Sünnetçioğlu: Van'daki sağlık memnuniyetleri iyi durumda!

Van Sağlık İl Müdürü Doç. Dr. Mahmut Sünnetçioğlu, Van'daki sağlık memnuniyetinin ülkenin birçok şehrinden daha iyi durumda olduğunu belirterek, "İnanın bazen bizim yakınlarımız bile Batı'daki şehirlerde bulunan hasta

SAĞLIK 25.12.2018 17:13:50 0
Sünnetçioğlu: Van'daki sağlık memnuniyetleri iyi durumda!
Tarih: 01.01.0001 00:00

   Van Sağlık İl Müdürü Doç. Dr. Mahmut Sünnetçioğlu, ildeki yerel ve yaygın medya çalışanları ile bir araya geldi.
Davetlerine icabet eden gazetecilere teşekkür eden Doç. Dr. Sünnetçioğlu, kahvaltı sonrası gazetecilerin hem sorularını yanıtlayacaklarını, hem de onların değerlendirmelerini alacaklarını belirtti.


            "KISA SÜREDE ÖNEMLİ HİZMETLER YAPTIK"
Kurumda kahvaltılı basın toplantısında konuşan Sağlık İl Müdürü Sünnetçioğlu, iki ay önce göreve atandığını söyleyerek, "Bu kısa süre zarfında sahaya çıkarak yapılacak olan yatırımları yerinde inceledik ve dokümante ettik. Bu süreçte 15 tane aile sağlık merkezimizi, 3 tane toplum sağlık merkezini, 3 tane sağlıklı hayat merkezini, 3 acil 112 istasyonunu ve 1 verem savaş dispanserini halkımızın hizmetine sunduk. Kısa süre içinde Gürpınar Devlet Hastanesi'ni hizmete açacağız. Bu çalışmalarda hizmeti olan benden öncesi Sağlık Müdürümüze de teşekkür ediyorum. Önümüzdeki süreçte Sağlık Bakanlığı'mızın ilimizde yapacağı hizmetleri de yine sizler aracılığıyla kamuoyuna duyuracağız. Bugün sizlerin fikirlerini de dinlemek ve değerlendirmelerinizi almak için de kahvaltılı bir basın toplantısı düzenledik, katıldığınız için teşekkür ediyorum" dedi.


            SAĞLIK MERKEZLERİ İLE İLGİLİ ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR
Kahvaltı sonrası gazetecilerin değerlendirmeleri ve soruları üzerine yeniden söz alan Sağlık İl Müdürü Doç. Dr. Sünnetçioğlu, sağlık ocakları ile ilgili soruyu yanıtlayarak, "Van'da sıkıntılı ve eksikleri olan sağlık ocaklarımızın bulunduğunu biliyoruz. Bunlarla ilgili çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İnşallah kısa süre içinde sıkıntılar giderilecek" ifadelerini kullandı.
Söz konusu soru üzerine kısa bir değerlendirme yapan Van Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Dr. Adem Erginoğuz ise, "Büyükşehir Belediyesi ile yaklaşık beş ay önce bir protokol imzaladık ve birçok sağlık merkezinde iyileştirmeler yapıldı. Bazı aile sağlık merkezlerinin değiştiğini, bazılarının da yıkılacağı söz konusu. Bu yıl 15 aile sağlık merkezini de hizmete aldık. 2019 yılında ise 11 aile sağlık merkezi ihalesi yapıldı. Eksiklikler revizyonlarla giderilecek" şeklinde konuştu.


            Başkale Devlet Hastanesi'nin bir türlü yapılamadığı yönündeki soruyu yanıtlayan Sağlık Müdürü Doç. Dr. Sünnetçioğlu, "Başkale Devlet Hastanesi'nin yeni yapılacağı arazileri gezdik, inceledik. İnşallah yakın zaman içinde bu sorun aşılacak" dedi.
Doktor eksikliği ile ilgili konuşan Sağlık Müdürü Sünnetçioğlu, "Sadece Van'da değil, ülke genelinde doktor sıkıntısı olduğunu söyleyebiliriz. Bu sıkıntıyı Sağlık Bakanlığı'mıza ilettik. Sağ olsun birçok branşta taleplerimiz gerçekleşti. Bakanlığımıza teşekkür ediyoruz. Eksik kalan doktorlar konusunda da çalışmalarımız sürüyor" ifadelerini kullandı.


          BAZI GAZETECİLER, YAŞADIKLARI SORUNLARI DİLE GETİRDİ
Bazı gazetecilerin kendi yakınları ile ilgili Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yaşadıkları sıkıntıyı dinleyen Sağlık Müdürü Sünnetçioğlu, "Eksiklikler ve sıkıntılı süreçler olmuş olabilir. Bizler yetkili olarak bu sorunların çözümü için gayret göstereceğiz. Bazı sorunlar siz gazetecilere denk gelmiş olabilir. Bunu sizlerin eleştiri olarak dile getirmeniz de gayet doğru. Biz eleştiriye açığız" diye konuştu.


