Van'da Kaldırım İşgallerine Vatandaş Tepkisi: 'Ne Zaman Sona Erecek?'

Van'da Kaldırım İşgallerine Vatandaş Tepkisi: 'Ne Zaman Sona Erecek?'

VAN 19.03.2024 13:49:00 0
Van
Tarih: 19.03.2024 13:50

 

Van'da esnafların kaldırım istilası bitmiyor. Kaldırım işgalleri yaya güvenliğini tehlikeye atıyor. Yerel yönetimler esnafın kaldırım işgaline ne zaman son verecek?

Uzun süredir devam eden Van'ın öncelikli sorunları arasında yer alan kaldırım işgalleri, yaya güvenliğini tehdit etme noktasına geldi. 

Van'da yıllardır devam eden kaldırım işgalleri, vatandaşları büyük ölçüde rahatsız ediyor. Kullanım amacının dışına çıkan kaldırımlar, insanların günlük yaşamlarını olumsuz etkilemeye devam ediyor.

GÜVENLİK TEHLİKESİ VE YAŞAM KALİTESİNİN DÜŞMESİ

Kaldırımlarda serbestçe yürüyemeyen vatandaşlar, işgal edilmiş alanlar nedeniyle trafikle iç içe tehlikeli bir durumda bulunuyor. Engelli bireyler, çocuklu aileler ve yaşlılar, bu sorundan en fazla etkilenen gruplar arasında yer alıyor. Güvenlik riski ve yaşam kalitesindeki düşüş, şehrin genel görünümünü ve algısını da olumsuz yönde etkiliyor.

VATANDAŞLARIN YETKİLİLERE ÇAĞRISI

Kaldırım işgaline çözüm bulunması konusunda aktif adımlar atılmasını isteyen vatandaşlar, denetimlerin sıklaştırılmasını ve yasal yaptırımların uygulanmasını talep ediyorlar. Vatandaşlar, aynı zamanda yerel yönetimlerle ilgili kurumların iş birliği içinde hareket etmesini ve esnafın uyarılmasını, gerektiğinde ise cezai işlemlerin yapılmasını bekliyor.

TURİSTLERİN GÖZÜNDEN KALDIRIM İŞGALLERİ

Kaldırım işgalleri sadece yerel halkı değil, Van'a gelen yerli ve yabancı turistleri de etkiliyor. Turistlerin şehir hakkındaki algısını olumsuz etkileyen bu durum, belediyelerin görev alanına giriyor ve düzenlenmesi gerekiyor.

ŞEHRİN İMAJI VE YAŞAM KALİTESİ İÇİN ÇÖZÜM ŞART

Vatandaşlar, şehirlerin kanunlar ve kurallar çerçevesinde yönetilmesi gerektiğini vurgulayarak, Van'da kaldırım işgallerinin sona erdirilmesini bekliyorlar. Bu sorunun hızlı ve etkin biçimde çözülmesinin, kent yaşamını iyileştirerek Van'ı örnek bir şehir haline getirebileceği belirtiliyor. Yetkililerden bu konuda acil ve somut adımlar atması isteniyor.

Kaynak: Van Postası Gazetesi