Çanakkale şehitleri Çatak ve Başkale'de anıldı

Çanakkale şehitleri Çatak ve Başkale'de anıldı

VAN 18.03.2024 15:25:00 0
  Çanakkale şehitleri Çatak ve Başkale
Tarih: 18.03.2024 15:31

 

Van’ın Çatak ve Başkale ilçesinde 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle program düzenlendi.

Çatak Kaymakamlığı bahçesinde bulunan Atatürk heykeline çelenk sunulması ve saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmanın yapılmasının ardından Şehit Talha Musap Salçuk Anadolu İmam Hatip Lisesi konferans salonunda devam eden program, ‘Çanakkale Geçilmez’ adlı oratoryo, ‘On Beşliler Gidiyor’ kısa filminin izlenmezi, sinevizyon gösterimi, şiirlerin okunması, Yukarı Narlıca öğrencilerinin hazırlamış olduğu tiyatro gösteriminin ardından ‘18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri’ temalı şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle son buldu.

Törene İlçe Kaymakamı Sercan Sakarya, Çatak Belediye Başkanı Abdurrahman Şeylan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdulkadir Sancaklı da katıldı.

BAŞKALE...

Başkale ilçesinde 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 109. yıl dönümü dolayısıyla çelenk sunma programı düzenlendi.

Başkale 6’ıncı Hudut Tugay Komutanlığındaki bulunan Şehitlik Abidesi önünde düzenlenen program, Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Mustafa Çelik, 6’ncı Hudut Tugay Komutanlığı Komutanı Tuğgeneral Yüksel Kolcu’nun şehitliğe çelenk sunumuyla başladı.

Programa Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Mustafa Çelik, 6’ncı Hudut Tugay Komutanı Tuğgeneral Yüksel Kolcu, Cumhuriyet Savcısı İlker Çelik, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Cengiz Önder, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmet Samsa, kamu kurum amirleri, çok sayıda vatandaş, öğrenci ve öğretmen katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam eden program, şehitler için yapılan dualar ve şehitliğe karanfil bırakılmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşma yapıldı.

Program Başkale Belediyesi konferans salonunda 18 Mart Çanakkale Geçilmez adlı gösterilerin ardından, okunan şiir ve türkülerle son buldu.