            Söz konusu hastanede yaşanan sıkıntı ile ilgili söz alan Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Mehmet Parlak, "Devlet milyonluk yatırım yapmış ve böyle bir hastane hizmete açmış. Milyonlarla insana hizmet ediyor. Zaman zaman sıkıntılı durumlar olur, bu durumlardan da haberdarım. Hastanelerin sadece eksik bölümlerinin anlatılması doğru değil. Bırakın basın mensubunu, bizim her vatandaşa da kapımız açık. Ama şunu söyleyeyim herkes bir anda başhekim ile görüşmek isterse, bu sorunlar çözülemez. Basın mensuplarımızın yakınları ile ilgili sıkıntılar olmuş olabilir. Ama bu kadar sağlık yatırımları varken, vatandaşımız sadece eksik yönü görsün istemiyoruz. İnanın burada Van'daki bazı hizmeti, Batı'da alamayanlar bize bunu bizzat söylüyor. Van'daki sağlık hizmetlerinden memnuniyet oranları kötü değil" ifadelerini kullandı.


           Van'da doktor eksikliği ile ilgili konuşan Başhekim Parlak, "Bu dönem Sağlık Bakanlığımız ile birkaç kez görüşmeler yaptık. Örneğin çocuk nörolojideki eksikliklerimiz giderildi. Göğüs hastalıkları desteğini aldık, Romatoloji, kadın doğum ve birçok yan dallarda eksikliklerimiz olduğunda bize katkı sundular. Ben de bakanlığımıza teşekkür ediyorum. O kadar büyük bir tesis ki her taraftan insanlar bize geliyor. Hatta biz sağlık turizmi açısından şu an yurt dışından hastalar üzerinde çalışıyoruz. Biz şimdi burada emanetçiyiz, bizden sonra başkaları gelecek. Bazı örnekler özelden paylaşılırsa çözüm için katkı sunarız" diye konuştu.

          "SAĞLIK ALANINDAKİ SIKINTILARIN ÇÖZÜMÜ İÇİN GAYRET GÖSTERİYORUZ"
Sağlık Müdürü Doç. Dr. Mahmut Sünnetçioğlu ise sağlık alanında yaşanan sıkıntıların çözümü noktasında gayretleri olacağını belirterek, "Bizler hizmet için buradayız. Amacımız güzel bir sağlık hizmeti sunmak. Tüm bunları hizmete sunmak için çalışacağız" ifadelerini kullandı.


           Van'daki sağlık memnuniyetinin ülkenin birçok şehrinde bulunmadığını söyleyen Doç. Dr. Sünnetçioğlu, "İnanın bazen bizim yakınlarımız bile Batı'daki şehirlerde bulunan hastanelere gidiyor. Buradaki hizmetlerin oradan daha iyi olduğunu söylüyorlar. Van'daki hastanelerimiz iyi durumda. Ama daha iyi olması için gayretlerimiz olacak" dedi.
Van'da beyin kanamalarına müdahale için bir inme merkezi kurmayı düşündüklerini anlatan Sünnetçioğlu, "Bizler özellikle beyin kanamalarına acil müdahale konusunda yeni bir merkez kurmak için çalışıyoruz. Amacımız bu tür durumlara hemen ve doğru bir şekilde müdahale edebilmek" diye konuştu.


           Hastanede personellerle ilgili şikâyetleri değerlendiren Başhekim Doç. Dr. Mehmet Parlak, Bölge hastanesinde dört bine yakın personel olduğunu söyleyerek, "Zaman zaman kameralardan tüm personellerimiz denetleniyor. Tuvalet temizliğinden tutun da, yangın merdiveninde alınması gereken önlemlere kadar her konuyla ilgileniyoruz. Bir eksik varsa, tüm hastaneyi kapatıp gidelim mi? Ülkemizde çok iyi hekimler var. Bunların da değerlendirilmesi gerekir" ifadelerini kullandı.
Hastanelerdeki ihalelerin şeffaf şekilde yapıldığını belirten Sünnetçioğlu, ihalelerin EKAP üzerinden takip edildiğini ve herkesin katılabileceğini ifade etti.


            Eski İstanbul Hastanesi olan ve şimdi Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ek Hizmet Binası ile ilgili soruyu yanıtlayan Sağlık Müdürü Sünnetçioğlu, şu an mahkemelik durumunun olduğunu ve tam manasıyla hizmet veremediğini belirtti.
Daha sonra söz alan Van Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Dr. Adem Erginoğuz ise, "Şu an Van'da yaklaşık 700 uzman hekim olması gerekirken, tüm ilçeler dahil sadece 382 hekimle sağlık hizmetlerini yürütüyoruz. Ek hizmet binasını acil hizmete açmamız halinde birçok branştan doktorun 24 saat orada hazır olması gerekir. Örneğin hasta acile geldi ve acilen ameliyata alınması lazım. Cerrahi müdahalelerden, ameliyata kadar her branştan doktorun hazır olması lazım. Ayrıca bu hastane şu an mahkemelik. Mahkeme süreci bekleniyor" dedi.


           Son olarak yeniden söz alan Sağlık Müdürü Sünnetçioğlu, Van'da sağlık alanında çok daha güzel hizmetler sunulması adına çalışacaklarını belirterek, basın toplantılarına katılan gazetecilere teşekkür ederek, sözlerini tamamladı.