Sigorta prim borcu bulunanlara bir fırsat daha: Yapılandırması bozulanlara ek süre tanındı

7143 sayılı Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun’a eklenen geçici 2’inci madde ile Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK) sigorta prim borcu bulunanlara yeni bir

SİYASET 17.01.2019 10:24:05 0
Sigorta prim borcu bulunanlara bir fırsat daha: Yapılandırması bozulanlara ek süre tanındı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (Van SMMMO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Şahin, 28 Şubat 2019 tarihine kadar süre tanındığını belirterek, “Yapılandırması bozulanlarla ilgili yeni bir kanun çıktı. 28 Şubat 2019'a kadar bunun ödeme süresi var. Taksitlerini kaçıranlar olmuştu, iki ay önce ödemeyenler oldu. Bu onlar için büyük bir şans oldu. Bu bir fırsattır, bunu değerlendirmelerini istiyoruz.” dedi.

Edinilen bilgilere göre, 7143 Sayılı Kanun’a ek geçici 2. Madde eklenerek, SGK'ya olan sigorta prim borçlarını yapılandırmak için müracaat ettiği halde peşin ödeme veya borç taksitlerini süresinde ödeyemeyen ve bu nedenle yapılandırmaları bozulanlara, 28 Şubat 2019 tarihine kadar bir kolaylık sağlandı.
Bu tarihe kadar ödemesini yapanlar, yapılandırmadan faydalanmış olacak. 

BİR ZİYARET BİR ÇAĞRI
Konu, Van Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Abidin Göksoy’un, önceki gün Van SMMMO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Şahin’i ziyaretinde de gündeme geldi.
Edinilen bilgilere göre, Van SGK İl Müdürü Göksoy, Van SMMMO Yönetim Kurulu Başkanı Şahin’i ziyaret etti. 
Prim borçlarının yapılandırmasına ilişkin yasada yapılan değişiklik konusu da ziyarette dile getirildi. 
Ziyarette yapılan karşılıklı değerlendirmelerde, yapılandırması bozulanlara, yasadan yararlanma çağrısı yapıldı.

“BİZİ ARIYORLAR”

Gazetemize konuyla ilgili açıklamada bulunan Van SMMMO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Şahin, “Van’da yüksek orandaki vergi mükellefinin yapılandırmalarının bozulduğunu, ancak net sayı konusunda bir bilgilerinin olmadığını"belirterek, “Bizi çok sayıda kişi arıyor, ‘ödeyemedik, ne yapabiliriz, bir yasa çıkar mı? diye. Van’da yapılandırması bozulan çok sayıda kişinin olduğu buradan da anlaşılıyor. Ama onlar için şimdi bir kolaylık çıktı” dedi.

“FIRSATI KAÇIRMASINLAR”

Yapılandırması bozulanlar için yeni bir yasal düzenleme yapıldığını ifade eden Şahin, şöyle dedi:
“Yapılandırması bozulanlarla ilgili yeni bir kanun çıktı. 28 Şubat’a kadar bunun ödeme süresi var. Bunu ödeyenler, bu yasa sayesinde kurtulacaklar. Taksitlerini kaçıranlar olmuştu, iki ay önce ödemeyenler oldu. Bu sayı Van’da oldukça da fazla, oran bilmiyoruz, ama sayı fazla. Bu onlar için büyük bir şans oldu. Bu bir fırsattır, bunu değerlendirmelerini istiyoruz.”

DİĞER AYRINTILAR

Yasa kapsamında, yapılandırmadan yararlanmak için, 27.08.2018 tarihine kadar 7143 sayılı kanun kapsamında yapılandırma başvurusunda bulunulmuş olmak gerekiyor. Maddenin yürürlük tarihi olan 28.12.2018 tarihi itibarıyla ödenmesi gereken tutarları süresinde ödemeyerek ve ya eksik ödeyerek kanun hükmünü ihlal edenler, ihlale neden olan tutarları, ödemeleri gerektiği tarihten ödeme tarihine kadar geçen süre için geç ödeme zammı ile birlikte 28.02.2019 tarihine kadar ödemeleri halinde 7143 sayılı Kanun hükümlerinden yararlandırılacak.
Peşin ödeme tercihinde bulunup, borcunu 08.09.2018 tarihine kadar ödemeyenlerin ise, borçlarını taksitli ödemeye çevirme hakları bulunmuyor. Bunlara geç ödeme zammı da, aylık 2 olarak uygulanacak.  
Özel Haber: Adil HARMANCI

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi