_Siyasi partiler tapınak değildir!

Ak Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Necdet Takva, siyasi partileri bir tapınak gibi görmemek gerektiğini belirterek, "Ak Partili veya HDP'li ifadesi doğru değildir. 'Ak Parti'ye oy verenler' veya 'HDP'

SİYASET 31.12.2018 09:34:22 0
_Siyasi partiler tapınak değildir!
Tarih: 01.01.0001 00:00

Ak Parti yöneticileri ile birlikte gazetemizi ziyaret eden Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Necdet Takva, seçim çalışmaları kapsamında kentteki kurum ve kuruluşları ziyaret ettiklerini, adayların açıklanması ile birlikte bu ziyaretleri her noktada devam ettireceklerini dile getirdi.
Seçim çalışmaları kapsamında ziyaretlerin sürdüğünü anlatan Ak Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Necdet Takva, basın yayın kuruluşlarını, sendikaları, iş örgütlerini, işveren örgütlerini, dernekleri ve buna benzer kurum ve kuruluşları ziyaret ettiklerini belirterek, "Adaylar açıklanıncaya kadar bu ziyaretlerimizi sürdürüyoruz. Adaylar açıklandıktan sonra kırsal bölgelere daha fazla zaman ayıracağız. Ama şimdilik şehir merkezindeki kuruluşları gezip onların temsilcilerinin de değerlendirmelerine kulak veriyoruz. Basın kuruluşları da bu anlamda bizler için önemli. Siz gazetecilere de kendimle ilgili teşekkür ediyorum. Yıllardır sivil toplum kuruluşu temsilcisi olarak Van Bölge Gazetesi'nin her zaman desteğini gördüm. Teşekkür ediyorum" dedi.


          TAKVA: "DİLİN SİHRİNE İNANAN BİRİYİM"
Kentin idaresi noktasında bir hedefleri olduğunu anlatan Takva, "Bunu arkadaşlarımızla birlikte başaracağımıza inanıyorum. Dilin sihrine inanan biriyim. Siyasi partileri bir tapınak gibi görmemek lazım. Değişen koşullar çerçevesinde aslına en iyi hizmeti verecek aktörlerle yola çıkan siyasi partilerin başarılı olması gerektiğine inanıyorum. Siyasetçilerin de siyasi partinin ruhuna uygun hareket etmesi gerektiğini düşünüyorum. HDP'ye oy verenler, Ak Parti'ye oy verenler kavramı doğru bir ifadedir. İnsanların parti konusunda değişkenlik gösterebilirler" şeklinde konuştu.


              Dün bir partiye oy verenlerin bugün başka bir partiye oy verebilme durumunun siyasette doğal olduğuna dikkat çeken Takva, "Ben televizyon programında da ifade ettim. Siyasi geçişkenlikler insan doğasına uygun bir şeydir. Asla bir set koymamak lazım. HDP, bir siyasi parti olarak Kürtlerin tamamını 'Ya benimsin, ya toprağın' anlayışı çerçevesinde değerlendiriyor. Bu siyasal etiğe de, ahlaka da uygun değildir. Böyle bir şey yok. Kürtlük meselesinde, ben kendimi özgürce ifade eden bir adamım. Ama siyasal tercihlerde böyle bir tapınma biçimine dönüştürmek, yani bunun ötesinde bir özgürlük alanı veya bir tercih alanı oluşturmamak, çok ahlaki değildir. Ben HDP'ye oy verenlerin bu seçimlerde büyük ölçüde bir siyasal geçişkenlik yapacaklarına inanıyorum. Bunun sadece benimle ilgisi yok. Van'la ilgisi var. Şehrin kayıp yılları var. Bunu hızlı bir şekilde telafi etmek gerekiyor. Bu şehirde yaşayan herkesin kendisini huzurlu htiği mekânsal bir alana ihtiyaç var. Bu mekân ne? Van. Burada yaşayan insanın başka bir şansı yok. Bürokratik duvarlar koymadan, insanların bilinen belediye hizmetlerine etkin erişiminin taahhüdünü veriyoruz" dedi.


