Şampiyon başpehlivanlar Gürpınar’a gelecek

Türkiye’nin önde gelen başpehlivanları 4 Ekim’de Van’ın Gürpınar ilçesinde düzenlenecek “Kırkpınar’dan Gürpınar’a Ulusal Yağlı Güreş Festivali”ne katılmak üzere kente geliyor.

GÜRPINAR 1.10.2018 17:45:09 0
Şampiyon başpehlivanlar Gürpınar’a gelecek
Tarih: 01.01.0001 00:00
  Kırkpınar er meydanının son şampiyonu Orhan Okullu, yılların Kırkpınar şampiyonu Recep Kara ve Kırkpınar başpehlivanı şampiyon güreşçi İsmail Balaban Gürpınar er meydanında bizlerle olacaklar.

   Gürpınar Belediyesi tarafından organize edilen ve bölgenin ilk ve tek yağlı güreş organizasyonu olma özelliğini taşıyan festivalde 40 pehlivan er meydanına inerek kıspet giyecek.

   İlçedeki Başbulak Er Meydanı’nda düzenlenecek olan yağlı güreşlere 657. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin şampiyonu Orhan Okullu’nun İsmail Balaban'ın ve Recep Kara'nın yanı sıra Ramazan Bircan, Ali Gökçen, Fatih Koyuncu, Semih Turgut, Ertuğrul Dağdeviren, Turan Balaban, Abdullah Güngör, Faruk Akkoyun, Ahmet Kavakçı gibi isimler de katılacak.

   İzleyenlere büyük bir heyecan yaşatacak müsabakalar 4 Ekim Perşembe günü saat 11.00’de başlayacak. Renkli geçmesi beklenen festivalde izleyiciler, farklı kategorilerinde müsabakalarını izleyebilecek.