Mustafa Yalçın Talas Belediye Başkan Adayı

Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın AK Parti’den Kayseri’nin Talas İlçesi Belediye Başkan adayı olarak gösterildi.

SİYASET 11.01.2019 22:26:03 0
Mustafa Yalçın Talas Belediye Başkan Adayı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın AK Parti’den Kayseri’nin Talas İlçesi Belediye Başkan adayı olarak gösterildi.

Van Büyükşehir Belediyesi’ne Kayyum atanmasından sonra İçişleri Bakanlığı tarafından Genel Sekreter olarak atanan Mustafa Yalçın, 01 Aralık 2018’de AK Parti’den belediye başkan adaylığı için görevinden istifa etmişti.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı olarak gösterilen Mehmet Özhaseki'nin Kayseri Belediye Başkanlığı dönemlerinde Genel Sekreter olarak görev yapan Mustafa Yalçın, 31 Mart 2019 seçimlerinde AK Parti tarafından Kayseri’nin Talas İlçesi Belediye Başkan adayı olarak gösterildi.

Adaylığı ile ilgili olarak Van Postası Gazetesi'ne yaptığı ilk açıklamasında, Talas'ın değerine uygun hizmet üretmek için çalışacağını söyleyen Mustafa Yalçın, "İstifadan sonra adaylık süreci başladı, 15 yıldır Talas ilçesinde yaşıyorum. 33 mahallesi bulunan Talas Van’ın Edremit İlçesi’ne benziyor, sayfiye yeri olması nedeniyle insanların kafa dinleyebilecekleri kafelerin de olduğu bir yer. Gündüz nüfusu 155 bin, gece nüfusu 165 bin olan ilçemiz, bir zamanlar Ermeni ve Rum azınlığın yaşadığı bir yer olması nedeniyle, tarihi eserleri açıdan da çok zengin. Geçmişi, tarihi ve kültürü açısından böylesine öneme sahip olan ilçemiz, günümüzde de konumunu sürdürüyor. Gerek Kayseri Büyükşehir Belediyesi, gerekse Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterliği görevlerim sırasında edindiğim belediyecilik tecrübesi ile başta Talaslılara olmak üzere Tüm Kayserili hemşerilerime iyi bir hizmet etme fırsatına sahip olacağıma inanıyorum. Bu vesile ile hemşerilerimin desteğini bekliyorum” diyerek seçimlerin Türkiye için hayırlar getirmesini diledi.

Kaynak: Van Postası Gazetesi / Ziya Türk