Hem zamandan hem paradan tasarruf

Van Su ve Kanalizasyon İdaresi VASKİ, tasarruf için önemli adımlar atarak kurumsallaşma yolunda yeni hizmetleri devreye alınca tasarrufta önemli gelişmelere imza atıldı.

BİLİM-TEK 28.12.2018 14:39:39 0
Hem zamandan hem paradan tasarruf
Tarih: 01.01.0001 00:00

Kurumun her alanında planlanan ve titizlikle uygulamaya alınan tasarruf tedbirleri ile hizmete ayrılan payda büyük artış yaşandı.

Van ve ilçelerinde içme suyu temininde kullanılan bilhassa sondaj pompalarının büyük yekûn tutan dinamo sarım ve diğer onarım işlemleri VASKİ Makine İkmal Garajında yapılmaya başlandı. Daha önceleri il dışına gönderilen ve büyük maliyetlerle onarılan motor ve sondaj makineleri artık VASKİ’nin kendi imkânları ile yapılmaya başlandı. Dışarıya gönderilen ve uzun süre tamirden gelmesi beklenen motorların iş kaybına da sebebiyet vermesi ciddi sıkıntılar oluşturuyordu. VASKİ Destek Hizmetleri Daire Başkanlığına bağlı makine ikmal atölyesinde devreye giren yeni bobin sarım makinesi ile artık dışardan hizmet alınmıyor. Daha önce motor ve sondaj makineleri dinamo sarımı için dışarıya tamir için harcanan yüzbinlerce lira kurumun kasasında kaldı.

Sondaj pompalarının sarımı, iş makinelerinin kullandığı hortumların kesme, soyma, sıkma Presi, Araç Klima Gaz Dolum Cihazı gibi işlemleri bundan böyle kurumun kendi personelleri tarafından yapılıyor. Bu işlemlerin devreye alınması ile kurumda ciddi tasarruflar sağlanırken teknolojik olarak da yeniliklerle donatılmış oldu.

Atölyede iki sarım ustasıyla her türlü sarım işlemi gerçekleştiriliyor. Atölyenin faaliyette bulunduğu 4 aylık sürede 32 motor sarımı yapıldı. 50 beygir gücünde bir motorun sarımı daha önceleri piyasaya bin 800 TL’ye yapılırken VASKİ kendi imkanları ile bunu dört yüz TL gibi bir maliyetle gerçekleştirmeyi başardı. Kurum bu hizmetle tasarrufta büyük bir aşamaya getirilerek imkânların halk için kullanılması sağlandı.

VASKİ Genel Müdürü Ali Tekataş, çalışmaları başından beri yakından takip ediyor. İlk yapılan işlemi geçen aylarda bizzat yerinde takip eden sarımı da bizzat inceleyen ve ekiplerden işlemler hakkında bilgiler alan Tekataş, kurumun tek kuruşunu boşuna harcamamak için kılı kırk yarıyoruz. Bu millete hizmet borcumuz var, bunu ödemek için var gücümüzle çalışmaya tasarruf ederek üretmeye devam edeceğiz” dedi