Van İnşaat Fuarı yoğun ilgi gördü

Van İnşaat Fuarı yoğun ilgi gördü

VAN 23.04.2024 11:14:00 0
Van İnşaat Fuarı yoğun ilgi gördü
Tarih: 23.04.2024 11:25

Fuarlar kenti olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Van'da, 18-21 Nisan tarihleri arasında düzenlenen İnşaat, Yapı, Dekorasyon, Tedarik ve Emlak Fuarı yoğun ilgi gördü. Van'da bu yıl 12'nci kez düzenlenen ve 4 gün boyunca devam eden fuar, Vanlılar tarafından yoğun bir şekilde ziyaret edildi.

Ortadoğu Expo Fuar ve Kongre Merkezi'nde Perşembe günü açılışı yapılan İnşaat, Yapı, Dekorasyon, Tedarik ve Emlak Fuarı, 4 gün boyunca devam etti. Özellikle hafta sonu Vanlılar tarafından yoğun bir şekilde ziyaret edilen fuar, 4 gün süresince yüzlerce ziyaretçiyi ağırladı.

İnşaat sektöründe faaliyet gösteren tedarikçi firmaların, gayrimenkul, mobilya-dekorasyon firmalarının buluştuğu fuarda, yeni iş birliklerinden doğacak etkileşim ile yerel piyasanın canlanmasına katkı sunuldu.

İpekyolu Expo Fuar A.Ş. düzenlenen ve 21 Nisan tarihine kadar devam eden İnşaat, Yapı, Dekorasyon, Tedarik ve Emlak Fuarı'na çok sayıda firma katılım sağladı.

İnşaat firmaları dışında, gayrimenkul değerleme kuruluşları ve emlakçılar da fuardaki yerini alarak, Vanlılarla buluştu. Yoğun iş gücü kullanımı sayesinde tarımdan sonra en yüksek istihdamı sağlayan inşaat sektörünün, fuara yoğun ilgi göstermesi gözlerden kaçmadı.

Ortadoğu Expo Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen ve Pazar günü akşam saatlerine kadar devam eden Van İnşaat, Yapı, Dekorasyon, Tedarik ve Emlak Fuarı, 4 gün boyunca ziyaretçilerini ağırladı.

T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Van Valiliği, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Van Ticaret ve Sanayi Odası, KOSGEB, Van OSB ve Van İpekyolu Expo Fuarcılık katkılarıyla düzenlenen fuar, geçtiğimiz yıllara oranla daha ilgi gördü.

2023-2024 yılında bölgenin tek yapı inşaat fuarına ev sahipliği yapan Van, fuarlar kenti olma yolunda emin adımlarla ilerlemeye devam ediyor. Bu kapsam 4 gün boyunca devam eden fuarda, 80 firma, 150 marka yer aldı.

KARAER: "TÜM PAYDAŞLARI VE İLGİLİLERİ FUARIMIZDA BULUŞTURDUK"

Fuar sonrası değerlendirmelerde bulunan Fuar koordinatörü Yakup Karaer, "Diğer fuarlarımızda olduğu gibi bu fuarımız da yoğun ilgi gördü. Öncelikle 4 gün boyunca fuarımızı yoğun bir şekilde ziyaret eden bütün Vanlılara teşekkür ediyorum. 67 sektörü çalıştıran ekonomik çarkların dönmesinde en önemli payı alan inşaat yapı bileşenlerinin bölgedeki en kapsamlı buluşması haline gelen 'Van İnşaat Yapı Dekorasyon ve Emlak Fuarı', inşaat sektöründeki potansiyelini ve büyüme fırsatlarını keşfetmek üzere 4 gün boyunca ziyaretçilerini ağırladı. Bu yılki fuarımızda yerel ve ulusal inşaat firmalarını, mühendisleri, mimarları ve malzeme tedarikçilerini bir araya getirerek, yeni projeleri tanıtmak, işbirlikleri kurmak ve sektördeki trendleri ve son yenilikleri keşfetmek için geniş bir ağ imkanı oluşturduk. Bu yıl 12. kez kapılarını açan Van İnşaat Yapı Fuarımız tüm inşaat yapı bileşenlerinin ve sektör paydaşlarının beklediği ve destek verdiği fuar oldu. 80 firmanın stant kurduğu ve yüzlerce çeşit markanın sergileneceği bu dev organizasyonumuzda bu yıl gerek yurtiçi ve gerekse yurtdışından profesyonel ziyaretçileri ağırladık. Fuarımızda Irak ve İran'dan sektör temsilcilerinden oluşan heyetlerin ziyareti ile firmalarımıza uluslararası işbirliği bağlantıları kurma fırsatı sunuldu. Yine fuar kapsamında paneller ve sunumlar sayesinde birçok yeni teknoloji hakkında bilgilendirmeler yapıldı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Van Valiliği, Van Büyükşehir Belediyesi, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Van Ticaret ve Sanayi Odası, İnşaat Mühendisleri Odası, Mimarlar Odası ve DAKA gibi kurumların desteğiyle düzenlediğimiz fuarımız başarılı bir şekilde sonuçlandı. Bilindiği gibi inşaat sektörü her geçen gün daha da gelişiyor ve yeniliklerle dolu bir geleceğe doğru ilerliyor. Bu dinamik sektördeki yenilikleri ve fırsatları keşfetmek, en son teknolojileri görmek ve sektör liderleriyle bir araya gelmek için tüm paydaşları ve ilgilileri 18-21 Nisan 2024 tarihlerinde 12. Van İnşaat Yapı Dekorasyon ve Emlak Fuarı'nda buluşturduk. Tekrar fuarımızı ziyaret eden herkese teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

VAN BÖLGE GAZETESİ: HACI YILMAZ

 

  •