Erasmus projelerinde Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü farkı!

Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Erasmus + Programı Mesleki Eğitim Öğrenci ve Personel Hareketliliği (KA102) faaliyeti 2018 yılı teklif çağrısı kapsamında, Tuşba

EĞİTİM 5.02.2019 10:59:01 0
Erasmus projelerinde Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü farkı!
Tarih: 01.01.0001 00:00

       Konu ile ilgili açıklama yapan Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Muhlis Ceylani, “Müdürlüğümüz proje birimi koordinesinde hazırlanan ve Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Erasmus + Programı Mesleki Eğitim Öğrenci ve Personel Hareketliliği (KA102) faaliyeti 2018 yılı teklif çağrısı kapsamında 4 okulumuzun projeleri Kabul edilmiştir. Projelerin hazırlanmasında emeği geçen proje ekipleri ve okul yöneticilerimizi tebrik ediyor, ilçemizde farkındalık oluşturmasını temenni ediyorum. Projeler ile ilçemiz 166,986 bin Avro (yaklaşık bir milyon TL) hibe elde ederek belirtilen faaliyetleri sürdürmeleri hedeflenmektedir. Projeleri kabul edilen Hüma Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Kalecik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Alaköy Fatih Belediyesi çok Programlı Anadolu Lisesi ve Van Piri Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi okullarımızın başarılarının devamını dilerim” dedi.


        Ceylani, sözlerine devamla, “Bu hafta 14 günlük Almanya ziyaretinde bulunacak okulumuz Alaköy Fatih Belediyesi çok Programlı Anadolu Lisesi, beş öğrenci ve iki okul öğretmeni ile program çerçevesinde belirtilen ziyaretleri yaparak tecrübelerini not edeceklerdir. Erasmus bünyesinde ülkemiz genelinde başvurulan 2500 projede projemiz ilk 500 girerek "sosyo duygusal gelişim ve öğrenme” kabul görmüştür. projemizin ilk hareketliği 03.02.2019 tarihinde Almanya nın Dorsten şehrine yapılacaktır. Proje kapsamında amacımız ülkemizi ve şehrimizi en güzel şekilde temsil ederek Öğrencilerimizin ufuklarını zenginleştirme, farklı eğitim modelleri ile farkındalık oluşturmaktır. Bu bağlamda bize desteklerini esirgemeyen başta ilçe milli eğitim müdürümüze ilçemiz Ar-Ge birimine teşekkür ederim. Projelerin öğrencilerin hayatında önemli tecrübeler bıraktığını ifade ederek programlarının verimli geçmesini dileriz” şeklinde konuştu.


         Alaköy Fatih Belediyesi Çok Programlı Anadolu Lisesi Okul Müdürü Şahin Oran ise
"Erasmus bünyesinde ülkemiz genelinde başvurulan 2500 projede projemiz ilk 500 girerek "Sosyo duygusal gelişim ve öğrenme konulu projemiz kabul görmüştür. Projemizin ilk hareketliği 03.02.2019 tarihinde Almanya'nın Dorsten şehrine yapılacaktır. Bu noktada amacımız ülkemizi ve şehrimiz Van'ı, yurt dışında en güzel şekilde temsil ederek, öğrencilerimizin de önünü açmak, ufuklarını zenginleştirme ve eğitim öğretimlerine katkı sunmaktır. Bu bağlamda bize desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen başta Tuşba ilçe Milli Eğitim Müdürümüz sayın Muhlis Ceylani'ye ve ilçemiz arge birimine teşekkür ederim " dedi.