           TAKVA: "YAŞ ORTALAMASI 21 OLAN BİR NÜFUS SÖZ KONUSU"
Van'ın genç nüfusuna işaret eden Büyükşehir Adayı Necdet Takva, "Kentimizde genç nüfus çok fazla. Yaş ortalaması 21 olan bir nüfus söz konusu. Dolayısıyla hedef kitlemiz genç nüfus. İşsizlik oranı kent ortalamasının üç katı oranında. Eğer bu mesajlarımızı hedef kitlemize ulaştırabilirsek, onların ırksal aidiyetlerini ideolojik temelden çıkarıp, biraz kentsel aidiyete dönüştürebiliriz. Bu şehirde birlikte yaşamanın keyifli zamanlara ihtiyacımız var. Bu yeni bir söylem değil. Ben Ticaret ve Sanayi Odası'ndayken de aynı düşüncelerimi ortaya koymuşumdur. Bugüne dek öyle bir sorun da olmadı. Olmuş olsaydı sizler duyardınız veya yazardınız. Dolayısıyla geçmişte bıraktığımız anlayışımız, böyle bir görevin tarafımıza tevdi edilmesine yol açtı. Biz de bunu layıkıyla yerine getirip, aldığımız emaneti 31 Mart gecesi sahibine onurla, gururla teslim etme çabası içindeyiz" ifadelerini kullandı.


            Kendi adaylığı konusunda empati yaptığını belirten Takva, "Ben de oda başkanı olarak kalmış olsaydım, ismi geçmeyen, konuşulmayan, aday olma hevesi olmayan biri gelmiş olsaydı, 'Ya ne oluyor?' diye sendelerdim herhalde. Dolayısıyla empati yapmak lazım. Ben hem HDP seçmenlerine kendilerini tanımlama konusunda bir zaman vermek gerektiğini düşünüyorum. Hem de yıllardır bu partiye emek vermiş, Ak Parti'yi kurumsal bir kimliğe büründürmüş, kuruluşundan bugüne kadar bütün kademelerinde çalışmış insanları düşünmek lazım. Elbette onların da beklentileri vardı, görmek istedikleri aktörler vardı belki de, bir anda ben aday gösterildim. Herkesi dinlemek ve bazı şeyleri zamana bırakmak lazım. Ben kimsenin alanını daraltmayacağım, alanları genişleteceğim inşallah. Dediğim gibi biraz zamana bırakırsak birçok şey durulur" diye konuştu.


          AK PARTİ TEŞKİLATLARI TAKVA'NIN YANINDA…
Ak Parti Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Tuğrul ise "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Necdet Takva'ya bu görevi verirken, 'Buyur hayallerini gerçekleştir' diyerek bu görevi tevdi etmiş. Ben Sayın Takva'nın niyetinin hâsıl olduğuna ve kendisinin başarılı olacağına inanıyorum. Hepimizin birlik beraberlik içinde çalışıp, hedefe kilitlenmesi gerekir. Tüm teşkilatlarımızın da Takva'nın yanında olduğunu biliyoruz" diye konuştu.

    


        Necdet Takva'nın adaylığının kendileri için sürpriz olduğunu, ama Necdet Takva'nın birikimine, çalışkanlığına şahit olduklarını belirten Ak Parti Yönetim Kurulu Üyesi Handan Fidan ise, "Ak Parti seçmenlerinin de, HDP seçmenlerinin de Necdet Takva'ya güvenmesi gerekiyor. Ben belediye başkanlığını kazanacağımıza yürekten inanıyorum" dedi.


         Ak Parti Yönetim Kurulu Üyesi Faysal İnan ise, "Necdet Takva'nın ismi, birçok kesim tarafından şok etkisi oluşturdu diyebiliriz. Ama kimse kalkıp da Necdet Takva bu işi yapamaz diyemedi. Çünkü birçok kesimin yakından tanıdığımı bir isimdir. Teşkilat olarak kendisinin yanındayız. Sonuna kadar ne gerekiyorsa yapmaya hazırız. Allah'ın izniyle bu seçimleri kazanacağız" ifadelerini kullandı. Van Bölge Gazetesi