Başkale Belediyesi 107 dönümlük arsa satın aldı

Başkale Belediyesi çeşitli hizmet alanlarında kullanmak üzere Tepebaşı Mahallesinde 107 bin 449 metre kare arsa satın aldı.

BAŞKALE 3.08.2016 13:55:38 0
Başkale Belediyesi 107 dönümlük arsa satın aldı
Tarih: 01.01.0001 00:00

   Başkale Belediyesi Hizmet alanı, Sosyal ve Kültürel Tesis, Eğlence ve Mesire alanlarında kullanılmak üzere Tepebaşı mahallesinde Van Büyükşehir Belediyesi Başkale Mezbahanesinin altında bulunan 107 bin 449 metrekarelik arsayı satın aldı.

   Başkale Belediyesi 461 bin 431 TL’ye satın aldığı arsayı, Hayvan Alım-Satım Pazarı, Süt Üretim Tesisi, Sosyal ve Kültürel Tesis Alanları, Park ve Çocuk Bahçesi, Piknik ve Eğlence Alanları ile Mesire alanı gibi hizmet alanlarında kullanmayı planlıyor.

   Belediye başkanı İhsan Güler ile başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri, Belediye Fen İşleri Müdürlüğü çalışanları ve Belediye İmar ve Şehircilik Müdürlüğü çalışanlarının aralarında olduğu belediye heyeti satın alınan arsaya giderek incelemelerde bulundu.

   Alınan arsa ile ilgili belediye başkanı İhsan Güler ile yardımcısı Ayla Tarhan yaptıkları ortak açıklamada, Belediyenin hazırlayacağı yeni projelerin hayata geçirilmesi ve belediye tarafından yapılacak yeni hizmet tesisleri için arsanın satın alındığı belirtildi.

   Açıklamada “Başkale Belediyesi olarak halkımıza verdiğimiz sözlerin yerine getirilmesi için bütün personelimiz ve seçilmişlerimiz büyük bir özveriyle çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Satın aldığımız yeni arsamızda ilçemiz için planladığımız güzel projelerimizi hayata geçirmeyi planlıyoruz. İlçemize hayırlı olsun” denildi.

   Yapılan Açıklamada Başkale Belediyesinin 2015 yılının sonlarında da Yeni Mahalle Van-Hakkâri karayolu üzerinde 3.351 metrekare içerisinde Ev ve Meyve Bahçesi bulunan bir arsa satın aldıklarını ve arsayı Belediyenin Kadın Politikalarını Geliştirme Müdürlüğü ile Park ve Bahçeler Müdürlüğünün ortak kullandığını belirterek 2015 yılının sonun da satın alınan arsada, Belediyenin kadın çalışmaları kapsamında açtığı Biçki Dikiş Atölyesi ile Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerimizce yürütülen sera ile çilek bahçesi çalışmaları için kullanıldığı belirtildi.  Bölge: Zafer Tayfur