Vanlı Medeni Sevinç, yeniden Genel Başkan Yardımcısı…

Bem Bir Sen Genel Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda Vanlı hemşehrimiz olan Medeni Sevinç, Bem Bir Sen’in 6. Olağan Genel Kurulunun ardından yeniden Genel Başkan Yardımcısı seçildi. Sevinç, ilk ziyaretini de memleketi Van’a gerçekleşt

SİYASET 4.03.2019 10:06:43 0
Vanlı Medeni Sevinç, yeniden Genel Başkan Yardımcısı…
Tarih: 01.01.0001 00:00

 Bem Bir Sen Genel Başkan Yardımcısı olan Medeni Sevinç, Van Valisi Mehmet Emin Bilmez ile bir araya geldikten sonra Bem Bir Sen Van Şube Başkanı Harun Altın tarafından organize edilen kahvaltıda sendika üyeleri ile bir araya geldi.

   Sevinç, 28 Şubat Darbe Süreci kınayarak “O süreçteki uygulamaların bütününe bakıldığında, devletin ve milletin bütün kurum ve imkanlarını kullanarak toplumu ve devletin işleyişini cebir ve şiddetin eşlik ettiği bir toplumsal mühendislikle baştan ayağa dönüştürme amacını taşımaktaydı. Millet iradesi tecelli ederek 28 Şubat’ın sebep olduğu yıkımı ortadan kaldırmış, ülkenin ve toplumun yaralarını sarmış, siyaseti yeniden milletin değerlerine göre ve daha güçlü olarak inşa etmiştir. Dahası 27 Nisan ve sonrasında 15 Temmuz’daki iradesine sahip çıkan onurlu duruşuyla yerel ve küresel vesayeti çok büyük oranda ortadan kaldırmıştır” diyerek bazı kesimlere önemli mesajlar verdi.

   ‘Kamuda Sözleşmeliliğe Son’ Şurası öncesi kendi hizmet kolunda Kamuda ‘Sözleşmeliliğe Son Çalıştayı’ düzenlediklerini belirten Sevinç, Bem Bir Sen tarafından hazırlanan raporun Memur-Sen Konfederasyonu’na teslim edildiğini dile getirdi.

   Sevinç, şuranın sonuç bildirgesinin temelini oluşturacak olan çalıştay raporları; sözleşmeli personele, aynı unvana sahip kadrolu memurların sahip olduğu hakların verilmesinin önerildiğini anlattı.