VİDEO HABER - 20 YIL ARADAN SONRA YOLLARI İLK DEFA ASFALTLANDI

Van’ın Gürpınar ilçesine bağlı Akbulut Mahalle sakinleri, 20 yıl aradan sonra yollarının ilk defa asfaltlandığını belirttiler.

GÜRPINAR 15.09.2017 17:49:57 0
VİDEO HABER - 20 YIL ARADAN SONRA YOLLARI İLK DEFA ASFALTLANDI
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van Büyükşehir Belediyesi, Gürpınar ilçesinin kırsal kesimlerini ilk defa 6 buçuk metre genişliğindeki sıcak asfaltlı yollarla buluşturdu. 

Bu kapsamda ilçenin en ücra noktasına kadar sıcak asfalt götüren Yol Yapım Bakım ve Onarım Daire Başkanlığı’na bağlı ekipler, yol genişletme, yarma, dolgu, menfez, kanal ve asfalt çalışmalarını Hamurkesen, Işıkpınar, Hacıköy, Akbulut, Günbaşı grup yolları ile Bozyiğit, Savacık, ve Ongün mahallelerinin yollarında sürdürüyor. 

Toplam 42 kilometrelik yol çalışmalarının yüzde 65’i tamamlanırken, çalışmalar büyükşehir belediyesine yaklaşık 9 buçuk milyona mal olacak.

İlk defa bu kadar geniş yollara kavuştuklarını ifade ederek Van Büyükşehir Belediyesi yönetimine ve çalışanlarına teşekkür eden Akbulut Mahalle sakinlerinden Erol Oskay, “15-20 yıl aradan sonra ilk defa mahallemizin yolları asfaltlanıyor. Daha önce yapılan asfalt çalışmaları maalesef kalitesiz malzeme kullanımından dolayı çok da işe yaramadı. Ama şu an yapılan çalışmalar gayet güzel.  Çalışmalardan dolayı Belediye çalışanlarına ve yönetimine teşekkür ediyoruz.” dedi. 

Mahalle sakinlerinden Levent Çelik ise “Büyükşehir Belediyemizin çalışmalarından çok memnunuz. Emeği geçenlere çok teşekkür ediyoruz.” Şeklinde konuştu.
İlçe genelinde bu yıl toplamda 73 kilometre sıcak asfalt çalışması yapılırken, 105 kilometre 2’nci kat sathi kaplama asfalt çalışması ise tamamlandı.

20 YIL ARADAN SONRA YOLLARI İLK DEFA ASFALTLANDI