VANODER Başkanı Reşat Yeşilağaç: Kültür turlarına ağırlık verilecek!

Van Otelciler Derneği (VANODER) Yönetim Kurulu Başkanı Reşat Yeşilağaç, Van’da turizm potansiyelini artırmak için 2019 yılında kültür turlarına ağırlık vereceklerini söyledi. İran’ın Van için önemine de değinen Yeşilağaç, ??

KÜLTÜR 31.12.2018 21:03:13 0
VANODER Başkanı Reşat Yeşilağaç: Kültür turlarına ağırlık verilecek!
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van’da, son yıllarda, hem yerli hem yabancı turist sirkülâsyonu konusunda yaşanan sıkıntıların aşılması için çeşitli arayışlar sürüyor. Yerli turistlerle ilgili zaman zaman hareketlenme yaşansa da, yabancı turist konusunda ise, gösterilen çabalara rağmen istenilen sonuçlar alınamıyor. VANODER Yönetim Kurulu Başkanı Reşat Yeşilağaç, 2019 yılında turizmde hareketliliğin sağlanabilmesi için kültür turlarına ağırlık vereceklerini vurguladı.

VANODER’İN ARAYIŞLARI
İl ve bölge turizminde yaşanan sıkıntı nedeniyle geçtiğimiz ay Van’daki otelciler bir araya gelerek Van Otelciler Derneği adı altında bir dernek kurdu. 
Derneğin, 2019 yılı itibariyle sorunlar ve çözümde aksayan yönleri tespit ederek, turizmin gelişmesi için arayış içinde olacağı belirtildi.

KÜLTÜR TURLARINA AĞIRLIK VERİLECEK  
Konuyla ilgili olarak gazetemize açıklamalarda bulunan VANODER Yönetim Kurulu Başkanı Reşat Yeşilağaç, turizmin gelişmesi için daha çok kültür turlarına ağırlık vereceklerini söyledi. 
Bunun için de Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (East Mediterranean International Travel and Tourism-EMITT) fuarına katılıp Van’ı tanıtacaklarını ifade eden Yeşilağaç, şunları söyledi:
“Kentimizde ve bölgemizde turizmin gelişmesi için özellikle kültür turlarına yöneleceğiz, yani iç pazara… Kültür turları biliyorsunuz, insanlarımızın en fazla geldikleri yer Mardin’e kadar oluyor. Mardin’den bu tarafa çok az tur alıyoruz. Biz bunları EMİTT fuarıyla beraber başlayarak aşmaya çalışacağız. EMİT fuarına gidip, Van’ı tanıtıp, daha çok kültür turları planlayacağız.”

DIŞ TURLAR İÇİN ÇALIŞILACAK
Yabancı turist akışı için de çaba içinde olacaklarını, bunun için de daha çok Irak ve Ermenistan’a ağırlık vereceklerini söyleyen Yeşilağaç, planlamalarıyla ilgili şu bilgileri verdi:
“Dış turlara da Irak, Ermenistan gibi ülkelere yöneleceğiz. Böyle bir planımız var. Yılbaşından sonra Irak’a bir çıkarma yapacağız. Bütün oteller, tesisler birleşip Irak’a gideceğiz. Oralarda ciddi çalışmalar yürüteceğiz. Kentimizin ve bölgemizin turizm potansiyelini yükseltmek için ne gerekiyorsa yapacağız.”
 

İRANLILARIN YIL BAŞI ALIŞVERİŞİ
Son bir-kaç gündür Van’da yoğun bir İranlı turist trafiği olduğuna da dikkat çeken Yeşilağaç, “İran’la ilgili olarak da geçişlerde uyguladıkları zamlar çok sıkıntılı. Son üç dört gündür bir yoğunluk var Van’da, bu da yılbaşından dolayıdır. Yılbaşı alışverişi için, indirimlerden dolayı geliyorlar. Bir kaç günlük bir yoğunluk söz konusu.” dedi.

“İRAN’LA YETİNMEYECEĞİZ”
Kent ve bölge turizmiyle ilgili dernek olarak İran pazarını önemsediklerini ancak bununla yetinmenin yanlış olacağını anlatan Yeşilağaç, iç ve dış pazar açısından turizmin gelişmesi için daha çok çalışılması gerektiğine dikkat çekti.
Yeşilağaç, şunları kaydetti:
“Evet, İranlı turist bugünlerde Van’da yoğun, ama bu sadece bir iki günün meselesi değil, turizmde istediğimiz seviyeye gelmemiz gerekiyor. Şu anda istediğimiz o seviyeye gelemiyoruz. Tabi mesele sadece İran değil, İran da önemli, fakat bu geçişlerdeki zamlardan sonra bizim farklı pazarlara yönelmemiz gerekiyor. Dediğim gibi Irak bizim için çok iyi bir pazardır. Bunun yanında Ermenistan… Ve iç pazar. Bunlara yönelip 2019’da umarım istediğimiz seviyeye geliriz. İstediğimiz potansiyeli Van’da görebileceğiz.”
Özel Haber: Adil HARMANCI 

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi Editör: