Bağımsız aday Ortasaç, seçim ofisi açtı

Van’ın Tuşba İlçesi Bağımsız Belediye Başkan Adayı, İş Adamı ve Van Kültürü Yaşatma ve Dayanışma Derneği Spor Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Kaya Ortasaç, yeni yol mevkiinde seçim ofisi açtı.

SİYASET 16.02.2019 17:24:14 0
Bağımsız aday Ortasaç, seçim ofisi açtı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Açılış töreninde konuşan Kaya Ortasaç; “Biz Allah’tan her zaman hakkımızda hayırlısını diliyoruz. İnşallah Yüce Allah önümüze hayır çıkarır, biz de bu memleket için çalışır, başarılı ve faydalı oluruz. Değerli Vanlı hemşerilerim, değerli Tuşba halkı, öncelikle açılışımıza katıldığınız için hepinize şükranlarımı sunuyorum” dedi.
Tuşba İlçesi Bağımsız Belediye Başkan Adayı Kaya Ortasaç, seçim ofisinin açılış törenine katılan davetlilere ve destekçilerine hitaben yaptığı konuşmada şunları söyledi; “Değerli hemşerilerim, 31 Mart seçimleri için biz de Bismillah dedik yola çıktık, kendi ekibimizi oluşturduk. SKM’mizi oluşturduk, alt yapımızı oluşturduk, gönlü bizimle beraber olan, dava adamıyım diyen herkes bizim yanımızdadır. Bizim bundan hiç bir şüphemiz yoktur. İnşallah biz 31 Mart gecesi Van’da Tuşba ve Van halkı olarak bir tarih yazacağız. Artık siyasi partilerin rantından, bunların didişmelerinden inanın halk bıkmış durumdadır. Bizler yerelde hiç bir şekilde siyasete bulaşmayacağız. Yerel hizmettir, halka adanmışlıktır. Ama yok eğer biz yerele siyaseti karıştırırsak, ne hizmet gelir ne de bizler o hizmetten faydalanırız. Çocuklarımız da yarın bir çok şeyden mahrum kalırlar. Ama ben inanıyorum ki Van halkı bu sefer çok bilinçli bir şekilde sandığa gidecek. Halk ne istiyor, halkın talebi nedir ben bunu bilen bir kardeşiniz olarak şunu diyorum; bakın 5 yıldır Tuşba ilçe olmuştur ama dönüp baktığımız zaman 5 yılda, Tuşba nerelere kadar, ne kadar gelişti? Maalesef bir köyden, bir kasabadan farkımız kalmamış. Biz diyoruz ki; sosyal belediyeciliğe geçmenin zamanı gelmiştir artık. Biz bunu da bağımsız olarak, hiç bir partinin tesiri altında kalmadan, onların rantlarına hiç bir zaman müsade etmeden yolumuza devam edeceğiz. Değerli hemşerilerim; bugün bir yola çıktık ama buna inanıyorum yarın daha da çok büyüyeceğiz, yarın daha da güçleneceğiz, çünkü biz gün geçtikçe daha da güçlenen bir ekip olacağız. Biz bağımsız geliyoruz, biz hiç kimsenin etkisi altında kalmayıp seçilmemiz durumunda da hiç bir partinin himayesi altına girmeyeceğiz."

"BİRLİK BERABERLİK ZAMANI GELMİŞTİR"

Tuşba ilçesi bağımsız adayı Ortasaç, konuşmasını şu şekilde sürdürdü; "Artık birlik ve beraberliğin zamanı gelmiştir. Van bugün gerektiği yerde değildir, Tuşba gerektiği yerde değildir. Biz seçilirsek bizim yarınlarımız olan çocuklarımızın daha da sosyal bir hayat yaşamaları adına belediyemizce onlara en büyük imkân ve desteği vereceğiz. Tuşba’da yaşayan biri olarak şunu söylüyorum; 21. Yüzyılda yaşamamıza rağmen maalesef bir çok mahallemizin alt ve üst yapısı halen oluşturulamamış. Eksiklerimiz çok, sosyal tesislerinden tutun kültür merkezlerine kadar inşallah biz genciz, dinamiğiz daha uzun vadede milletimize hizmetkâr olmaya geliyoruz.” 
Kaya Ortasaç’ın konuşmasından sonra seçim ofisi, kurdelenin kesilmesiyle hizmete açıldı. Seçim ofisinin açılışında davetlilere yapılan ikramların yanı sıra davul zurna eşliğinde yöresel halk oyunlarından oluşan görsel bir şölen de sunuldu.

KAYA ORTASAÇ KİMDİR?

1982 Van Tuşba doğumlu, lise mezunu, evli ve 5 çocuk babası olan Ortasaç, oto sanayi sitesinde kendisine ait olan iş yeri sahibi. Ayrıca Van Kültürü Yaşatma ve Dayanışma Derneği Spor Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı. / Haber: M. Selim Kurt