Kaya: BBP belediye başkanları öz araçlarını kullanıyor

Kaya: BBP belediye başkanları öz araçlarını kullanıyor

VAN 6.05.2024 11:03:00 0
Kaya: BBP belediye başkanları öz araçlarını kullanıyor
Tarih: 06.05.2024 11:06

 

Birlik Partisi Van İl Başkanı Mevlüt Kaya, son yerel seçimlerde başarı elde eden BBP belediye başkanlarının kamu araçlarının yerine kendilerine ait araçları kullanarak, örnek bir tasarruf tedbiri uyguladığını dile getirdi.

2024 yerel yönetimler ve genel istişare toplantısı için Ankara'ya gittiklerini anlatan Büyük Birlik Partisi Van İl Başkanı Mevlüt Kaya, "81 ildeki teşkilatlar olarak Büyük Birlik Partimizin Ankara'da düzenlemiş olduğu 2024 yerel yönetimler ve genel istişare toplantısına katılım sağladık. Mart ayında yapılan yerel seçimlerde büyükşehirlerde Cumhur İttifakını desteklerken, 52 il ve ilçelerinde ise kendi adaylarımızla seçime girdik. Yerel seçimlerde de önemli sonuçlar elde ettik. Yerel seçimlerin değerlendirmesini yapmak üzere Ankara'ya gittik. Büyük Birlik Partisi olarak daha önceki seçimlerde olduğu bu seçimlerde de Cumhur İttifakının yanında yer aldık ve sonuna kadar destekledik" dedi.

"BBP, BİRÇOK ŞEHİRDE CUMHUR İTTİFAKINI DESTEKLEDİ"

Son seçimlerde Büyük Birlik Partisi'nin birçok şehirde cumhur ittifakını desteklediğini anlatan Başkan Kaya, "Bu seçimlerde 52 il ve ilçede adaylarımızı çıkarırken, büyükşehirlerin ise bazı ilçelerinde adaylarımızı çıkardık. Bu seçimde önemli bir oy aldık. Önemli bir başarı yakaladık. Bu milletin ruhunda dinini, vatanını, bayrağını sevmek vardır. Van'da büyükşehirde adayımızı çıkarmıştık. Fakat genel merkezimizin kararı sonrası Cumhur İttifakına destek amaçlı adayımızı geri çektik. Yine 11 ilçede aday çıkarmadık. Van'da İpekyolu ve Tuşba ilçelerinde seçime girdik. Van'daki oy oranımızı öğrenmek için kentin merkezi iki ilçesinde aday çıkardık. İki ilçemizde de önemli bir oy aldık. Vatandaş artık Türkiye'de Büyük Birlik Partisi'nin de olduğunu gördü. Bu minvalde Ankara'da yapılan 2024 yerel yönetimler ve genel istişare toplantısına Büyük Birlik Partisi Van İl Başkan Yardımcısı İlhami Dalgın, İpekyolu İlçe Başkanımız Adnan Akbaş Tuşba İlçe Başkanımız Yusuf Coşar, Alperen Ocakları Başkanımız Muhammed Nur Kaya, Erciş İlçe Başkanımız Vedat Küçük, Başkale İlçe Başkanımız Abubekir Demir'le birlikte bu toplantıya katıldık. Genel Başkanımız Mustafa Destici ile görüştük. Toplantımız çok verimli geçti" ifadelerini kullandı.

"SİVAS DAHİL 25 YERDE BBP İPİ GÖĞÜSLEDİ"

Son seçimlerde Sivas ile birlikte 18 ilçe ve 7 beldede kazandıklarını ifade eden Mevlüt Kaya, "31 Mart tarihinde yapılan seçimlerde 18 ilçe, 7 tane beldenin yanı sıra Sivas Belediye Başkanlığını kazandık. Sivas şehit liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu'nun bize emanetiydi. Orada kazanmak başka bir gurur vericidir. Şehit liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu'nun ruhu şad oldu. Bunun yanı sıra seçilen belediye başkanlarımız bu toplantıda devletin araçlarını makam aracı olarak kullanmayacaklarını vurguladılar. Belediye başkanlarımız mazbatalarını alır almaz, kendilerine tahsis edilen devlet araçlarını hemen geri gönderdi. Kendi öz araçlarıyla bu işi yapıyorlar. Kamuda tasarruf böyle yapılır. Korumaları da tamamen kaldırdıklarını söylediler. Çünkü bu insanlara hizmet için geldik. 7-8 araçlı konvoylara, korumalara gerek yok. Belediye başkanlarımız, sabah namazından sonra garajlardaki araçların nereye gittiğini ve garajlarda gerekli kontrolleri yaptıktan sonra, belediye makamına geçtiklerini söylediler. Bunların tamamı da Genel Başkanımız Mustafa Destici'nin talimatıyla yapılıyor. Genel Başkanımız toplantıda her ay belediyeleri de kendisi denetleyeceğini söyledi. Büyük Birlik Partisi olarak hazine yardımı almadan yıllardır mücadelemizi veriyoruz. Hiçbir siyasi partisinin hazine yardımı almaması için meclise önerge verdik" şeklinde konuştu.

DALGIN: POLİSE TAŞ ATMAK, BAYRAM OLUR MU?

Büyük Birlik Partisi Van İl Başkan Yardımcısı İlhami Dalgın ise geçtiğimiz günlerde İstanbul Taksim'de 1 Mayıs'ı bahane eden provokatörlerin polise saldırdığını söyleyerek, bunun bayram olmadığını belirtti.

Dalgın, "Öncelikle 1 Mayıs günü İstanbul'da yaşanan olayları detaylı bir şekilde takip ettim. Birçok kanalda yapılan programlar eşliğinde istişareler yaptım. Devlet Su İşleri 17. Bölge Müdürlüğü'nde 36 yıl işçi olarak çalıştım. Bugün benim elimde yetki olsa, 1 Mayıs'ı iptal ederim. 1 Mayıs'ta bayram mı kutlanıyor yoksa savaş mı var anlamadık. 1 Mayıs'a günler kala emniyetimiz, askerimiz tedbir alıyor. Böyle bir bayram mı olur? Polisimize saldıranları ve ortalığı savaş alanına çevirenleri kınıyorum. 1 Mayıs'ın da Türkiye'de kaldırılmasını istiyorum. Oradaki insanları iyi niyetli olarak görmüyorum. Amaçları gerçekten bayram kutlamak değil. Türkiye'nin birçok yerinde 1 Mayıs güzel bir şekilde kutlandı. Bayram bu şekilde kutlanır. Polise taş atarak bayram kutlanmaz. Savaşa gider gibi hazırlıklı gelenler vardı. Bunların çoğu da işçi değil. Amaçları provokatörlük yapmak. Ülkemizi koruyan askerdir, polistir. Bunların bir haftası var. 1 Mayıs'ı iptal edip, işçiler için de işçiler haftası olarak belirlensin. Böyle bayram olmaz. Bu olayı bir kez daha kınıyorum. Umarım yetkililer buna bir çare bulur. 1 Mayıs'ın da ülke genelinde kaldırılmasını istiyorum. Provokatörlerin iyi araştırılması gerekiyor. Bunlara göz açtırılmaması gerekiyor" diyerek sözlerini tamamladı.

VAN BÖLGE GAZETESİ: FEHİM ATİŞ