Matbaacılardan ortak karar!

“Erken yaşta evliliklere hayır” kampanyası yürüten Yaka-Koop’un girişimleriyle, Van ve Erzurumlu matbaacılar Erzurum’da bir araya geldi. Matbaacılar, küçük yaşta evlenenlerle ilgili yapılan düğünler için davetiye basmama kararı a

SİYASET 19.03.2019 10:29:04 0
Matbaacılardan ortak karar!
Tarih: 01.01.0001 00:00

Edinilen bilgilere göre, Van’da, 6 yıldır “Erken yaşta evliliklere hayır!” kampanyası yürüten Yaka-Koop üyesi kadın aktivistler, dün, Van Reklamcılar ve Matbaacılar Derneği (RENKDER) yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Erzurum’a gitti. Burada Erzurum Matbaa Kitap Kırtasiye ve Tabelacılar Esnaf Odası Başkanı Hikmet Karaca ve yönetim kurulu üyeleri ile bir araya gelinerek, erken yaşta evlenenlerin düğün davetiyelerinin basılmaması yönünde ortak karar alındı. Buradaki amacın, farkındalık oluşturarak dikkatleri erken yaşta evliliklere çekmek ve bu durumun olabildiğince önüne geçmek olduğu kaydedildi.

ORTAK KARAR ALDILAR
Erzurum’da, Yaka-Koop aktivistleri, RENKDER yönetim kurulu üyeleriyle, Erzurum Matbaa Kitap Kırtasiye ve Tabelacılar Esnaf Odası Başkanı Hikmet Karaca ve yönetim kurulu üyelerini bir araya getirdi.
Konu hakkında açıklamalarda bulunan Yaka-Koop aktivisti Gülmay Gümüşhan, kampanya ile ilgili burada yaptığı bilgilendirmenin ardından, Van ve Erzurumlu matbaacıların aldıkları ortak kararla, bundan böyle oda ve derneklerine üye matbaacıların erken yaşta evlenenlerin düğünleri için davetiye basmayacaklarını ifade ettiklerini söyledi.

ERZURUM DESTEĞE HAZIR
Daha önce Van’da, Vanlı matbaacılardan gereken destek sözünü aldıklarını, çıkan haberler sonrasında da Erzurum’dan destek talebi geldiğini belirten Gümüşhan, şu bilgileri verdi:
“Biz bir süre önce Van’da düzenlediğimiz bir toplantıda, RENKDER’den destek sözü almıştık. Bu haber basında yer alınca Erzurumlu matbaacılar da böyle bir kampanyaya dahil olmak istediklerini basın aracılığıyla duyurdular. Tabi biz de bu habere duyarsız kalmadık, kendileriyle diyaloğa geçtik ve Erzurum’a giderek iki kesim matbaacıyı bir araya getirdik. Görüşme sonucunda, Erzurum Matbaa Kitap Kırtasiye ve Tabelacılar Esnaf Odası Başkanı Hikmet Karaca, kampanyaya tam destek vereceklerini, Erzurum’da bulunan odaya bağlı tüm esnafları konu hakkında bilgilendireceklerini ve farkındalık oluşturmak için çalışacaklarını söyledi.”
 

VANLI MATBAACILAR DESTEĞİ YİNELEDİ
Toplantıda VANRENKDER Başkanı Metin Gülpınar’ın da bir konuşma yaparak, Van’da verdikleri destek sözünü Erzurum’da da tekrarladığını belirten Gümüşhan, şöyle dedi:
“VANRENKDER Başkanı Metin Gülpınar da, daha önce kampanyaya destek vereceklerini açıkladıklarını, bunu tekrarlamak istediğini söyledi ve bunun da derneklerinin ilk faaliyeti olduğunu söyledi. İlk faaliyet olarak, kanayan bir yara olan erken yaşta evliliklere karşı bir kampanya ile başladıkları için şanslı olduklarını ifade eti.”

“ERZURUM’DAKİ MATBAALARI ZİYARET ETTİK”
Ayrılmadan önce Erzurum’daki matbaacı esnafını da ziyaret ettiklerini belirten Gümüşhan, “Toplantıdan sonra oda yetkililerine kampanyaya ilişkin afişlerimizi dağıttık. Daha sonra da Erzurum’daki bazı matbaaları ziyaret ederek buradaki çalışanlarla ve yetkililerle sohbet ettik. Onlar da haberlerde gördüklerini ve kampanyaya destek vereceklerini söyledi. Çok verimli bir çalışma oldu. Van ve Erzurumlu matbaacıların bu duyarlılığı ve ortak kararı bizi çok mutlu etti. Umarım diğer illerdeki matbaacılar da bu duyarlılığı gösterir” diye kaydetti. 
Özel Haber: Adil HARMANCI

Matbaacılardan ortak karar!

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi Editör: