Taşıma sektörü memnun

İran'da uygulanan Nevruz tatili nedeniyle İranlı turistler Van'a gelmeyi sürdürüyor. Van’a gelen turistlerin bir kısmı Kapıköy Sınır Kapısından giriş yaparken, bir kısmı da Yüksekova'da bulunan Esendere Sınır Kapısı&

SİYASET 25.03.2019 10:04:11 0
Taşıma sektörü memnun
Tarih: 01.01.0001 00:00

İranlı turistlerin Van  ziyaretlerinin Nevruz tatili boyunca devam etmesi bekleniyor. Esendere Sınır Kapısı'ndan İranlı turistleri Van'a taşıyan Ova Turizm Seyahat Acentesi Firma sahibi Abdul Settar Kurt; “Nevruz Bayramından dolayı bir yoğunluk var. Bu hatta bizden başka hizmet veren firmalar da var. İran'dan gelen turistler nedeniyle ciddi bir yoğunluk yaşıyoruz. Bazen yetersiz kaldığımız durumlar da oluyor ama tatil sonrası herşey normale dönüyor” dedi.

“SEFERLERE YETİŞEMEYEBİLİYORUZ”
“Van- Yüksekova arası yolcu taşıma işine 2005 yılında başladım, yaklaşık 14 yıl oldu taşıma sektöründe halkımıza hizmet sunuyorum” diyen  Ova Turizm Seyahat Acentesi Firma sahibi Abdul Settar Kurt, şunları söyledi; “Firmamıza bağlı olarak çalışan personel sayısı  11 şöfor, diğer işleri de yapan 8 çalışanımız ile birlikte toplamda 19 kişi. Dolaylı olarak ailelerini de saydığımızda yaklaşık 100-150 kişinin gelir kaynağıyız. Van-Yüksekova hattımızda günlük aktif olarak 11 aracımız çalışıyor. İranlılar Van’a gelmeden önce araçlarımızın yarısı sefer yapıyordu ancak gelmeye başladıkları bu son yıllarda 11 aracımız aktif olarak sefer yapmaya başladı. Bazı durumlarda bazı araçlarımız günlük 2 sefer yapıyorlar.  Nevruz Bayramından dolayı bir yoğunluk var ve bu hatta çalışan tek firma biz değiliz, başka firmalar da var. Dolayısı ile yoğunluk var, memnunuz, hatta bazen seferlerde yetersiz kalabiliyoruz. Ama tatil sonrası herşey normale dönecek.”
Esendere Sınır Kapısından giriş yaparak Van’a gelen İranlı turistlerin sayısında Nevruz ile birlikte çok ciddi bir artışın olduğunu belirten Kurt, "Bu durumun işimize katkısı çok büyük, yüzde 100 bir artışımız oluyor bu dönemlerde. Şuan Nevruz Bayramı tatili ve indirimli günler festivali var. Bu sebeple  bu aralar İran'dan gelenlerin sayısı fazla. Ama yıl bazında baktığımız zaman ülkeden çıkış harçlarının yükseltilmesi genel olarak taşımacılık konusunda işlerimizi çok etkiliyor. Ve bizi etkileyen en önemli konulardan birisi de akaryakıt fiyatlarının yüksek olması. Akaryakıt fiyatları yükselince kâr marjımız da çok düşüyor. Bu durum da doğal olarak bizleri etkiliyor. Ümit ediyorum ki sadece Nevruz zamanlarında değil, yılın her döneminde İranlı misafirlerimiz gelsin, bizler de, esnaflarımız da iş  yapalım" diye konuştu.
Özel Haber: M. Selim Kurt

Taşıma sektörü memnun

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi