Arslan: Takva’nın Van’ın geleceğine katkısı olacak!

Van Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Mavi Kent A.Ş. ile Hizmet-İş Sendikası arasında yapılan toplu iş sözleşmesi imzalandı.

SİYASET 12.03.2019 11:58:59 0
Arslan: Takva’nın Van’ın geleceğine katkısı olacak!
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Mavi Kent A.Ş. ile Hizmet-İş Sendikası arasında yapılan toplu iş sözleşmesi imzalandı.

İmza töreninde konuşan HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, HAK-İŞ Sendikasının 43. yılını geride bıraktığını ifade ederek 81 ilde çalışmalarını yürütmenin gururunu yaşadıklarını vurguladı. Arslan, “Konfederasyonumuz 43 yaşında ve 43 yıldır her zaman demokrasiden yana, özgürlüklerden yana, ülkemizin birlik ve beraberliğinden yana yer almıştır. Bugün de Van’da yine Büyükşehir Belediyemizin Mavi Kent işçilerine yönelik toplu iş sözleşmesini gerçekleştiriyoruz.” Dedi.

Büyükşehir Belediyesi Mavikent A.Ş. ile Hizmet-İş Sendikası arasında bir süredir devam eden toplu iş görüşmeleri tarafların anlaşmasıyla sonlandı. Bir düğün salonunda düzenlenen törene Van Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta, Ak Parti Van Milletvekili İrfan Kartal, Vali Yardımcısı ve Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Sinan Aslan, AK Parti İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu, Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Fazıl Tamer, Salih Allahverdi, Ülker Cem Kaplan, AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Necdet Takva, Hizmet-İş Van Şube Başkanı Abdullah Efeoğlu, Daire Başkanları ve Mavikent A.Ş. çalışanları katıldı.

ARSLAN: KONFEDERASYONUMUZ 43 YAŞINDA

Programın açılış konuşmasını yapan Hizmet-İş Van Şube Başkanı Abdullah Efeoğlu taraflar arasında geçen çetin pazarlıklar sonucunda zam kararının çıktığını belirterek Mavikent çalışanlarına hayırlı olmasını diledi. Hak-İş'in 43 yıllık tarihinde hep demokrasiden, özgürlüklerden, ülkenin birlik ve bütünlüğünden yana güçlü tavır aldığını anlatan Arslan, 12 Eylül 1980 darbesinin en ağır faturalarını Hak-İş'in ödediğini belirtti.

BU KONFEDERASYON HALKTAN YANADIR

O sürecin Türkiye demokrasisinin karanlık bir dönemi olduğunu vurgulayan Arslan, şöyle dedi: "Binlerce insanın tutuklandığı, 100 binlerce insan hakkında soruşturmaların başlatıldığı, yargılandığı, idamların olduğu bir dönemdi. Hak-İş henüz 5 yaşındayken bile demokrasinden yana tavır alarak darbecilere karşı durdu. Aynı şekilde 28 Şubat sürecini yaşadık. Darbeciler, kendi güçlerinin arkasına sözde sivil toplum örgütlerini koydular. Brifinglerle bunlara talimat vererek demokratik yollarla seçilmiş, parlamentodan güvenoyu almış bir hükümeti yıkma görevini verdiler. Bunlar kendilerine 'beşli çete' dediler. Dönemin genelkurmay başkanı bunlara 'bu hükümeti yıkma görevini sizlere verdik' diyor. Bunlar aynı zamanda bir yıkım ekibidir. Biz hep özgürlükten yana olduk, 15 Temmuz'da da olduğu gibi, dolayısıyla bu konfederasyon milletten yana, demokrasiden yana özgürlüklerden yana, haklardan yana taraf olacaktır. "

ARSLAN: “TAKVA’NIN VAN’IN GELECEĞİNE KATKISI OLACAK”

Arslan, baskıların, insan hakları ihlallerinin, terörün ve pek çok konuda kısıtlamaların olduğu dönemlerde de milletle, işçilerle beraber saf tuttuklarını dile getirerek şunları kaydetti: "Biz hep burada olduk. Van depreminde, 15 Temmuz'da burada Okçular tepesindeydik. 6-7 Ekim kaos döneminde buradaydık, bu topraklardaki mazlum insanların, mağdur insanların her zaman yanında olduk. Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Necdet Takva'nın Van'ın geleceği için çok katkısı olacaktır. Van'ın gelecekteki hedeflerine ulaşabilmesi için huzur ortamının devam etmesi için kardeşliğin, dayanışmanın bu birkaç yılda yeni elde ettiğimiz Van'ın daha güçlenmesi için sorumluluk almak zorundayız. Bu ülkeyi kaosa dönüştürmek isteyenler, bu ülkeyi içeride ve dışarıda bölmek isteyenler, bu ülkenin bekasına kastetmek isteyenlerin gücüne güç katmayalım."

USTA: SİZLERDEN DESTEK İSTİYORUZ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta da daha önce borç içerisinde olan, maaş alamayan belediye çalışanlarının, yeni sözleşmeyle emeğinin karşılığını fazlasıyla alacağını söyledi. 31 Mart'ta yapılacak seçimlere kısa bir zaman kaldığını ifade eden Usta, AK Parti olarak Van'a hizmet edecek bir başkan adaylarının olduğunu vurguladı. Usta sözlerini şöyle sürdürdü: "Bizim bir farkımız var. Biz gücümüzü milletten alan bir partiyiz, biz çetelerden, ekonomik patronlardan güç alan bir parti değiliz. 31 Mart'ta bu gücümüze güç katmanızı istiyoruz. Van'ı çukura, çamura, çöpe, hendeğe terk eden değil 'Doğunun Parisi' diye anılan Van'ı daha da iyi hale getirecek olan başkanımızın seçilmesi için sizlerden destek istiyoruz."

BİLMEZ: EN GÜZEL NOKTADA UZLAŞMAYA VARILDI

Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta’nın konuşmasının ardından söz alan Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez de toplu iş sözleşmesinin tüm işçilere hayırlara vesile olmasını temenni etti. Vali Bilmez, “Van Büyükşehir Belediyemiz Mavi kent şirketinde yaklaşık 350 arkadaşımız çalışmaktadır. Hizmet-İş Sendikası ile bir süredir görüşmelerimiz vardı. Bu Toplu İş görüşmelerinde, hem işçilerimizin, hem de Belediyemizin menfaatleri gözetilerek, uzlaşılabilecek en güzel noktada uzlaşmaya varıldı. Biz bu süre zarfında sendika yöneticilerine anlayışlarından dolayı teşekkür ediyoruz. Bizler de sendika çalışanlarımız kadar sizlerin hakkını düşündük. Çünkü Belediyemizde yapılan ne kadar güzel iş varsa sizler sayesinde yapıldı. Bizlerin başarısının tamamında sizlerin imzası var. Sizlerle gurur duyuyoruz. Her biriniz en güzel haklara layıksınız. Sözleşmemiz sizler için, sendikamız için, Belediyemiz için ve kentimiz için hayırlara vesile olsun’’ ifadelerini kullandı.

TAKVA: 3 AYDIR HALKIN ARASINDAYIM

Takva toplu iş sözleşmesinde yaptığı konuşmada, genel başkanın ülkesini seven ve ülkesi için yıllardır büyük işler yaptığını ifade etti. Takva, “Hepimizin bir tarafı işçidir. Ülkemizin kuruluşundan bu yana hep bir tarafımız işçidir. Sizden hiçbir zaman ayrı gayrı olmadık. İnşallah bundan sonrada hep birlikte olacağız. Halkımızın teveccühü ne olur bilmiyoruz ama her zaman bir yanım emekten, işçiden, çalışandan, alın terinden ve çalışan insanın yanında olacağız. Bu sözü burada veriyorum. Yaklaşık 3 aydır belediye başkan adayı olarak halkın arasındayım. Halka sürekli şehrin sorunlarını anlatıyoruz. Bu şehrin 2 temel sorunu var. Biri yoksulluk bir diğeri de işsizlik.” Dedi.

“ÜLKEMİZ BİR ATEŞ ÇEMBERİNDEDİR”

Takva, 2 gün önce 74 ayrı proje açıkladıklarını belirterek, “74 projeden 34 tanesini sizlerle paylaştık. Bunlardan 5 tanesinde 1 Nisan 2019-1 Nisan 2020 tarihleri arasında 20 bin insanımızı iş sahibi yapacağımızı söyledik. Bu sayede ekonomi canlanacak ve hep birlikte kazanacağız. Geçtiğimiz süre zarfında önemli çalışmalara imza atarak istihdamlar yaptık. Bende sizlerle birlikte bu şehrin geleceği için bir takım düşünceler içindeyim. Umuyorum ki şehrimiz siyah ve beyaz siyasetin dışında çiçeklerin yetişebileceği bir gri alanda hep birlikte yeni bir döneme gireceğiz. Van kalkınacak, bölgemiz kalkınacak. Böyle olunca da ülkemiz kalınacak. Ülkemiz bir ateş çemberindedir. Jeopolitik bir alandayız. Ülkemizde tüm milletleri bir arada tutacak bir anlayışa ihtiyacımız var. Van’da bu konuda fark yaratabiliriz. Yeni bir yerel yönetim modeli ile bir fark yaratabiliriz. Bunu başarabiliriz. Bundan sonraki süreçte statüm ne olursa olsun işçinin emekçinin yanında olacağım her zaman.” İfadelerini kullandı. Konuşmaların ardından taraflar toplu iş sözleşmesini imzaladı. İmzaların ardından plaketle plaketler verildi.

 ŞEHRİVAN HABER: MERAL YILDIZ