11 Yıllık Tünel Projesi Bitmeyince, 32 Virajlar Van'a Kaza Tuzağına Dönüştü

11 Yıllık Tünel Projesi Bitmeyince, 32 Virajlar Van'a Kaza Tuzağına Dönüştü

VAN 19.03.2024 13:55:00 0
11 Yıllık Tünel Projesi Bitmeyince, 32 Virajlar Van
Tarih: 19.03.2024 13:56

 

11 Yıldır Tamamlanamayan Güzeldere Tüneli Projesi, 32 virajlarda kazaların yaşanmasına neden oluyor. Geçtiğimiz günlerde çığ düşen 32 virajlarda, bugün de kar yağışından kayganlaşan yolda bir minibüs yoldan çıkarak devrildi.

Van-Hakkari Yolundaki 32 Virajlar tehlike oluşturmaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde çığ düşen yolda, bu kez de kar yağışı nedeniyle kayganlaşan yolda bir minibüs şarampola uçtu.

Van Hakkari karayolu üzerinde bulunan 32 viraj, yoğun kar yağışı sebebiyle trafiğin aksamasına ve kazaların meydana gelmesine neden olarak dikkat çekiyor. Trafiği tehlikeye atan bu kritik noktada, karayolları ekipleri kar temizleme ve tuzlama işlemleri gerçekleştirse de yoğun kar yağışı, sürücüler için riski arttırıyor.

VANGÖLÜ SEYAHAT MİNİBÜSÜ KAZA YAPTI

Bölgede yaşanan son kaza bugün yaşandı. Kaza Vangölü Seyahat firmasına ait Sedat Kahraman yönetiminde ki 27 ART  061 plakalı minibüsün kar yağışı nedeniyle kayganlaşan yolda kontrolden çıkarak şarampole yuvarlanmasıyla gerçekleşti. 

Kazada, ilk belirlemelere göre 7 kişi yaralandı. Yaralılar ambulanslarla Van YYÜ Dursun Odabaş Tıp Merkezine ve SBÜ Van Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Kaza ile ilgili soruşturma başlatıldı.

11 YILDIR BİTİRİLEMEYEN TÜNEL KAZA RİSKİNİ ARTTIRIYOR

11 yıldır tamamlanamayan Güzeldere Tüneli'nin bitirilmemesi, 32 virajlı bu kritik karayolunda kazaların önüne geçilmesini zorlaştırıyor. Sürücüler ve yolcular bu güzergahı kullanırken ciddi risk altında seyahat ediyor. Yapılan kazalar, tünellerin bir an önce tamamlanmasının gerekliliğini bir kez daha gündeme getiriyor. Yol güvenliğinin artırılması ve sürücülerin büyük tehlike oluşturan bu virajlarda daha güvenli seyahat etmeleri için yetkililerin acil eylem planı geliştirmesi bekleniyor.

Kaynak: Van Postası Gazetesi