Gürpınar Belediye Başkanı Tanış'tan Dev Hamle: Hoşab'ı Doğalgazla Buluşturacak!

Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış enerji hamlesini zirveye çıkarıyor: Hoşab doğalgaz projesiyle çağ atlayacak.

VAN 19.03.2024 01:14:00 0
Gürpınar Belediye Başkanı Tanış
Tarih: 19.03.2024 01:14 Güncelleme: 19.03.2024 12:54

 

Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış, ilçenin Hoşab bölgesine doğalgaz getireceklerini açıkladı. Başkan Tanış, yapılacak çalışmalarla bölge halkının yaşam kalitesini yükseltmeyi hedeflediklerini vurguladı. Yeni dönemde Hoşab'a yönelik önemli bir adım olarak düşünülen doğalgazın getirilmesi planlanıyor.

HAZIRLANAN PLANLAR VE İMZALANAN PROTOKOLLER

Gürpınar'da 4 mahalleye verilen doğalgazı CNC sistemiyle sağladıklarını ifade eten Tanış, 2024 yılı içinde AKSA ve BOTAŞ ile yapılan protokol kapsamında, Edremit'ten başlayarak Hoşab merkeze yeni ana hat çekileceğini ve proje tamamlandığında, ilk 5 yıl içinde Hoşab ile birlikte birçok köye  de doğalgaz hizmetinin ulaştırılacağını belirtti.

RAKİPLERİN ELEŞTİRİLERİNE NET CEVAPLAR

Siyasi rakiplerin doğalgaz projesine yönelik eleştirilerine sert bir dille cevap veren Başkan Tanış, geçmişte Gürpınar'da yetkili olanların, hizmete odaklanmadığını ve fırsatları değerlendiremediğini söyledi. Geçmişteki yerel yönetimin doğalgaz konusunda inisiyatif almadığını ileri sürdü. 

Başkan Tanış rakiplerini eleştirmeyi şu ifadelerle sürdürdü; 

"İyi de kardeşim 2014-2017 yılları arasında Gürpınar’da belediye başkanıydınız,. Sizin burnunuzun dibinde Hoşab’ın Umut Köyünden başlayıp Yaramış'tan ve Hoşap’tan Hakkari’ye bir doğalgaz hattı gitti. Bir belediye olarak siz demediniz mi “Bu hat neyin nesi, benim arazimin içinden geçiyor. Madem ki doğalgaz buradan geçiyor niye Hoşab’a vermiyorsunuz” diye. 

SİZ HİZMETLE DEĞİL, HENDEK VE HARAÇ İLE İLGİLENDİNİZ

Hoşab'dan geçip Hakkari'ye giden doğalgaz hattını sizin ruhunuz dahi duymadı. Çünkü siz hendek kazmakla, esnafı haraca bağlamakla, sabahtan akşama kadar esnaftan para almakla uğraşıyordunuz. Sizin hizmetten haberiniz yoktu. 

Burnunuzun dibinden doğalgaz hattı geçti ve siz Hoşab’a doğalgazı veremediniz. Şimdi bizim getirdiğimiz doğalgazı eleştiremezsiniz, çünkü o sizin boyunuzu aşar."

HOŞAB'IN YAŞAM STANDARDI DEĞİŞECEK

Proje detayları ve zamanlamaları hakkında daha fazla bilgiye ihtiyacı olan yerel halk ve ilgililerin, belediye ile iletişime geçebileceği, beklentilerin yüksek olduğu ve projenin gerçekleşmesiyle bölge halkının yaşam standardının değişeceği belirtildi. Gürpınar Belediyesi'nin bu projeyle Hoşab'ı enerji alanında çağ atlatmayı hedeflediği ve bu sayede bölgenin sosyo-ekonomik gelişimine katkı sağlamayı amaçladığı vurgulandı.

Kaynak: Van Postası Gazetesi