Başkale'deki kız öğrenciler beyaz perde ile buluştu

Van Başkale Belediyesi ve Başkale Kaymakamlığı tarafından yaklaşık 180 kız öğrenciye ücretsiz film seyretme olanağı sunuldu.

SİYASET 15.03.2019 16:52:00 0
Başkale'deki kız öğrenciler beyaz perde ile buluştu
Tarih: 01.01.0001 00:00

Başkale Belediyesi ve Başkale Kaymakamlığı’nın katkılarıyla yaklaşık 180 öğrenci, sinema salonlarında ücretsiz film izleme imkanı buldu.

Başkale Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde eğitim gören 9. sınıf kız öğrencileri, moral ve motivasyon, kültürel değerler yönünden farkındalık oluşturmak, anı kültürü oluşturmak ve çevresine daha duyarlı bireyler yetiştirmek amaçlandı.

Hayatında ilk defa Van iline giden ve sinema ile buluşan öğrencilerin de aralarında bulunduğu 180 kız öğrenci "Alita Savaş Meleği" isimli 3 boyutlu filmi izledi.

Etkinliğe katılan öğrenciler ve Başkale Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi okul müdürü Cengizhan Öztürk, öğretmenler Başkale Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Asım Solak'ı makamında ziyaret ederek teşekkür etti.

Kaymakam Solak, öğrencilerin bu tür faaliyetlere gitmeleri gerektiğini belirterek “Çocuklarımızın ilçe dışına çıkıp bazı aktiviteler yapmalarına önem veriyoruz.  Belediye ve kaymakamlık olarak Sinema, Tiyatro ve kültür gezileri yapıyoruz. Çanakkale, İstanbul ve Bursa illerine de öğrenci gezi turlarımız oldu. Bu tür sosyal faaliyetlerimiz devam edecektir. Sizler okuyun devletinize ve milletinize hayırlı bireyler olun. Devlet olarak her zaman çocuklarımızın yanındayız.” dedi