OSB içerisindeki anaokulunun açılışı yapıldı

OSB içerisindeki anaokulunun açılışı yapıldı

VAN 2.05.2024 14:49:00 0
OSB içerisindeki anaokulunun açılışı yapıldı
Tarih: 02.05.2024 14:51

 

Van Valisi Ozan Balcı, Organize Sanayi Bölgesi (OSB) içerisinde yapımı tamamlanan 8 derslikli anaokulunun açılışını yaptı.

Organize Sanayi Bölgesi Anaokulu’nun açılışına Van Valisi Ozan Balcı, Vali Yardımcısı Adem Balkanlıoğlu, Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhlis Ceylani, Van OSB Başkanı Memet Aslan, Eğitim-Bir-Sen Van Şube Başkanı, Memur-Sen İl Temsilcisi Mehmet Ali Uca ve OSB yönetimi katıldı.

Açılışta konuşan Van Valisi Ozan Balcı, anaokullarına çok önem verdiğini belirterek, “İlimizde 577 derslikten oluşan 111 yeni anaokulu yaptık. 7 anaokulun inşaatı devam ediyor. Bu okullar Van’ın geleceğine yapılan yatırım, çocukların eğitimine, akademik başarılarına katkı demektir. Eğitim bizim en öncelikli meselemizdir. Eğitimcilerimiz çok güzel işler yapıyorlar. Çocuklarımızın eğitimine yaptıkları anlamlı katkılardan dolayı teşekkür ediyorum. OSB içerisinde yaptığımız okulun farklı bir önemi var. Bu anaokulu Van’daki kadınlara verilen önemdir. Emeklerine saygıdır. Çünkü OSB içerisinde üretim yapan çok kıymetli iş insanları var. Bunların küçük çocukları var. Onların eğitimine katkı sağlamak için yaptık. Anaokulunun yapımında emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Daha sonra sınıfları dolaşan Vali Balcı, çocukların etkinliklerini de izleyerek kitap hediye etti.

VAN BÖLGE GAZETESİ