Kaya: Filistin konusunda somut adımlar atılmalı

Kaya: Filistin konusunda somut adımlar atılmalı

VAN 28.03.2024 12:23:00 0
Kaya: Filistin konusunda somut adımlar atılmalı
Tarih: 28.03.2024 12:24

 

Van'da Saadet ve Gelecek Partisi'nin iftar programında konuşan Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda İstanbul Milletvekili Bülent Kaya, hükümetin Filistin meselesinde somut adımlar atması gerektiğini söyledi. Kaya, "Vahşi İsrail 7 Ekim'den bu yana Filistin'e saldırılarını sürdürüyor. 30 binin üzerinde masum insan şehit edildi. Ülkemizdeki iktidar partisi ise somut adımlar atmıyor" dedi.

Yerel seçimlere günler kala, Van'daki siyasi partiler ve belediye başkan adaylarının yoğun çalışması sürüyor. Bu seçimlerde 'şehir ittifakı' ile güçlerini birleştiren Saadet ve Gelecek Partisi tarafından verilen iftara yoğun bir katılım oldu. İftar programına; Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda İstanbul Milletvekili Bülent Kaya da katıldı.

31 Mart Pazar günü yapılacak olan mahalli idareler seçimlerine günler kala, Van'da hareketlilik arttı.

Seçimlerde 'ittifak' ile hareket eden Saadet Partisi ve Gelecek Partisi tarafından İpekyolu İlçesi'nde Villa Park Düğün Salonu'nda iftar programı tertip edildi.

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda İstanbul Milletvekili Bülent Kaya'nın da katıldığı iftar programı yoğun bir katılıma sahne oldu. Ayakta kalan ve yer bulamayan bazı parti üyelerine söz konusu düğün salonunun yanındaki kafelerde yer ayarlandı.

İFTAR PROGRAMI YOĞUN KATILIMLA GERÇEKLEŞTİ

31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan yerel seçimler öncesi Şehir İttifakı kuran Saadet Partisi ve Gelecek Partisi Van İl Başkanlıkları, bu kapsamda çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor. Çalışmalar kapsamında düzenlenen iftar programı yoğun bir katılımla gerçekleşti.

Gelecek Partisi Van İl Başkanı Abdulhekim Karabıyık, seçimlerde iktidara mutlaka kırmızı kart gösterilmesi gerektiğini belirterek, Saadet ve Gelecek Partisi'nin belediye başkan adayları için destek istedi.

Karabıyık, seçimlerin beş yılda bir yapıldığını hatırlatarak, sandıklara gidildiğinde herkesin vicdanının sesini dinlemesi gerektiğini, iyi bir gelecek için oyunu doğru kullanmasının şart olduğunu dile getirdi.

Daha sonra söz alan Şehir İttifakı'nın Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Özay İlhan, iftar programında yaşanan yoğun izdihamdan dolayı, hata, eksik ve kusurların olabileceğini belirterek, davetlilerden af diledi.

İlhan, belediyelerin borç batağına batırıldığını iddia ederek, "Her gün kendi yandaşlarını belediyelerde işe alıyorlar. Bu memleketteki 'Al takke, ver külah' anlayışının yok edilmesi lazım. O yüzden seçimlerde sizlerden destek istiyoruz" dedi.

KAYA: BİZLERE VERECEĞİNİZ HER OY İLE SIKILI YUMRUKLAR AÇILACAK

Daha sonra söz alan Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda İstanbul Milletvekili Bülent Kaya, seçimlere 'Haydi Bismillah' sloganıyla katıldıklarını belirterek, "Bu yoğun katılımı gördükten sonra, Van için 'Haydi Bismillah' çoktan geçti, 'Haydi Elhamdülillah' diyoruz. Değerli misafirler bildiğiniz gibi bu coğrafyada çatışmalı süreçler yaşanıyor. Bu da ülkemizi olumsuz anlamda etkiliyor. Onun için, Saadet ve Gelecek Partisi olarak sizlerden destek bekliyoruz. Bizlere vereceğiniz her oy, siyaseti kolaylaştıracak, sıkılı yumrukları açacak" dedi.

Avrupa ülkelerindeki sınırsız birlikteliğe işaret eden Kaya, "Geçenlerde Avrupa teşkilatlarının bir programı için uçakla İsviçre'nin Basel şehrine indim. Sol taraftaki çıkış kapısından geçtiğinizde Fransa'ya, sağ taraftaki çıkış kapısından geçtiğinizde ise Almanya'ya gidiyorsunuz. Uçağın indiği ülke ise İsviçre. Yani aynı anda üç ülkenin sınırlarındasınız. Oysa biz hemen yanımızdaki başka ülkelerin şehrine maalesef geçemiyoruz. Hatta kendi ülkemizdeki şehirlerden başka şehirlere geçince güvenlik noktalarına takılıyoruz. Onun için kendi ülkemizi barış ve huzura evirmek zorundayız. Bunun için seçmenlere büyük görevler düşüyor. Saadet Partisi olarak bizler diyaloğun ve hoşgörünün oluşması için gayret ediyoruz" dedi.

"GENEL SEÇİMLERDE SONRA BİRÇOK OLUMSUZLUK YAŞANDI"

Genel seçimlerin üzerinden 10 ay geçtiğini, birçok olumsuzluğun yaşandığını dile getiren Kaya, "Daha 10 ay önce bu ülkede faiz yüzde 8.5 iken, faizler altı kat arttı ve yüzde 50'ye yükseldi. 10 ay önce enflasyonun tek haneli rakamlara ineceği söyleniyordu, enflasyon şimdi yüzde 70'lere dayandı. Mazot 18-19 lirayken, şimdi 45 lirayı geçti. Dolar kuru 33 liraya tırmandı. Bu siyasal iktidar, genel seçimlerde tarihinin en düşük oyunu aldı. Ak Parti, 264 milletvekiliyle, Meclis'te çoğunluğu olmayan bir parti durumunda. MHP'nin desteği olmadan kanun geçiremiyor. Bu seçimlerde de iktidara kırmızı kart ve sarı kart olarak vermeyeceğiniz oy, sorunların çözümü noktasında etkili olacaktır" diye konuştu.

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kaya, Filistin konusuna da değinerek, "7 Ekim'den bu yana 30 binin üzerinde yaşlı, genç, kadın, çocuk, vahşi katil İsrail tarafından şehit edildi. Ama maalesef dünya ülkeleri kılını bile kıpırdatmıyor. İktidar, kendi hava sahasını İsrail'e kapatmıyor. Gemilerle hala İsrail'e silah yapımında kullanılan malzemeler gidiyor" dedi.

İsrail'e yönelik somut adımlar atılmasını isteyen Kaya, "Biz Meclis'te bu eleştirileri getirdiğimizde, 'Yüreği Filistin için atan bir Cumhurbaşkanı var' deniyor. Cumhurbaşkanının yüreğinin Filistin için yanıp yanmamasına bakmıyoruz. Elbette o da en az bizim kadar Filistinliler için üzülüyordur. Ama bir devlet yöneticisine durup ağlamak yakışmaz. İcraat yapmak yakışır, o ambargoları uygulamak yakışır. İşte 31 Mart'ta iktidara vermeyeceğiniz her oy Filistinlilere destek olacaktır" ifadelerini kullandı.

KILIÇ: SEÇMENLER BU ŞEHRİN SAHİBİDİR

Daha sonra söz alan Şehir İttifakı'nın İpekyolu Belediye Başkan Adayı Yılmaz Kılıç, yoğun katılımdan dolayı davetlilere teşekkür ederek, "Bugün yoğun bir izdiham oldu. Bazı üyelerimiz yer bulamadı. Ama biz yan taraflardaki kafeleri açtırarak, bu sorunu çözdük. Eksiğimiz varsa, af diliyoruz" dedi.

Söz konusu seçimlerde Van'ın iki cenahtan kurtulması gerektiğini söyleyen Yılmaz Kılıç, "Van'da siyah-beyaz olmak üzere iki parti arasına sıkışmış bir siyaset var. Artık bunun sonlanması lazım. Seçmenler bu şehrin patronudur. Sizden tek ricamız sandığa gidince doğru kararı verin. Bu kentin sahibi sizsiniz. Ben yirmi yıllık belediyeciyim. Uzun uzun konuşarak, vaktinizi almak istemiyorum. Namaz vaktidir, biraz sonra teravihler kılınacak. O yüzden sadece şunu söylüyorum, takım taraftarları gibi davranılmamalı. Oylarınızı çoluğunuzun, çocuğunuzun geleceğine verin. Unutmayın bu şehrin sahibi sizlersiniz" şeklinde konuştu.

Açıklamaların ardından belediye başkan adayları tek tek anons edildi.

Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Özay İlhan, İpekyolu Belediye Başkan Adayı Yılmaz Kılıç, Gevaş Belediye Başkan Adayı İdris Aksona, Çatak Belediye Başkan Adayı Mirza Salçuk, Tuşba Belediye Başkan Adayı Ali Katılmış, Erciş Belediye Başkan Adayı Ömer Fidan, Edremit Belediye Başkan Adayı Halit Bitik, Gürpınar Belediye Başkan Adayı Sadık Üçer, Özalp Belediye Başkan Adayı Abdüssemet Keskin, Saray Belediye Başkan Adayı Talha Abbasigil, Başkale Belediye Başkan Adayı Burhan Güngör davetlileri selamlayarak objektiflere poz verdi.

VAN BÖLGE GAZETESİ: BİŞAR ULUTAŞ