SABRİ YALÇINKAYA


HAYALLER GERÇEK OLSA…

HAYALLER GERÇEK OLSA…


Hazreti Yakub’un çocukları insanlık tarihinde derin izler bırakmışlardır. Hazreti Yusuf, Hazreti Musa, Hazreti Davut, Hazreti Süleyman ve bütün peygamberler aynı soydan gelmiş olup dünyaya ışık saçmışlar, hayırlara iyiliklere vesile olmuşlardır.

Ancak birde madalyonun diğer tarafı var ki kötülüklerle doludur. Yahudi dediğimiz camianın önemli bir kısmı; Peygamber öldürme, haksız yollarla başkalarının malını elde etme, fitne fesat çıkarma, büyük günahları işleme gafletinde bulunmuşlardır. 

Kaderin cilvesi başlarına büyük felaketler gelmiştir. İlk büyük darbeyi Babillerden yemişler, ülkeleri alınmış birçoğu esir edilerek götürülmüştür. Sonraki darbeyi Romalılardan yemişler. Bu felaketler dünyaya dağılmalarına neden olmuştur. Genellikle bulundukları yerlerde ekonomik olarak güçlü olmuşlar ve her alanda önemli bilim adamları ortaya çıkarmışlardır. 2. Dünya savaşında ise Hitler tarafından soykırıma tabi tutulmuşlardır. 

Yahudiler 1948 yılında İngilizlerin ve Batının desteğiyle İsrail’i kurdular. İsrail özellikle Amerika’da ve diğer ülkelerde yaşayan Yahudilerin maddi ve siyasi desteği ile güçlenmiş, savaş makinası haline gelmiştir. Zulümle, savaş kurallarını hiçe sayarak adım adım topraklarını genişletmiş, Filistinlileri yok etmeye çalışmıştır. Gazze’de iki buçuk milyon Filistinli küçük bir alana sıkıştırılarak yıllarca abluka altına alınmıştır. 

7 Ekim 2023 te Filistin örgütlerinden bir tanesi olan Hamas İsrail’e saldırı düzenledi. İsrail bu gerekçeyle Gazze’yi havadan bombardımana başladı. ABD, İngiltere, Fransa İsrail’e destek amacıyla savaş gemilerini bölgeye gönderdiler. İsrail bir aydır kural tanımaz bir şekilde; Hastaneler, sağlık ocakları, sivil yerleşim yerleri ve sığınma kampları dâhil her yeri yerle bir etti. Çoluk çocuk genç ihtiyar demeden soykırım uygulamaktadır. Şu ana kadar 9 bini aşkın sivil hayatını kaybetti. Ölenlerin 4 bini çocuklardan oluşmaktadır. Sanki özellikle çocukları yok etmeye çalışmaktadır. İsrail’in bütün bu marifetlerini batı desteklemektedir.

Bu vahim tablo karşısında içim yanıyor ve hayallere dalıyorum… Elimde yüksek düzeyde teknik ve maddi imkânlar olsa ne yapardım?

*İsrail’e yardım amacıyla gelen savaş gemilerini batırırdım. 

*İsrail’in savaşa dâhil olan; hava, kara ve deniz araçlarını yok ederdim. Yahudi çocuk ve yaşlılarının can güvenliğini sağlardım. Yani onlar gibi yapmazdım, masumlara asla dokunmazdım. Her öldürülen Gazelliye karşılık suça bulaşmış bir tane İsrailliyi infaz ederdim. 

*İşgal edilmiş toprakları, evleri gerçek sahiplerine iade ederdim. 

*Hayaller gerçek olsa; Zalimde dahi olsa herkes için adaleti sağlar, âleme nizam getirirdim.

Mehmet çelik
6.11.2023 09:03:30
Hayaller gerçek olsaydı sizin hayallerinizin aynısını ben de yapardım ağzınıza Yüreğinize sağlık dediğiniz gibi biz insanız biz onlar gibi olamayız

Abdulcelil yalçınkaya
6.11.2023 10:17:43
Keşke herzaman böyle yazarlara önem gösterilse sizin gibiler bize hep ışık tutması dileğiyle ...

Cemil ERGİN
7.11.2023 08:14:21
Değerli Hocam zihninize, elinize sağlık, bu tür hatırlatma, bilgilendirme ve uyarıları paylaşmak küçümsenmeyecek bir hizmettir. Rabbim sizden razı olsun. Bu konuda bir süre önce acizane bir paylaşımım olmuştu. Affınıza sığınarak; BOP MU? –BİP Mİ? BÜYÜK ORTA DOĞU: ABD Yönetimi tarafından ortaya atılan, Özellikle Müslüman dünyasından Türkiye, İran, Afganistan ve Pakistan gibi ülkeleri kapsayan bir siyasi terimdir. BÜYÜK ORTA DOĞU PROJESİ(BOP) Fransa, Almanya, İtalya, Japonya, İngiltere, Amerika Birleşik Devletleri ile Kanada ve Rusya Federasyonu'ndan oluşan G-8 Ülkelerinin 2004 yılındaki zirvesinde gündeme alınması için ABD, (Amerika Birleşik Devletleri) Orta Doğu ve Batı arasındaki fırsatların değiştirilmesi amacıyla bir Büyük Orta Doğu Projesi (BOP) çalışması yapmıştır. Bu amaçları arasında bazen de Güney Kafkasya ve Orta Asya’daki çeşitli ülkeler de yer almıştır. Ancak, Amerika Birleşik Devletlerindeki seçimden dolayı bu proje (BOP) askıya alınır, seçimden sonra tekrar gündem olur. ACABA; Bu talep, Orta Doğu ile Batı arasındaki coğrafi keşifleri, doğal kaynakları, teknolojik yenilikleri, ulaşım alanındaki gelişmeleri ve ekonomik faaliyetleri içeren bir Büyük Orta Doğu Projesi (BOP) mudur? YOKSA; 1968 Yılından bu güne kadar Amerika Birleşik Devletleri’nin aynalı Beşikte belediği, ninnilerle büyüttüğü, dolar ve silahlarla donattığı, sırtını sıvazlayıp Müslümanın canına müsellet ettiği vampir İsrail’in doğu Akdeniz sahillerinde konuşlanması sevdasıyla yapılan Büyük İsrail Projesi(BİP) midir? AKLIMA GELEN -11 Eylül 2001 Saldırılarından doğan kin, -İslam Dünyasının kontrol altına alınma planı, -Türk-İslam Sentezi kapsamında; TURANCILIK fikriyatını benimseyen toplulukların(Orta Doğu, Orta Asya ve bazı Arap Ülkeleri) birleşme hareketine engel, DİLERİM; YÜCE RABBİM BU ZALİM ZİHNİYET VE VAMPİR KAVİM İLE BİZİ KOMŞU EYLEMEZ.