Muhsin Aydın, ‘İpekyolu'nda 7 bin genç iş sahibi olacak’

Amacının İpekyolu’nu Van’ın turizm ve ticaret merkezi haline getirmek ve işsizlik sorunun çözümü için yeni iş alanları oluşturarak gençlerin iş sahibi olmaları için çalışmak olduğunu söyleyen AK Parti İpekyolu Belediye Başkan A

SİYASET 19.03.2019 15:36:03 0
Muhsin Aydın, ‘İpekyolu'nda 7 bin genç iş sahibi olacak’
Tarih: 01.01.0001 00:00

Amacının İpekyolu’nu Van’ın turizm ve ticaret merkezi haline getirmek ve işsizlik sorunun çözümü için yeni iş alanları oluşturarak gençlerin iş sahibi olmaları için çalışmak olduğunu söyleyen AK Parti İpekyolu Belediye Başkan Adayı Muhsin Aydın, “Hedefim İpekyolu’nu Gençlerimizin iş sahibi olacağı, kadınlarımızın değer gördüğü, insanımızın huzur bulduğu bir ilçe haline dönüştürmek. Hayata geçireceğimiz projelerimizle 7 bin gencimiz iş aş sahibi olacak” diyerek projelerini açıkladı.

İŞTE MUHSİN AYDIN'IN PROJELERİ

İPEKYOLU TİCARET VE TURİZM MERKEZİ OLACAK
İpekyolu’nu Van’ın en yaşanabilir ilçesi yapmak için gece gündüz çalışacağını söyleyen Muhsin Aydın, “Ayrım yapmadan herkese hizmet etmek üzere insanı merkeze alan bir belediyecilik anlayışı ile çalışacağım. İlçemiz kardeşçe yaşanabilir modern bir şehir olacak. Bunun için birçok projeyi hayata geçireceğiz. Başta Büyükşehir Belediyesi olmak üzere, diğer kurum ve kuruluşlarla, sivil toplum kuruluşları ve en önemlisi de halkımızla birlikte dayanışma içerisinde çalışacağız. Bizim lügatımızda mazeret hiç olmayacak, hep çözümün ve hizmetin yanında olacağız. İlçemizi ticaret ve turizmin merkezi haline getirerek hem esnafımızın ve işadamlarımızın kazancını arttıracağız, hem de gençlerimize iş imkanları oluşturacağız” dedi.

Muhsin Aydın Turizm ve Ticaret Merkezi Projesi

İSTİHDAM PROJELERİ İLE GENÇLERİMİZE İŞ ALANLARI OLUŞTURACAĞIZ
İpekyolu nüfusunun ortalama yaşının 21 olduğuna dikkat çeken Muhsin Aydın, “Göreve geldiğimizde öncelikli çalışmalarımız arasında ilk sırayı gençlerin iş sahibi olabilmesi için yapılacak çalışmalar alacak. Çünkü işsizlik ilimizin en büyük sorunlarının başında geliyor. Gençlerimizi iş aş sahibi yapabilmek için, işsizlik sorununu çözebilmek için, İpekyolu Belediyesi olarak Büyükşehir Belediyesi ile işbirliği içerisinde istihdama yönelik projelerle yeni iş alanları oluşturacağız. Gerçekleştireceğimiz ve destekleyeceğimiz projeler ile İpekyolu İlçemizde 7 bin gencimiz için yeni iş alanları oluşturuacağız. Gençlerimizi işsizlikten kurtacağız” dedi.

Muhsin Aydın İstihdam Alanları Projesi

İŞ FİKRİ OLANA MİKRO KREDİ DESTEĞİ
İş fikri olan ancak yeterli sermayesi olmayan, dar gelirli girişimcilere belediye olarak destek olacaklarını söyleyen Muhsin Aydın, “Mesleği ve yeteneği olup yeterli imkanı olmadığı için işini kurup kendi kendine yeterli hale gelemeyen dar gelirli girişimci kardeşlerimize kendi ayakları üzerinde durabilecekleri işlerini kurabilmeleri, kimseye muhtaç olmadan geçimlerini sağlayabilmeleri için kuracağımız mikro kredi birimleri ile destek vereceğiz” diyerek kardeşçe ve mutlu yaşabilmenin temellerini sağlamlaştıracaklarını ifade etti.

Muhsin Aydın Mikro Kredi Projesi

TARIM VE HAYVANCILIK PROJELERİNE DESTEK
İpekyolu'nun geleneksel üretiminin tarım ve hayvancılık olduğuna vurgu yapan Muhsin Aydın, “Bölgemizin temel geçim kaynağı tarım ve hayvancılıktır. İlçemizin sınırları içinde bulunan 30 kırsal mahallemizdeki tarıma açık araziler için gereken desteği sağlayacağız. Buralarda tarıma dayalı üretim ve istihdam oluşturulması için hazırladığımız projeleri hayata geçireceğiz. Büyük baş hayvancılık yapmak için harekete geçen çiftçi adaylarımıza gerekli altyapılarını oluşturma çalışmalarında destek vererek tarım ve hayvancılığımızın gelişmesini sağlayacağız” diyerek küresel ısınmanın arttığı dünyada, gıda üretiminin artan önemine dikkat çekti.

Muhsin Aydın Tarım Hayvancılık Projesi

GÜÇSÜZLER YURDU PROJESİ İLE KİMSESİZLERİN KİMSESİ OLACAĞIZ
İnsanın en çok sahiplenilmeye kimsesiz kaldığında ihtiyacı olduğunu söyleyen Muhsin Aydın, “İnsanımızı kimsesiz bırakmayacağız, kimsesizlik hissettirmeyeceğiz. Kimsesiz muhtaç ailelerin sahiplenildiği, ihtiyaçlarının giderildiği, sıcak ortamlarının olacağı, günlük yemeklerinin ücretsiz verileceği bir “Güçsüzler Yurdu” kuracağız. Bölgemize örnek olacak olan bu projeyi belediyemiz taşınmazları içerinde bulunan uygun bir arsada yüksek kapasiteli olarak yapacağımız merkezde gerçekleştireceğiz” dedi.

Muhsin Aydın Güçsüzler Yurdu Projesi

AŞ EVİ PROJESİ
Sosyal devlet ve sosyal belediyecilik anlayışı içerisinde her kesime dokunan hizmetler yapmak istediklerini ifade eden Muhsin Aydın, “Yardıma muhtaç ailelerin yarın acaba yiyecek bir şey bulabilir miyim, yemeğim olur mu,çocuklarım aç kalır mı endişesi taşımalarına müsaade etmeyeceğiz. Bunun için aşevi projesi ile ihtiyaç sahiplerinin günlük yemek ihtiyaçlarını karşılayacağız. Bu hizmetimizi kuracağımız aşevi ile gerçekleştireceğiz” dedi. 

Muhsin Aydın Aşevleri Projesi

KIRSAL MAHALLELERİMİZDE BOTANİK PARK PROJESİ
Günümüz insanının en büyük sorunlarının başında gelen stresten uzaklaştırmak için doğa ile iç içe olabileceği mekanlar hazırlayacaklarını belirten Muhsin Aydın, “Hem insanımızı stresten uzaklaştırmak için doğa ile iç içe olmasına destek vermek, hem de kırsal mahallelerimizi cazibe merkezi haline getirmek istiyoruz. Şu ana kadar ilimizde olmayan botanik park projesini hayata geçirerek daha yaşanabilir bir İpekyolu için çalışacağız. Bunun için Kevenli Mahallemizde belediyemize ait taşınmaz üzerinde ilimizin ve ilçemizin ilk botanik park projesini hayata geçireceğiz” dedi.

Muhsin Aydın Botanik Bahçeleri Projesi

MİLLET KIRAATHANELERİ PROJESİ 
Geçmişin tecrübe ve kültürünün geleceğe taşınmasını önemsediğini belirten Muhsin Aydın, “Biz geleneklerine ve kültürüne bağlı toplumuz. Kuşaklar arası buluşmanın ve etkileşiminin yaşanacağı, değerlerin ve kültürün kuşaktan kuşağa aktarılmasında önemli bir görevi yerine getireceğine inandığım millet kıraathanelerini hayata geçireceğiz. Gençlerimizin kendi evleri gibi kullanabilecekleri her türlü sosyal donatıların ve imkanın olacağı bu projemiz “Millet Kıraathaneleri” olarak halkımızın hizmetine sunulacaktır. Kütüphane, sohbet odası, bilgisayar atölyesi, hat sanatı atölyesi, çay içme alanı, dinlenme alanı, kitap okuma alanı gibi faaliyetlerin yapılabileceği merkezleri oluşturarak değerlerimizi geliştirerek geleceğe taşıyacağız” dedi.

Muhsin Aydın Millet Kıraathanesi Projesi

HANIMLAR LOKALİ PROJESİ
Kadınların kendilerini rahat ve huzurlu hissederek her türlü etkinliklerini yapabilecekleri hanımlar lokalini hayata geçireceklerini anlatan Muhsin Aydın, “Cennetin ayaklarının altına serildiği, makamların en güzeli olan annelik makamının verildiği kadınlarımız başımızın tacıdır. Ayrıca kadının huzurlu ve mutlu olmadığı toplumlarda, başarının yakalanmasının mümkün olmadığını hepimiz biliyoruz. Biz de kadınlarımızı desteklemek, aile bütçelerine katkıda bulunmalarına yardımcı olmak amacıyla hanımlar lokali projemizi hazırladık. Projemiz kapsamında hazırlayacağımız lokalde kadınlarımızın dinlenebileceği, sosyal aktiviteler yapabileceği, Halk Eğitim Merkezi destekli dikiş nakış, örgü, el sanatları ve benzeri alanlardaki mesleki kurslar görebilecekleri alanlar ve etkinliklerle güzel vakit geçirebilecekler.” diyerek kadınlara verdiği değeri ifade etti. 

Muhsin Aydın Hanımlar Lokali Projesi

YAŞAM MERKEZİ PROJESİ
İpekyolu’nda sosyal ve kültürel faaliyetlerin birlikte yapılabileceği bir yaşam merkezinin olması gerektiğini söyleyen Muhsin Aydın, “Yaşam merkezinin eksikliğini bölgemizde her zaman hissediyoruz.  Hayata geçireceğimiz yaşam merkezi projesi ile gençlerimiz ve ailelerinin sosyal aktivite gerçekleştirebilecekleri, mesleki kursların ve konferansların verileceği, farklı etkinliklerin yapılacağı çok amaçlı bir alanı halkımızın hizmetine sunacağız” dedi.

Muhsin Aydın Yaşam Merkezi Projesi

YENİ SAHİL KOMPLEKSİ PROJESİ
İpekyolu İlçesini Van Gölü’ne arkasını dönmekten kurtaracaklarını anlatan Muhsin Aydın, “İlçemizin Van Gölü sahillerinde yeni yeşil alanlar ve dinlenme tesisleri kazandıracağız. Bu tesisler ile ferahlamak, dinlenmek veya eğlenmek isteyen insanımız sahil ile buluşacak. Van Gölü kıyısında bulunan 2 km’lik sahilimizde yapacağımız modern sahil kompleksi ilçemizi Van Gölü’ne arkasını dönmekten kurtaracak” diyerek, bu tesislerin aynı zamanda gençler için iş ve istihdam alanı oluşturacağını ifade etti. 

Muhsin Aydın Sahil Bandı Projesi

SAVATÇILAR ÇARŞISI PROJESİ
Osmanlı döneminde İstanbul’daki kuyumcuların, Vanlı savat ustalarından icazet aldığına değinen Muhsin Aydın, “Savatlı gümüş işlemeciliği canlandırıldığında turizm ve ticaret açısınan Van'a önemli katkısı olacak. Ayrıca tarihi bir değeri de yaşatmış olacağız. Bu açıdan tarihimizi canlı tutmak, bölgeye gelen turistlerin döndüklerinde Van’ı hatırlayıp tanıtacakları önemli bir turizm temsilcimiz haline dönüşebilecek olan savat işlemeciliğini yeniden canlandıracağız.  Bu amaçla savatlı gümüş işçiliğinin hem yapıldığı, hem de üretilen eserlerin satıldığı savatçılar çarşısı projesini hayata geçireceğiz. Bunu da Van Kalesi civarında uygun bir alanda yapmayı planlıyoruz” dedi. 

Muhsin Aydın Savatçılar Çarşısı Projesi

MAHALLE KONAKLARI PROJESİ
Yaşayan kültürü nesilden nesile aktarılmasının büyük bir öneme sahip olduğuna dikkat çeken Muhsin Aydın, “Kültürümüzü yaşatmak, sahip olduğumuz bilgi, deneyim ve kültürel değerlerimizi yeni kuşaklara aktarmakla mümkündür. Bunu sağlamak için de ilçemiz sınırları içerisinde bulunan mahallelerimizde “Mahalle Konağı” inşa edeceğiz. Bu konaklarda vatandaşlarımız boş zamanlarını geçmişten bugüne kadar gelişerek gelen kültürümüzü gelecek kuşağa taşımak için yapılacak farklı etkinliklerle değerlendirecek. Böylece hem kültürümüzü yaşatarak geleceğe taşımış, hem de kuşaklar arası diyaloğu pekiştirerek dayanışmayı sağlamış olacağız"”dedi.

Muhsin Aydın Mahalle Konakları Projesi

HALK EKMEK PROJESİ
Sağlıklı ve uygun ekonomik şartlarda gıda üretiminin, tüketici güvenliği açısından büyük önem taşıdığına dikkat çeken Muhsin Aydın, “Vatandaşlarımızın daha sağlıklı ekmek tüketmesini istiyoruz. Aynı zamanda insanımızın bütçesine az da olsa katkı yapabilmek için, daha ekonomik şartlarda ekmek üretilmesi gerekiyor. Bundan kesinlikle fırıncı esnafımızla rekabete gireceğiz anlamı çıkarılmasın. Amacımız dar gelirli insanımızın ekmek ihtiyacını daha uygun koşullarda temin etmesini sağlamak. Bu amaçla insanımızın tüketimine sunulmak üzere unlu mamuller üretebilecek halk ekmek fabrikası kuracağız. Yine uygun noktalarda halk ekmek büfeleri kurarak, hizmete halkın kolay ulaşabilmesini sağlayacağız. Ayrıca ciddi bir istihdam oluşturmuş, işsiz gençlerimize iş kapısı açmış olacağız” dedi.

Muhsin Aydın Halk Ekmek Projesi

MODERN SPOR SALONLARI VE SEMT SAHALARI PROJESİ
Gençlerin geleceğe kötü alışkanlıklardan uzak, sağlıklı bir şekilde hazırlanmasını önemsediklerinin altını çizen Muhsin Aydın, “Gençliğimizin bedenen ve fikren sağlıklı gelişmesini, geleceğe ümit dolu bakmasını sağlamak için tüm imkânlarımızı seferber etmek istiyoruz. Bunun için geleceğimizin teminatı olan gençlerimize sosyal ve sportif faaliyetlerini yapacakları modern spor kompleksleri oluşturacağız. Spor komplekslerimizin içinde basketbol, futbol, voleybol oyun alanlarının yanı sıra, her yaşa hitap edecek fitnes araç gereçleri de bulunacaktır. Bu proje ile gençlerimizi sağlıklı yaşamaya teşvik etmek ve kötü ortamlardan uzak tutmak istiyoruz” dedi.

Muhsin Aydın Spor Tesisleri Projesi

SABİT HALK PAZARLARI PROJESİ
Pazar esnafının sıkıntılarını bildiklerini ve sorunlarını çözmek istediklerini söyleyen Muhsin Aydın, “Bölgemizin iklim koşullarının kışın yağışlı ve yazında sıcak geçmesinden dolayı esnaf kardeşlerimiz, taşımalı bir ticaret yapmak zorunda kalıyorlar. İlçemizin muhtelif yerlerinde vatandaşlarımızın rahatlıkla ulaşabilecekleri ve tüm ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri sabit halk pazarları oluşturmayı hedefliyoruz. (Gıda pazarı, giyim pazarı, yaş sebze ve meyve pazarı) Sabit Halk Pazarı Projemizle, esnaflarımız her hangi bir sorunla karşılaşmadan, gelecek kaygısı duymadan çalışabilecek. Bu projemizle işsizlerimize yeni iş alanları da oluşturmuş olacağız.

Muhsin Aydın Sabit Halk Pazarı Projesi

7/24 AÇIK HALK KÜTÜPHANESİ PROJESİ
Toplumların gelecekte var olabilmesinin önemli kilometre taşlarından bir tanesinin kültürel değerlerine bağlılığı, diğeri ise sahip olduğu bilgi olduğuna dikkat çeken Muhsin Aydın, “7/24 açık olacak şeklide hazırlanan “Halk Kütüphanesi” projesi tüm halkımıza hitap edecek. Ücretsiz wi-fi hizmetiyle beraber, çeşitli ikramların da sunulacağı “Halk Kütüphanesi” her yaştan insanımızın ihtiyacına cevap verecektir. İlimizde ve İlçemizde gençlerin ve okula giden öğrencilerimizin gönül rahatlığıyla oturup derslerini çalışacakları, ya da kitap, dergi, gazete okuyabilecekleri sıcak ve nezih ortamlar oluşturarak yarınlara daha güvenle hazırlanabilecekleri sosyal donatılar yapacağız” dedi.
 

Muhsin Aydın Halk Kütüphanesi Projesi

YÖRESEL ÜRÜNLER ÇARŞISI PROJESİ
İpekyolu'nda öne çıkan yöresel ürünlerin geliştirilmesi ve tanıtılarak ticaretinin arttırılması için destek vereceklerini belirten Muhsin Aydın, “ ilçemizde zengin çeşitleri olan giyim, gıda, şarküteri gibi yöresel ürünlerin tek alanda satışa sunulması için “Yöresel Ürünler  Çarşısı” projesini hayata geçireceğiz. Özellikle otlu peynir, Van balığı,  balcılık ve ceviz gibi ürünlerde alanında söz sahibi olan ilimizi en güzel şekilde tanıtmak ve temsil etmek istiyoruz. Bunu geliştirmek ve desteklemek  maksadıyla mevcut satış yerlerinin dışında her kesimin ulaşacağı “Yöresel Ürünler Çarşısını” hizmete açacağız” dedi.

Muhsin Aydın Yöresel Ürünler Projesi

GÜNEŞ ENERJİSİ SANTRALLERİ (GES) PROJESİ
Kırsal mahallelerde kurulacak olan seralara enerji desteği  vermek istediklerini ifade eden Muhsin Aydın, “İlimiz, Türkiye'nin en çok güneş alan illerinin başında gelmektedir. Tarım dışı atıl arazilerde seraların enerji ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla güneş enerjisi panellerimizi kurup çiftçilerimize destek sağlayacağız. Kırsal mahallelerimizde kuracağımız seralar için elde edilecek enerji alanında yeni iş imkanları yaratmış da olacağız” dedi. 

Muhsin Aydın Güneş Enerjisi Projesi