Van'da Sağlık Çalışanlarına Müjde: Hastane İçinde Anaokulu Açıldı!

Van'da Sağlık Çalışanlarına Müjde: Hastane İçinde Anaokulu Açıldı!

VAN 19.03.2024 13:51:00 0
Van
Tarih: 19.03.2024 13:52

 

Van SBÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne (Bölge Hastanesi) modern anaokulu açıldı.

Vali Balcı'nın müjdeleri gerçek oldu

SBÜ Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin bünyesine kattığı yeni anaokulu, yoğun bir çalışma periyodunun ardından çocukların hizmetine girdi. 

Geçtiğimiz yıl bu projenin müjdesini veren Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Dr. Ozan Balcı'nın vaadettiği gibi, hastane kompleksine yüzme havuzu, spor salonu ve kreş inşa edildi. 

Bugün gerçekleştirilen açılışla, anaokulu çocukların eğitimine adım attı.

SAĞLIK ÇALIŞANLARINA ÖZEL ANAOKULU

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Dr. Ozan Balcı, sağlık çalışanlarının çocuklarına yönelik olarak inşa edilen anaokulunun açılış törenine katılarak, bu özel projenin önemini vurguladı. Törende bölgenin önde gelen siyaset ve eğitim temsilcileri de yer aldı. Van Valisi Balcı, törende yaptığı konuşmada, Van'da eğitime yapılan yatırımların boyutunu ve yeni açılan okulların kent için önemini detaylandırdı.

VAN'DA EĞİTİMDE ÇITA YÜKSELİYOR

Vali Ozan Balcı, "Van'da 111 yeni anaokulu yaptık ve önümüzde 7 yeni anaokulu projesi daha bulunuyor. Bu çalışmalarla birlikte Van'da anaokulu sayısını 40'tan 160'a çıkardık. Devlet ve millet imkanlarıyla gerçekleştirilen bu projeler sayesinde çocuklarımızın hem bedensel hem de zihinsel gelişimleri destekleniyor. Bu kapsamlı eğitim yatırımının hayata geçirilmesinde emeği geçen herkese ve Milli Eğitim Bakanlığı'na teşekkür ederiz," dedi ve projenin kısa sürede tamamlanmasının COVİD-19 sonrası eğitime olan açığın kapatılmasında büyük bir adım olduğunun altını çizdi.

Açılışa, AK Parti Van Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu, AK Parti Van İl Başkanı Emre Güray,  Van İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Nuri Aras ve Başhekim Doç. Dr. Remzi Sarıkaya katıldı.

Kaynak: Van Postası Gazetesi