Gemi kaptanlığı için kolları sıvadılar!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Tatvan Liman Başkanlığı, İmeak Deniz Ticaret Odası ve Van Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğinde düzenlenen Gemi Kaptanlığı eğitim programının ikincisi önceki gün gerçekleştirildi. İlki 2018 yılın?

SİYASET 25.03.2019 10:01:33 0
Gemi kaptanlığı için kolları sıvadılar!
Tarih: 01.01.0001 00:00

İlkinde yaklaşık 750 kişinin ehliyet almaya hak kazandığı “Amatör Denizci Eğitimi”nin ikincisi, önceki gün Van Ticaret ve Sanayi Odası'nda gerçekleştirildi. Daha çok öğretmenlerden oluşan yaklaşık 400 kişinin katıldığı eğitimler 1 gün sürdü ve ardından yeterlilik sınavı yapıldı.

KOLLARI SIVADILAR!

Okullarda öğrencilere yol gösterici kaptanlık yapan eğitimciler, bu kez denizlerde kaptanlık yapabilme yeterliliğine kavuşmak ve belge almak için kolları sıvadı. Verimli geçtiği belirtilen eğitim programının ardından gerçekleştirilen sınava giren katılımcılar, sınav sonuçlarını beklemeye başladı.

Gemi Kaptanlığı ile ilgili edindikleri pratik bilgiler çerçevesinde sınava giren katılımcılar, başarılı olabilmek için ter döktü. Söz konusu sınavı başarıyla geçenlere “amatör denizci belgesi” verilecek. Bu belgeyi almaya hak kazananlar, 24 metreye kadar özel tekne kullanabilecek.
22 Şubat tarihinde başlayıp, 8 Mart tarihinde tamamlanan başvuru süresinin ardından, başvuruda bulunarak eğitime katılmaya hak kazananlar için, eğitim programı önceki gün gerçekleştirildi.

Meraklılarını gemiyle ve denizle buluşturmayı amaçlayan eğitim programlarının ikincisinin de, ilki gibi verimli geçtiğini belirten Van Ticaret ve Sanayi Odası (VANTSO) İMEAK Deniz Ticaret Odası Van Temsilcisi Nevzat Aydın, “Bu çabamız ile yöre halkımızı denizle buluşturmayı hedefliyoruz. Eğitim programlarına ilgi bizi memnun ediyor” dedi.

İlki 6 Aralık 2018 tarihinde, ikincisi de 23 Mart 2019 tarihinde gerçekleştirilen “Amatör Denizci Eğitimi”ne toplamda bin 200 civarında kişi katıldı.

Bu ilginin kendilerini sevindirdiğini belirten VANTSO İMEAK Deniz Ticaret Odası Van Temsilcisi Aydın, eğitim programlarının devam edeceğini ve bundan sonraki eğitimlerin genelde meslek gruplarına yönelik olacağını ifade etti.

“DENİZCİ MİLLET, DENİZCİ ÜLKE”

“Denizci Millet, Denizci Ülke” parolasıyla eğitim programlarının süreceğini dile getiren Aydın, “Pratik eğitim programımız 1 gün sürüyor. İkinci eğitim programımızı da geride bıraktık. Eğitim programının ardından sınavımızı da gerçekleştirdik. Sonuçlar açıklandıktan sonra belge almaya hak kazananlar 35 – 40 gün içinde belgelerini alabilecek.” dedi.
Bu tür eğitim programları ve ardından yapılan sınavla amatör denizci sayısını artırmayı hedeflediklerini belirten VANTSO İMEAK Deniz Ticaret Odası Van Temsilcisi Aydın Nevzat Aydın, “Belli bir periyot aralığında eğitim programımız devam edecek. Bir çok vatandaşımızı ve özellikle de gencimizi amatör denizci belgesi ile, denizle, gölle buluşturmayı arzuluyoruz. Gösterilen ilgi de bizleri memnun ediyor. Geleceğin denizcileri yetişecek” şeklinde konuştu.

YAZ AYLARINDA UYGULAMALI EĞİTİM

Pratik eğitime katılan, sınavda da başarılı olan ve amatör denizci belgesi alan “geleceğin kaptanları”nı yaz aylarında da uygulamalı eğitime tabi tutacaklarını belirten Aydın,  sözlerini şöyle tamamladı; “Yaz aylarında gemiyle Van Gölü'ne açılacağız. Geminin aksamları nedir, ne değil, bir kaptanın bilmesi gereken bilgiler, bu kez gemi üzerinde anlatılacak. Kaptan adayları dümene geçecek, o heyecanı yaşayacak.”

Haber: Umut TARHAN

Gemi kaptanlığı için kolları sıvadılar!

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi