Van’da öğrencilere harita dağıtım töreni…

Van’da öğrencilere harita dağıtım töreni…

VAN 16.04.2024 17:05:00 0
Van’da öğrencilere harita dağıtım töreni…
Tarih: 16.04.2024 17:06

 

Van Valisi Ozan Balcı, Van’daki anaokulu, ilkokul, ortaokul ve liselerdeki öğrenciler ve öğretmenler için bastırılan Dünya ve Türkiye fiziki ve siyasi haritaların dağıtım törenine katıldı.

Dünya ve Türkiye fiziki ve siyasi haritaların dağıtım törenine Van Valisi Ozan Balcı, Van İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Nurettin Aras, ilçe milli eğitim müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Törende konuşan Van Valisi Ozan Balcı, “Eğitim adına çok güzel işler yapıyoruz. İlimize 4 milyona yakın kitap kazandırdık. Türkiye’de bu anlamda ilk sıradayız. Öğrenciler hayallerini gerçekleştirmek için kitap okumalı. Ayrıca, //kitapvan.gov.tr adresinden kitap talep eden öğrencilerimizin adreslerine kadar kitaplar ulaştırılıyor. Şimdi güzel bir işe daha imza attık. 700 bin adet arkalı önlü Dünya ve Türkiye fiziki ve siyasi harita bastırdık. Çünkü harita bilgisi öğrencilerimiz için çok önemli. Çocuklarımızın eğitim hayatına büyük katkı sağlayacak. Çocuklarımız haritaları odalarına asacaklar. Ülkemizin dünyadaki yeri, dağlar, ovalar ve göllerimiz hakkında bilgi sahibi olacaklar. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederim” dedi.