Van'daki o parselin satışı ile ilgili yapılan çağrılar karşılık buldu

Van'daki o parselin satışı ile ilgili yapılan çağrılar karşılık buldu

SİYASET 22.01.2019 18:03:09 0
Van'daki o parselin satışı ile ilgili yapılan çağrılar karşılık buldu
Tarih: 01.01.0001 00:00

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) Emlak Dairesi tarafından 29 ilde satışa çıkarılan arsalar arasında Van eski Devlet Hastanesi’nin boş arsası da bulunuyor. Van’da son günlerde gündem olan ve sosyal medyada sıkça satışın durdurulması yönünde yapılan paylaşımlar üzerine yetkililer harekete geçti. TOKİ’ye yapılan müracaatlar sonrası, TOKİ yaptığı açıklamada arsanın satıştan çekilmesine karar verildiğini duyurdu.

 

Bu alan ile ilgili çağrıdan sonra da kentte Van Gölü Aktivistleri ve bir çok kesim “Eski Devlet Hastanesi satılması’ çağrısı yaparak, “O alan yeşil alan olsun” önerisinde bulundu.


 

Vangölü Aktivistleri devlet hastanesinin yerinin yeşil alan olması için bir kampanya başlattı. Kampanyada alanın yeşil alan olmasına dikkat çekilirken, özellikle sosyal medyada “#VanaSahipÇık, ‘Salı akşamları Van için çay saati’ Betona Hayır! Yeşile Evet!” hanstagleri ile gündem oluşturmuştu.

 

Saadet Partisi Van il başkanı Özay İlhan ve CHP Van il başkanı Mehmet Kurucuk'da sosyal medyadan konu ile ilgili duyarlılık çağrıları yapmıştı.

 

 

Konu ile ilgili Ak Parti Van il Başkanı Kayhan Türkmenoğlu ve Ak Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan adayı Necdet Takva'nın Twitter paylaşımları;

 

 

 

Başlatılan kampanya sonucu ve Vanlılardan yapılan çağrılar sonuç buldu. O Parselin satışı ile ilgili Necdet Takva Twitter hesabından Çevre Şehircilik Bakanlığı TOKİ Emlak Daire Başkanlığının ilgili parselin satışının iptaline ilişkin yazıyı paylaştı.