Duman, hükümet konağında incelemelerde bulundu

Duman, hükümet konağında incelemelerde bulundu

BAŞKALE 11.09.2023 09:56:00 0
Duman, hükümet konağında incelemelerde bulundu
Tarih: 11.09.2023 09:58

Van'ın Başkale ilçesinde yapılan modern hükümet konağında çalışmalar aralıksız bir şekilde devam ediyor. Eski sağlık ocağının yerinde 3 bin 800 metrekare alan üzerinde yapımı süren ve 4 kattan oluşan hükümet konağı kısa sürede hizmete açılacak. Vali Yardımcısı ve Kaymakam Furkan Duman, hükümet konağında incelemelerde bulunarak çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Kamu yatırımlarına ara vermeden devam eden Van Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı tarafından Başkale'de yapılan hükümet konağında çalışmalar aralıksız bir şekilde devam ediyor.

Van'ın Başkale ilçesinde eski sağlık ocağının yerinde 3 bin 800 metrekare alan üzerinde yapımı süren modern hükümet konağı, 4 kattan oluşuyor. Geçtiğimiz yıl temeli atılan ve yapımı hızla devam eden hükümet konağının önümüzdeki aylarda hizmete açılması bekleniyor.

3 bin 800 metrekare inşaat alanına sahip olan Başkale Hükümet Konağı'nın bu yıl tamamlanması hedefleniyor. Yeni Hükümet Konağı'nın tamamlanmasıyla beraber, Kaymakamlık, Milli Eğitim Müdürlüğü, Nüfus Müdürlüğü, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma, Tapu Müdürlüğü gibi birçok birimin tek çatı altında hizmet verecek.

Modern binanın tamamlanması ile vatandaşın hizmete tek bir yerden kolay ulaşması suretiyle zamandan kazanılması, kamu hizmetlerinin daha etkin ve verimli hizmet sunulması hedeflenirken, ilçeye kazandırılacak olan modern ve son teknolojik altyapıya sahip yeni hükümet konağında, vatandaşların rahatı için gerekli olan her şey düşünülerek 4 kattan inşa edilecek.

Modern hükümet konağı bünyesinde çok amaçlı konferans ve toplantı salonu, oto park alanı, tören alanı, engelli ve yaşlı vatandaşlar için asansör de bulunacak. Hükümet konağı hizmete açıldığında, farklı yerlerde hizmet veren kurumlar tek çatı altına alınacak ve böylece vatandaşlara günümüz şartlarına uygun modern bir kamu hizmeti sunulacak.

Van Vali Yardımcısı Furkan Duman bu kapsamda Başkale ilçesini ziyaret ederek, devam eden yatırımları yerinde inceledi.

Başkale Kaymakamı Mustafa Çelik ile birlikte ilçede yapımı devam eden ve kısa sürede hizmete açılması beklenen hükümet konağında da incelemelerde bulunan Vali Yardımcısı ve Kaymakam Furkan Duman, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Çalışmaların hummalı bir şekilde devam ettiği hükümet konağının önümüzdeki aylarda hizmete açılması bekleniyor.

VAN BÖLGE GAZETESİ: FEHİM ATİŞ