Vanlı Gazeteciler A.Baki Karaca ve Ziya Türk siyaseti konuştu

Vanlı Gazeteciler A.Baki Karaca ve Ziya Türk, Van’daki siyaseti radyo programında değerlendirdi. Programda ağırlıklı olarak Van TSO Başkanı Necdet Takva’nın, Ak Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olması ile ilgili yorumlar konuşu

SİYASET 8.12.2018 23:51:20 0
Vanlı Gazeteciler A.Baki Karaca ve Ziya Türk siyaseti konuştu
Tarih: 01.01.0001 00:00

Gazeteci Karaca, Van FM’de yayınlanan Van’da Gündem programında Gazeteci Ziya Türk’ün konuğu oldu.

SOSYAL MEDYA PAPARAZZİLERİNE DİKKAT

Gazeteci Baki Karaca, Van’da yıllardır gazeteci olmadığı halde, paparazzi görevi gören şahsiyetlerin olduğunu belirterek, “Özellikle sosyal medyada veya kendilerine ait internet sitesinde birilerini pohpohlamaya dönük asparagas haberler yapanlar olduğunu görüyoruz. Siyasete girecek kişilere de şunu söylüyoruz; ‘Basit insanlar üzerinden kendinizi duyurmaya çalışmayın. Bu işin yolu bu değil’ hatırlatması yapıyoruz. Bilgi çok önemli. Yapılanlar yapılacakların teminatıdır. Sosyal medyayı çok basitleştirdiler. Değerlerimizi bir birimize çok daha iyi duyurmamız gerekirken, basit paylaşımlarla bunu istendiği gibi kullanamıyoruz” dedi.

GAZETECİLERİN ÖZÜ SÖZÜ BİR OLMALI

İnsanların özünün ve sözünün bir olması gerektiğini anlatan Karaca, “Sosyal medyaya baktığımızda diyoruz ki kötü insan yok. Yeryüzünde herkes mükemmel. Çünkü kimse kendini kirli göstermiyor. Olduğumuz gibi görünmeliyiz. Ne konuşuyorsak, hayatımızda o olmalı. Mesleki anlamda da sözüm ona gazeteci olanların bu konuya dikkat etmesi gerekir” ifadelerini kullandı.

GÖNÜL ADAMI ZORLUOĞLU İSTİŞARE KÜLTÜRÜNÜ YAŞATTI

Gazeteci-Yazar Ziya Türk ise son yazısında Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Van Valisi Murat Zorluoğlu’nu anlattığını belirterek, “Vali Zorluoğlu gerçekten de kentimizde güzel bir iz bıraktı. Halkla iç içe güzel hizmetlere imza attı. Sayın Zorluoğlu başarılı olmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan, hükümet, bakanlar ve ildeki STK ve vatandaşlardan da destek gördüğünü ifade etti. Başarısının sırrını böyle izah etti. Yine Valimizde istişare kültürü vardı. Bu da bence çok önemli bir yönüdür. Sayın Valimiz, ‘Bana Vanlıyı sorarlarsa, tek kelime ile vefa derim’ ifadelerini kullandı. Yine ‘Trabzon ile Van’ın kardeşliği de sürecek’ dedi. Biz de bir kez daha kendisine başarılar diliyoruz” dedi.

ZORLUOĞLU VE TAKVA DAYANIŞMASI KENTLERİMİZİ YAKINLAŞTIRACAK

Gazeteci-Yazar A.Baki Karaca, Vali Zorluoğlu’nun Trabzon’da Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmesi, Necdet Takva’nın ise Van’da Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmesi halinde iki şehir arasında güzel diyalogların ve kardeşliğin de olacağını belirterek, “Son iki yıldır Van’da güzel yöneticiler gördük. Vali Zorluoğlu, Emniyet Müdürü Suat Ekici Bey, Jandarma Alay Komutanı Yavuz Özfidan Paşamız, yine İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Cemil Öztürk Bey, Edremit Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Atıf Çiçekli Bey, Tuşba Kaymakamı Meral Uçar Hanım ve Gürpınar Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Osman DoğramacBey, halkla iç içe ve güzel hizmetlere imza attılar” ifadelerini kullandı.

GAZETECİLERDE MESLEKTEN ÖNCE AHİLİK AHLAKI OLMALI

Bir insanın meslek öğrenmeden önce meslek ahlakını öğrenmesi gerektiğini belirten Karaca, "Bir insan iftira atmadan yanlış varsa söylemeli. Ama kişilik bozukluğu varsa, siz onu düzeltemezsiniz. Bizim üzerimizden prim yapmaya çalışanlar var. Kendi şahsiyetsiz, ahlaksız duruş ve tutumları ile hiçbir yere gelemeyenler, bizim üzerimizden bir yerlere gelmek istiyor. Tabi bu sülük insanlar, hayat var oldukça onlar da olacaktır. Çıkara göre yön belirliyorlar. Onurlu, haysiyetli olmalarını beklemek de zor" diye konuştu.

RADYOCULUKTA DA GAZETECİLİKTE DE ŞANTAJCILARA PRİM VERİLMEMELİ

Daha sonra rejideki Ercan Şahin'e dönen Karaca, "Ercan bey yıllardır tanıdığımız çok değerli bir radyocu kardeşimiz. Bu işi emeğiyle ve haysiyetiyle yapıyor. İhaleci, şantajcı, pislik radyocular. Şantajcı pislik radyocular ise, başkalarına iftira atıyor, ama her yerde fırıldaklıklar çeviriyor, sonra kendini temize çekiyorlar. Zaten onları da herkes tanıyor" ifadelerini kullandı.

Söz konusu programa katılan Ak Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Necdet Takva da telefonla bağlanarak siyasette yapılacakları anlattı. Kaynak: Van Bölge Gazetesi