Okulların giriş sokağı göle döndü

Okulların giriş sokağı göle döndü

VAN 6.05.2024 11:12:00 0
Okulların giriş sokağı göle döndü
Tarih: 06.05.2024 11:14

Van'ın İpekyolu İlçesi'nde bulunan İki Nisan İlkokulu, TEV İfakat Yavuz Ortaokulu ve aynı bölgede bulunan Şevkat Anaokulu'nun giriş yolunun olduğu sokak, yağışlı günlerde adeta göle dönüşüyor. Öğrenciler sulara bata çıka okula gitmek mecburiyetinde kalıyor.

Van'da bazı okulların bulunduğu sokaklarda alt yapı eksikliği her yağışlı günde kendini gösteriyor. İpekyolu İpekyolu ilçesinde bulunan İki Nisan İlkokulu, TEV İfakat Yavuz Ortaokulu ve Şevkat Anaokulu sokağı da alt yapı eksikliğinden dolayı yağışlı günlerde göle dönüyor.

Yüzlerce öğrencinin eğitim gördüğü okullar bölgesinde, ortaya çıkan bu olumsuz manzara öğrencilerin ve velilerin tepkisine neden oluyor.

Su birikintisi nedeniyle okula giriş ve çıkışlarda büyük mağduriyet yaşayan öğrenciler ve veliler, yetkililere seslenerek acil çözüm bekliyorlar.

"YOL HEM DAR, HEM DE YAĞIŞLI GÜNLERDE GÖLE DÖNÜYOR"

Gazetemize açıklamalarda bulunan öğrenciler ve veliler, "Yıllardır bu okulların bulunduğu yol bir türlü genişletilemedi. Özellikle giriş ve çıkış saatlerinde araçların bu yolu kullanması yüzünden okula gidip gelmek çok zor. İki aracın karşılıklı geçemediği yolda, bazen yol kenarına park eden başka araçların da olması sonucu trafik sıkışıklığı meydana geliyor. Veliler olarak çocuklarımızı okula götüremiyoruz. Zaman zaman küçük trafik kazaları meydana geliyor" dediler.

Yağışlı günlerde ise altyapı eksikliğinden dolayı sokağın göle döndüğünü anlatan veliler, "Bu sorunun bir an önce çözülmesini arzuluyoruz. İnanın çocuklar okula ayakları, hatta pantolon paçaları ıslak halde gitmek mecburiyetinde kalıyor. Bugünlerde yağışlar olduğu gibi yolun belli bölümleri göle dönmüş durumda. Bu sokağın altyapı eksikliğinin mutlak suretle giderilmesini bekliyoruz" ifadelerini kullandılar.

VAN BÖLGE GAZETESİ: BİŞAR ULUTAŞ