ve Vanspor olduğuna getirdi meseleyi. Biz 41 tesiste, 9 gençlik merkezinde yüzlerce faaliyete imza atan ve kapsama alanı oldukça geniş olan bir kurumu yönetiyoruz. Biz sadece Vanspor ya da stadyumdan ibaret bir kurum değiliz ki.”
 Haber: M. Selim KURT

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi