Başkale’de elektrik direklerinin yeri şaşırtıyor

Van'ın Başkale ilçesinde yeni Mahallede 3-4 ay önce genişletilen yolun ortasında kalan elektrik ve Telekom direkleri tehlike saçıyor. Bazı elektrik direklerinin evlerin balkonundan geçmesi dikkat çekiyor.

BAŞKALE 14.11.2016 19:28:14 0
Başkale’de elektrik direklerinin yeri şaşırtıyor
Tarih: 01.01.0001 00:00

    Başkale Merkez Yeni Mahalle YİBO Caddesi'nin ortasında bulunan Telekom ve elektrik direkleri, uyarıcı bir levha veya aydınlatma olmadığı için özellikle gece saatlerinde adeta kazalara davetiye çıkarıyor.


     Başkale’de yapılan yol genişletme çalışmaları sonrasında yollarda kalan elektrik ve Telekom direkleri dikkat çekiyor.
3-4 ay önce yolun genişletilerek parke taşı döşenmesi ve asfaltlanmasının ardından, direklerin yol ortasında kaldığını anlatan mahalle sakinleri, çalışmalar tamamlandığında direklerin unutulduğunu zannettiklerini belirtiyor.
Mahalle sakinleri, biraz zaman geçince bunların unutulmadığını öylesine yolun ortasına bırakıldığını anladıklarını ve bugüne kadar defalarca kaza riski atlatan araçların olduklarını belirttiler.


     Mahalle sakilerinden Feyzullah Tekcan, bunun bir sorumsuzluk oldu1ğunu belirterek, özellikle gece saatlerinde direklerin kazalara davetiye çıkarttığını, yetkililere defalarca anlatıldığı ve herhangi bir çare bulunmadığını söyledi.
Direklerin yol ortasında kaldığını anlatan Tekcan, “Ancak burada 3-4 tane elektrik direği yolun tam ortasındadır. Defalarca araçların kaza riski geçirdiklerine şahit olduk. Burada arabalar çarpabilir kazaya davetiye açıyor. Mahalleli olarak yetkililerden talebimiz bu direkleri yolun ortasında kaldırması ya da buna bir çare bulmalarıdır” diye konuştu.
Öte yandan Tepebaşı Mahallesi’nde bulunan Ali Tekin adlı vatandaşın mülkiyeti içinde bulunan elektrik direği için defalarca VEDAŞ’a dilekçe verdiğini, fakat direğin yeri değişmeyince balkon yapmak zorunda kaldığını söylüyor.
Tekin, yağışlı havada elektrik direğinin faciaya neden olabileceğini belirtti.



Bölge: Zafer Tayfur