Milyar dolarlık sipariş vermeye hazırlanıyor

Ortadoğu'nun ikinci büyük havayolu Katar Havayolları'nın önümüzdeki ay Dubai'de düzenlenecek Dubai hava şovunda milyar dolarlık uçak siparişi vermeye hazırlandığı bildirildi.

EKONOMİ 7.10.2011 16:29:00 0
Milyar dolarlık sipariş vermeye hazırlanıyor
Tarih: 01.01.0001 00:00

Oslo'da basın toplantısında konuşan havayolu CEO'su Ekber El Bekir, Doha merkezli Katar Havayolları'nın liste fiyatıyla değeri 40 milyar doları aşan 200'ün üzerinde yeni uçak siparişi bulunduğunu söyledi. El Bekir, fuarda ne model sipariş verecekleri hakkında bilgi vermedi.

Önceki gün Norveç'e uçuşlara başlayan Katar Havayolları, Helsinki'ye de yakın zamanda uçacaklarını belirtti. Havayolunun halen Stockholm ve Kopenhag'a uçuşları bulunuyor. El Bekir ayrıca "şu an için halka arzı planlamadıklarını ve zamanın doğru olmadığını düşündüğünü" kaydetti.

Katar Havayolları geçen Haziran'da düzenlenen Paris hava şovunda Airbus'un A320neo modelinden sipariş vermemiş ve rakip Bombardier firmasına ait CSeries modelinden satın alma planlarının da askıya alındığını açıklamıştı.

Havayolu halen 100'ün üzerinde uçağıyla 100 civarı merkeze uçuyor ve 2013'e kadar 120 uçağı aşan filoya ulaşıp 120 merkeze uçuş düzenlemeyi planlıyor.

CİHAN

Haber Kaynağı : Haber7.com