BÜYÜKŞEHİR, ÇATAK’TA ASFALTLARI İNCELEDİ

Çatak Kaymakamı Hacı Asım Güler ve Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Fazıl Tamer Çatak’ta yapımı devam ve ilk kez asfaltlanan yolları inceledi.

ÇATAK 9.10.2017 18:50:29 0
BÜYÜKŞEHİR, ÇATAK’TA ASFALTLARI İNCELEDİ
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van’ın Çatak İlçesinde devam eden yol çalışmaları yerinde takip etmek için ilçeye giden Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Fazıl Tamer ve ilgili daire başkanları, Çatak Kaymakamı Hacı Asım Güler ile birlikte yol yatırımlarını inceleyerek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Yol yapım ekipleri zorlu Çatak coğrafyasında adeta dağı taşı delerek daha önce yol hizmetlerinden yoksun olan Alacayar, Bilgi, Çemik ve Eliaçık mahalleleri yeni yol ağlarıyla örüyor. Çataklıların yıllarca stabilize olarak kullandığı yollar Büyükşehir Belediyesince sıcak asfaltlı yollarla kaplanıyor.   

Yolu köprüsü olmayan köylere hizmet verdiklerini belirten Çatak Kaymakamı Hacı Asım Güler, çalışmalardan halkın memnun olduğunu söyledi. 
Güler, “Çatak bu yıl içinde hiç almadığı kadar hizmet alıyor. Büyükşehir ve İlçe belediyemiz tarafından hiç asfaltlanmayan yollarımıza asfalt döküyoruz. Çünkü yol medeniyettir yolu düzgün olan yere hizmet gider. Medeniyet gider. Hamdolsun çalışıyoruz halkımız da yapılan hizmetten çok memnun” dedi.  

Vatandaş odaklı hizmet yaptıklarını söyleyen Güler “Daha önce vatandaş oyunu vermiş ve bunlarda burada yüzde 87 oranında oy almış. Ama hizmetlere bakıyorsunuz 3 terörist geçecek diye 450 bin liraya köprü yapmışlar. Biz o köprüleri taşıdık halkın geçtiği yollara yeniden kurduk ve onardık. Şimdi o köprüleri vatandaşlarımız kullanıyor. Biz göreve geldiğimiz günden bu yana vatandaş öncelikli hizmet yapıyoruz. Maalesef onlar ideoloji odaklı hizmet yaptılar. Vatandaştan oy aldılar ama teröriste hizmet ettiler. Devletimizde bu işe el koydu vatandaşın hakkını yine vatandaşa verdi” diye konuştu.

2017’de Çatak’a 20 milyon liralık yatırım yaptıklarını belirten Genel Sekreter Yardımcısı Fazıl Tamer ise “Yıllardır buralara hiçbir şekilde ne yatırım nede hizmet gelmiş. Şimdi biz buralara köprüler asfalt yollar yapıyoruz. Bizim tek gayemiz hizmettir bugünde bu hizmetleri görmek için buraya geldik. Halkımız yapılan çalışmalardan dolayı çok memnun onların bu memnuniyeti de bizi mutlu ediyor” dedi.
Yolun yapılmasından dolayı çok mutlu olduklarını söyleyen Mahalleli ise “Daha önce yolumuz çok kötüydü. Bir hastamız bir cenazemiz olduğunda 1 saate ilçeye gidiyorduk. Şimdi yollar genişliyor asfaltta dökülünce çok daha güzel olacak.” dediler.