Tarım fuarı kapılarını açtı

Tarım fuarı kapılarını açtı

VAN 25.04.2024 13:27:00 0
Tarım fuarı kapılarını açtı
Tarih: 25.04.2024 17:52

 

Van'da bu yıl 14. düzenlenen olan Van Doğu Anadolu Tarım Hayvancılık ve Gıda Fuarı, Van Expo Fuar ve Kongre Merkezi'nde kapılarını açtı. İpekyolu Expo Fuar A.Ş. tarafından organize edilen ve 4 gün boyunca devam edecek olan Van Tarım Hayvancılık ve Gıda Fuarı'nın sektörün gelişimine önemli katkılar sunması bekleniyor.

İpekyolu Expo Fuar A.Ş. Yönetimi tarafından organize edilen 14. Van Doğu Anadolu Tarım Hayvancılık ve Gıda Fuarı, yapılan törenle kapılarını açtı.

Van Expo Fuar ve Kongre Merkezi'nde tarım sektörünü buluşturan ve Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki tarım ve hayvancılığın gelişmesine önemli katkılar sunması beklenen fuar, çok sayıda ilden firmanın katılımıyla ilk günden yoğun ilgi gördü.

Düzenlenen törenle açılışı yapılan 14. Van Doğu Anadolu Tarım Hayvancılık ve Gıda Fuarı'nda, tarım makinaları, güneş paneli, traktör ve ekipmanları, hayvansal üretim makineleri, sulama sistemleri, tarımsal danışmanlık, gübre, ilaçlama, yem katkı maddeleri, gıda gibi ürünlerinin yanı sıra, 81 ilden gelen yöresel lezzetler yer alıyor.

14. Van Doğu Anadolu Tarım, Hayvancılık ve Gıda Fuarı'nda başta Van olmak üzere, çok sayıda ilden firmalar ürünlerini sergiliyor. Bölge il ve ilçelerden çiftçiler, üreticiler, akademisyenler, bayiler, ilgili kurum, kuruluş, oda ve dernek üyeleri, fuara ilk günden yoğun ilgi gösterdi.

28 Nisan Pazar gününe kadar devam edecek olan fuarda, 81 ilden gelen yöresel lezzetler de Vanlılarla buluşuyor.

Fuarın açılışına Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necdet Takva, Van Ticaret Borsası Başkanı Nayif Süer, Tuşba Ziraat Odası Başkanı Hasan Özgökçe, İpekyolu Expo Fuarcılık Yönetim Kurulu Üyesi Süleyman Güler, İpekyolu Expo Fuar A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Veysi Uygun, parti temsilcileri, STK temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

UYGUN: "VAN TARIM FUARI TÜM TÜRKİYE'DE KONUŞULAN VE BİLİNEN BİR FUAR AŞAMASINA GELDİ"

Fuarla ilgili açıklamalarda bulunan İpekyolu Expo Fuar A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Veysi Uygun, önemli bir fuarı daha Vanlılarla buluşturmanın mutluluğu içerisinde olduklarını belirterek, "Bugün 14. kez düzenlediğimiz Van Doğu Anadolu Tarım Hayvancılık ve Gıda Fuarı'nın ilimize hayırlı olmasını diliyorum. Fuarımız ilk gün renkli yarışmalarla kapılarını açtı. Bölgedeki çiftçi buluşması ve tarımsal mekanizasyon hizmetleri sunan tek fuar özelliğini taşıyan fuarımız, bu yıl tekrar kapılarını açtı. Dört gün sürecek olan fuarımız, bölgedeki çiftçilerimize ve tarım ve hayvancılıkla ilgili burada hizmet sunan tüm çiftçilerimize ve aynı zamanda üreticilerimize tarımsal mekanizasyon, traktör, tarım aletleri, tohum, gübre ve tarımsal mekanizasyon anlamında, tüm teknolojileri sunma özelliğini bir arada taşıyor. Fuarımızı önemli kılan asıl unsur bölgedeki tek çiftçi fuarı olmasıdır. Ziraat odalarının örgütlenmesi ile birlikte biz bu bölgedeki çiftçilerimizi burada yeni teknolojilerle buluşturuyoruz. Çiftçimizin ve üreticimizin ihtiyacı olan tüm araç gereçleri bulabileceği bir imkân sunuyoruz. Fuarımız artık belli bir noktaya geldi. Van Tarım Fuarı tüm Türkiye'de konuşulan ve bilinen bir fuar aşamasına geldi. Bundan sonraki aşamada artık tamamen yurtdışından katılımcı ağırlamak ve yurtdışında pazar oluşturmak istiyoruz. Fuarımızda 85 standımızın var. 85 standımız içerisinde 20'si il dışından, geri kalanı ise bölge esnafımızdan oluşuyor. Bütün çiftçilerimizi ve halkımızı fuarımıza bekliyoruz. Aynı zamanda 81 ilden gelen gıda ürünleri de fuarımızda yer alıyor. Ücretsiz servisler ve çeşitli etkinliklerimiz fuar boyunca devam edecek. Tarımla ilgili tüm bileşenleri fuara bekliyoruz. Kendim de çiftçilik yapan biri olarak, bölgemizin genel durumu şu; mutlu olmayan bir kadın ve çocuğun olduğu kırsal alandan kente göç kaçınılmaz olur. Bunun önüne geçmenin birinci yolu, yeni teknoloji ile köylümüzün işini kolaylaştırmak. Çünkü bu durum bölgemizin tarımda kalkınmasına büyük etken oluşturuyor" dedi.

SÜER: "VAN'IMIZ GÜÇLÜ FUARLARI HAK EDİYOR"

Van Ticaret Borsası Başkanı Nayif Süer ise, tüm çiftçileri fuara beklediklerini söyleyerek, "Van tarım ve hayvancılık kenti olduğu için bu fuar bizim için büyük bir ihtiyaçtır. Bu fuar kent için çok önemli. Van'da çiftçiler ekipman almak için dışarıya gidiyordu. İl dışına çıktıkları için zorluklar yaşıyorlardı. Bugün bakıyorum, çoğu çiftçimiz ihtiyacını buradan alıyor. Bu bizim için sevindirici bir durum. Biz VATBO olarak 14'üncüsü düzenlenen Doğu Anadolu Tarım, Hayvancılık ve Gıda Fuarı'nda yerimizi aldık. Bu fuara hep destek olduk. Bu fuar hem kentimiz için hem de bölge için mükemmel bir fuar. Fuarda çok sayıda firma var. Van'ımıza, bölgemize hayırlı olsun. Fuarda çok farklı sektörler var. Eksik yok ama çiftçimizden ricamız gelip ürünlerimizi görsünler. Bunlardan faydalansınlar. Kişinin yatırım düşüncesi varsa bir ön çalışma olur. Bu da çiftçilerimiz, vatandaşlarımız için bir fırsattır. Herkesten bu fuara gelmesini istiyoruz. Kurumlar bu tür fuarları desteklemeli. Güçlü bir destek olmalı. Kurumların bu alanları güçlendirmesi lazım. Van'ımız güçlü fuarları hak ediyor. Fuarda emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Öte yandan açılış öncesi Van İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından düzenlenen en güzel kuzu yarışmasında dereceye giren katılımcılara çeşitli ödüller verildi.

Fuara katılan ziyaretçilere ise ücretsiz fidan dağıtıldı.

VAN BÖLGE GAZETESİ: HACI YILMAZ