Aselsan lazer silahı yaptı

Aselsan'dan göğsümüzü kabartacak muazzam bir savunma silahı daha geldi. Filmlerde gördüğümüz bu silah, artık Türkiye'nin de elinde ve yerli üretim ile yapılıyor. Geleceğin teknolojisi olacak bu silah, lazer ile uçakları ve dah

BİLİM-TEK 26.02.2019 11:09:38 0
Aselsan lazer silahı yaptı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Aselsan'dan yine göğsümüzü kabartacak muazzam bir savunma silahı daha geldi. Filmlerde gördüğümüz bu silah, artık Türkiye'nin de elinde ve yerli üretim ile yapılıyor. Geleceğin teknolojisi olacak bu silah, lazer ile uçakları ve daha birçok hedefi çok düşük bir maliyetle çok büyük bir etkiyle yok ediyor. 

Silah hakkında bir açıklama yapan ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün, "Geliştirdiğimiz teknolojilerle önemli bir mesafedeki hedefi lazer silahımızla vurabilir durumdayız. Aynı zamanda lazerle konumlamada kolayca yapılabiliyor. Örneğin, bir hedef var, hedefin tam olarak konumunu belirlemeniz gerekiyor, lazeri gönderiyorsunuz, yansıyan ışığı alıyorsunuz, yansıyan ışıktan o hedefin GPS koordinatlarını hedefi vuracak unsura gönderiyorsunuz ve o daha uzaktaki unsur imha ediyor. Dolayısıyla geliştirdiğimiz ürün çıkarttığımız teknolojilerden bir tanesi lazer sistemleri. Bununla beraber güdüm ve insansız sistemler üzerine ürünlerimiz var. Bu anlattığım ürünler ordumuzca kullanılan ürünler. Hassas güdüm kiti, lazer güdüm kiti, kanatlı güdüm kiti, kızılötesi arayıcı başlık, radar arayıcı başlık, çeşitli insansız kara, deniz ve hava araçları hepsi bu sektörümüzce üretiliyor." dedi.