Mobilya Fuarı, açılışa hazırlanıyor

Ajans Asya Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Güler, Van’da, 2019 yılı programı çerçevesinde, 8 fuar düzenleneceğini söyledi. Yarın kapılarını açacak olan Van Mobilya Fuarı ile ilgili bilgi de veren Güler, “Amacımız, gel

KÜLTÜR 18.03.2019 10:35:46 0
Mobilya Fuarı, açılışa hazırlanıyor
Tarih: 01.01.0001 00:00

Son yıllarda aralarında uluslararası özelliği de olan fuarları ile gündeme gelen Van’da, 2019 yılı içinde de bir dizi fuar düzenlenecek.
Fuarlarla ilgili olarak gazetemize açıklamada bulunan Ajans Asya Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Güler, 19-24 Mart tarihleri arasında yapılacak olan Van Mobilya Fuarı ilgili de bilgi verdi.

2019’DA 8 FUAR
2019 yılı içinde 8 fuar düzenleneceğini, bir kısmıyla ilgili çalışmaların sürdüğünü belirten Güler, şu bilgileri verdi:
“2019 yılı içinde 8 fuar yapmayı hedefliyoruz. Bunların ilkini geçen hafta kapattık. 19-24 Mart tarihleri arasında Van Mobilya Fuarı olacak. Fuarlarımız, 11-14 Nisan tarihleri arasında Doğu Anadolu Tarım Hayvancılık ve Gıda Fuarı, 25-28 Nisan tarihleri arasında İnovasyon Eğitim Kariyer ve Teknoloji Fuarı ile devam edecek. Haziran ayında Yenilenebilir Enerji Fuarı, sonbaharda ise Uluslararası Van Turizm Fuarı, Van İpekyolu Fuarı, Van Tekstil Fuarı ve şu anda çalışmalarını yaptığımız Türkiye İran Ortak Ticaret Fuarı ve Türkiye İran İş Forumu’nu gerçekleştirmeyi düşünüyoruz.”

VAN MOBİLYA FUARI’NA DAİR
19-24 Mart tarihleri arasında düzenlenecek olan ve yarın başlayacak olan Van Mobilya Fuarı’na ilişkin bilgi de veren Güler, şunları söyledi:
“Bu yıl ilki düzenlenecek olan Van Mobilya Fuarı, 19-24 Mart tarihleri arasında Van Expo Fuar ve Kongre Merkezi'nde kapılarını açacak. Katılımcılarının tümü Van’dan oluşan fuarın 30 bin ziyaretçi çekmesi hedeflenmektedir. Fuarın, özellikle ilimizdeki mobilya ve ev tekstili sektöründe büyük bir canlılık getireceğini beklemekteyiz. Bu arada 40 firma, yaklaşık 100 marka ile katılım göstermiştir. Bölge illeri ve İran İslam Cumhuriyeti'nde yaptığımız tanıtım çalışmaları ile hem bölge illerinden, hem de İran'dan büyük bir ziyaretçi katılımı bekliyoruz.”

“AMACIMIZ ARENA OLUŞTURMAK”
Güler, fuarın amacına ilişkin olarak da, şu görüşleri dile getirdi:
“Amacımız gelecek yıllarda Doğu Anadolu'nun tüm illerinin buluştuğu ve uluslararası birçok ülkeden ziyaretçinin geldiği, yılda bir defa mobilya sektörünün buluşacağı bir arena oluşturmak. Böylece durağan olan ekonomiyi canlandırmış olacağız. Fuara katılan firmalarımızın hemen hemen hepsi büyük kampanyalarla ve indirimlerle ziyaretçileri kabul edecek. Fuar tanıtımı için il genelinde çalışmalar devam etmekte, aynı zamanda ilin tüm gazete, televizyon ve radyolarında reklam dönmektedir.”
Özel Haber: Adil HARMANCI

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi Editör: