Fazıl Tamer, "Her zaman hizmet belediyeciliği yaptık"

Yaptıkları çalışmalarla Van’da baş gösteren birçok sıkıntın üstesinde geldiklerini ifade eden Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Fazıl Tamer, insan odaklı bir belediyecilik anlayışıyla hareket ettiklerini söyledi

SİYASET 18.02.2019 16:51:50 0
Fazıl Tamer, "Her zaman hizmet belediyeciliği yaptık"
Tarih: 01.01.0001 00:00

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

Yaptıkları çalışmalarla Van’da baş gösteren birçok sıkıntın üstesinde geldiklerini ifade eden Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Fazıl Tamer, insan odaklı bir belediyecilik anlayışıyla hareket ettiklerini söyledi.

Van FM’de Ziya Türk’ün hazırlayıp sunduğu Van’da Gündem Programı’na konuk olan Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Fazıl Tamer,  yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Tamer, Ulaşımdan canlı hayvan pazarlarına, itfaiyeden zabıtaya, sıkıntılı olan birçok konuda çalışma yaptıklarını aktardı. Özelikle insan odaklı bir belediyecilik anlayışıyla hareket ettiklerini aktaran Tamer, 516 kişiye toplam 824 bin lira nakli yardım, 3148 ailenin sosyal kart yardımı, bin öğrenciye giyim ve kırtasiye yardımı yaptıklarını anlattı.

Hayvanları korumakta kendileri için önemli olduğunu aktaran Tamer, 6 bin 550 metrekarelik bir hayvan hastanesi yaptıklarını belirtti.

ULAŞIMDAKİ SIKINTILARI GİDERMEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Büyükşehir Belediyesi olarak Van’ın 13 ilçesine eşit hizmet götürdüklerini aktaran Tamer,  göreve geldiklerinde çok büyük ulaşım sıkıntısıyla karşı karşıya kaldıklarını söyledi.  Attıkları büyük adımlarla ulaşımda yaşanan sıkıntıları bir nebzede olsa giderdiklerini kaydeden Tamer,  sıkıntıları tam anlamıyla çözmediklerinin farkında olduklarını vurguladı.  özelikle Erciş’te büyük bir ulaşım sıkıntısı olduğunu ifade eden Tamer,  ulaşım sıkıntısını çözmek için Erciş Kaymakamı Nuri Mehmetbeyoğlu ile bir koordinasyon halinde çalıştıklarını ifade etti.  Tamer,  “TOKİ’lerden başladık çalışmalara TOKİ’lerdeki ulaşım sorunlarını vatandaşla beraber çözüm yolları aradık ve vatandaşın sadece ulaşım değil farklı sorunlarının olduğu da ortaya çıktı. Bizde o sorunları not alarak çalışmalara başladık” diye konuştu.  

MEZBAHANELER VE HAYVAN PAZARLARI İLE BESİCİLERİ DESTEKLİYORUZ

Tamer, ekonomisinin büyük oranda hayvancılığa dayanan Van ile ilgili önemli bir eksiklik olan canlı hayvan pazarları ve mezbahana ile ilgili çalışmalar yaptığını söyledi. Tamer, “Erciş’te işletme iştirak daire başkanlığımıza bağlı olan canlı hayvan pazarları ve bir mezbahana yaptırıyoruz. Bu projemizde DAP destekli bir proje ve bu mezbahana günde 200 hayvanın kesiminin yapılacağı modern bir mezbahana olarak vatandaşa hizmet verecek. Bu sayede kaçak et kesim yapılmasının bir nebzede olsa önüne geçeceğiz. Vatandaşın gönül rahatlığı ile et tüketmesi için seneye faaliyete geçmesini bekliyoruz. Biz sadece merkez ve Erciş ile sınırlı mezbahana yapmıyoruz 13 ilçemizde mezbahanalar yaptık, yapıyoruz. Merkezde bulunan Hayvan pazarlarının ve mezbahanalar en iyi hale getirmek için denetlemeleri ve çalışmalarının yapıyoruz” dedi.

KAÇAK KESİMLERE GEÇİT YOK

Vatandaşımızın sağlığı kendileri için çok önemli olduğunu ifade eden Tamer, “Geçen sene bu kaçak et kesimi yapan vatandaşlarımızı belediyeye çağırdık. Bu işin uygun olmadığını kendilerine söyledik ve kendileri de kabul ettiler ve bu işi artık yapmayacağız diye söz verdiler. Fakat belli bir süre geçtikten sonra baktık ki yine aynı şeyi yapıyorlar bizde İpekyolu Belediyesi zabıta birimiyle ve emniyetin desteği ile kullandıkları malzemeleri yerle bir ettik. Sağlıksız ortamda ve koşullarda kesilen etler insanın sağlığına zarar veriyordu. Bizde vatandaşımızın sağlığı için bunlara asla izin vermeyiz” diye konuştu.

BÖLGENİN EN GÜÇLÜ İTFAYE FİLOSUNU KURDUK

Büyükşehir İtfaiyesi olarak büyük başarılara imza attıklarını vurgulayan Tamer, daha önce itfaiyede kullanılan araçların eski olduğuna ifade eden Tamer, “Bizde itfaiye filosuna 11 tane yeni araç aldık. Bizim araçlarımız hem yangın söndürme hem de kurtarma işlevi görüyor. Van’da yaşanılan olumsuz durumda sağlık ekiplerinden önce itfaiye ekipleri orada oluyor. İtfaiye filosu bizim için çok önemli çünkü vatandaşımızın hem canı hem de malı bize emanet ediliyor. Bizde elimizden geldiğince hızlı olmak için modern bir itfaiye filosu kurduk” dedi.

BÖLGEYE VE TÜRKİYE ÖRNEK HAYVAN HASTANESİ YAPTIK

İnsanları korumak kadar hayvanları korumakta kendileri için önemli olduğunu aktaran Tamer, “Bizim sadece insanlardan sorumlu bir belediyecilik anlayışımız yok. O yüzden 10 bin metrekare üzerinde bunun 6 bin 550 metrekarelik bir hayvan hastanesi yaptık. Biz hayvan hastanesinde 5 veteriner, 4 hayvan sağlığı teknikeri, 1 biyolog, 2 ameliyat personeli, 6 hayvan toplayıcısı ve özel araçlarla hayvan toplayan ekibimiz olmak üzere toplam 35 personel ile hizmet veriyoruz.  Orası sadece barınma yeri olarak değil, rehabilitasyon merkezi olarak hizmet veriyor.  Hastalıkları yoksa eğer gereken tüm işlemler yapıldıktan sonra tekrar yaşam alanı olan doğaya bırakılıyor. Biz doğaya bıraktığımız hayvanların takibini de yapıyoruz.  Hayvan hastaneye geldiğinde işlemleri bittikten sonra kulağına küpe takıyoruz ve o küpe sayesinde takibini yapıyoruz. Kulağında küpe olan bir hayvanın hastalığı yoktur, saldırmaz, sağlıklı olduğu anlamına gelir. Hayvan barınağını görmeye gelen vatandaşlarımız orada gördüğü bir köpeği veya kediyi bazı işlemler sonucu sahiplenebilir. Ayrıca herhangi bir yerde yaralı veya hastalıkla hayvan varsa vatandaşımızın bize ulaşması yeterlidir. Sadece hayvanın sağlığı değil beslenmesi içinde çalışmalar yapıyoruz. Bölgede 60 alana hayvanlar için yem bırakıyoruz” diye konuştu.

SİNEKLE MÜCADELEDE KESİNTİSİZ ÇALIŞMA

Sinek ile mücadele hakkında bilgi veren Tamer, sineklerin ortaya çıkmadan önce sinek larvalarına karşı erken çalışmalara başladıklarını anlattı. Tamer, “Sinekten önce larvaları ile mücadele ediyoruz. Şubat ayından başlayan ilaçlama çalışmamız yaz boyunca devam etti. Göl kenarlarından tutun, sazlık alanlar, mahalleler, dere kenarları, piknik alanlarına kadar ilaçlama çalışmasını sürdürdük. Yaptığımız çalışmalar sonucunda sineklerin sayısı en aza indirdik. Sadece merkez değil ilçelerimizde ilaçlama çalışmaları oldu ve toplamda 21 bin litre sinek ilacı kullanıldı. Kullandığımız ilaçlar insanlara herhangi bir zarar vermedi. Sadece sineklerin etkilendiği bir ilaç türüydü. İlaçlama çalışmalarımız önümüzdeki dönemlerde de daha iyi bir çalışma ile devam edecek” diye konuştu.  

ZABITA EKİPLERİ ŞEHRİN HUZURU VE DÜZENİ İÇİN SAHADA

Zabıta ekiplerimiz halkın huzuru için sahalarda diyerek zabıta biriminden bahseden Fazıl Tamer, “Zabıta birimimiz itfaiye birimimiz gibi çok meşakkatli bir iştir” dedi.  Tamer,  Büyükşehir Belediyesi Zabıta Ekiplerinin, insanların can ve mal güvenliği ile şehrin düzeni ve huzuru için her zaman sahada olduklarını söyledi. Dilencilere göz açtırmadıklarını anlatan Tamer, “Zabıta ekiplerimiz sadece dilencilere müdahale etmiyor. Kaldırım işgali yapan seyyar satıcılara da müdahale ediyor. Biz kesinlikle kaldırım işgali yapan seyyar satıcılara izin vermiyoruz. Sonuçta kaldırımlar kamunun malıdır ve vatandaşın kullanılması için yapılmıştır. Bizde seyyar satıcıların bundan faydalanmasına izin vermeyeceğiz” dedi.

HER ZAMAN VE HER ŞEKİLDE HALKIN HİZMETİNDEYİZ

Sosyal belediyecilik ile hareket ettiklerini aktaran Tamer,  “Belediyelerde sosyal yardımlar yapılması vatandaş için çok önemlidir. Bizde bu yıl yardıma ihtiyacı olan vatandaşlarımızı tespit ettik. 20 bin gıda kolisi, 516 kişiye toplam 824 bin lira nakli yardım, 3148 ailenin sosyal kart yardımı, 1000 öğrenciye giyim ve kırtasiye yardımı yaptık. 119 aileye aş yardımı, 4 aileye düzenli ekmek yardımı, 24 aileye inşaat malzemesi, 90 aileye gıda yardımı, 33 kişiye akülü sandalye ve günlük 3 bin tas çorba dağıtıyoruz.  İhtiyacı olan vatandaşlarımızın her zaman yanındayız günün hangi saatti olursa olsun hangi konuda olursa yardım etmeye her zaman hazırız. ’dedi. 

Kaynak: Van Postası Gazetesi