Valilik Uyardı: Van'da Kuvvetli Yağış Geceye Damgasını Vuracak!

Valilik Uyardı: Van'da Kuvvetli Yağış Geceye Damgasını Vuracak!

VAN 19.03.2024 14:10:00 0
Valilik Uyardı: Van
Tarih: 19.03.2024 14:11

 

Van Valiliği şiddetli yağışlara karşı vatandaşları uyardı.

Van Valiliği, il genelinde mevcut olan yağışların bugünün (Salı) gece saatlerine kadar şiddetini artırarak devam edeceği konusunda uyarıda bulundu. Beklenen durum, yağmor ve karla karışık yağmurun kuvvetli şekilde etkili olması olarak bildirildi. Ayrıca, yüksek kesimlerdeki yağışların kuvvetli kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

OLASI TEHLİKELERE KARŞI TEDBİRLİ OLUNMALI

Valilik, aşırı yağmur ve kar yağışları nedeniyle, düşük rakımlı alanlarda sel, su baskını, dere yataklarında yaşanabilecek taşkınlar ve yüksek kesimlerde çığ riski gibi olumsuz durumlara karşı vatandaşları uyarıyor. Bunun yanı sıra, kuvvetli kar yağışı ile tipi ve görüş mesafesinde azalma risklerine karşı da uyarılarda bulunuldu. Vatandaşların bu olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği vurgulandı.

VATANDAŞLARA ÖNEMLİ DUYURU

Van Valiliği bu meteorolojik hadiseler karşısında gereken önlemlerin alınmasını tavsiye etmekte ve yaptığı duyuru ile vatandaşlara saygıyla ve önemle tedbir alma çağrısında bulundu. 

Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği açısından uyarıları dikkate almaları, olası risklere karşı hazırlıklı olmaları bekleniyor.